149 klanten beoordelen mij met 5 sterren |  Gratis bezorging vanaf € 75 |  De Sneaker Cleaning Specialist          

Schoenen schoonmaken, alle soorten schoenen

Schoenen schoonmaken en onderhouden. Naast sneakers reinigen kan en weet ik als geen ander hoe je verschillende soorten schoenen moet schoonmaken. Er zijn zoveel verschillende schoenen/materialen en reinigings producten op de markt. En overal is wel een speciale techniek of reinigingsproduct voor nodig.

schoenen schoonmaken
Leren laarzen cleaning

Aan de slag met je schoenen schoonmaken

In het volgende artikel neem ik je mee hoe je de meest voorkomende schoenmaterialen kunt verzorgen en onderhouden. Heb je na het lezen toch vragen over reiniging van je schoenen, stuur dan via het contactformulier je vraag.

Welke soorten schoenen ga ik in dit artikel behandelen: 

1. Leren schoenen schoonmaken
2. Suede en Nubuck schoenen schoonmaken
3. Sneakers en witte schoenen schoonmaken.

Leren schoenen schoonmaken

Om te beginnen moet je het verschil van leer zien, te herkennen aan het natuurlijke gevoel. Er zijn toch vele soorten leer, bijvoorbeeld: ruwleer, gladleer, patroonleer.

Leer is de buitenkant van een dierenhuid, het is een materiaal dat ademt en meebeweegt. Daarom is het bij een schoen van leer dan ook erg belangrijk dat het gevoed wordt, hiervoor zijn vele onderhouds producten op de markt.

schoenen laten schoonmaken
Leren schoenen schoonmaken

Ook belangrijk is om de schoenen eerst goed schoon te maken, dit kan goed met een schoenschoonmaak kit, als er maar een goede sneaker/schoen cleaner bijzit. Een sneakercleaner is ook geschikt voor alle soorten andere schoenen.

Om je schoenen weer in de oude staat terug te krijgen is schoenpoets of smeer het middel, in vele kleuren verkrijgbaar. Zoek jouw kleur op en poets met een doek of borstel het schoensmeer uit over je schoen. Even laten drogen en eventueel herhalen om de kleur weer tot leven te brengen.

Carbon Lab cleaning set
Schoen schoonmaak kit Carbon Lab

Vergeet niet de zool/midsole goed schoon te maken, je wilt geen schoensmeer op je broek of kleding krijgen. Gebruik hiervoor een midsole cleaner van bv. Carbon Lab.

Om een leren schoen goed te houden adviseer ik een Nano Protector, deze zorgt ervoor dat vuil en water gewoon van je schoen afglijden. Spuit de gehele leren schoen hiermee in, houdt de bus op een afstand van 20cm.

Suede en Nubuck schoenen schoonmaken

Schoenen van suède en Nubuck zie je tegenwoordig in alle soorten en maten. In veel van de exclusievere merkschoenen en sneakers zit Suede verwerkt, en dit is wel een delicate leersoort. Vlekken hechten snel en zijn er ook best moeilijk uit te krijgen. Ook heeft suède en nubuck de neiging om kleur te verliezen door zonlicht en uitdroging. Daarom is ook bij deze leersoorten voeding van het leer erg belangrijk.

Het reinigen van Suède en Nubuck kan zeer goed met een goede sneaker cleaner, dit is een vriendelijke reiniger geschikt voor alle materialen. Doe hiervan een klein beetje op een spons /doek/borstel en verdeel dit over het leer.

Laat even intrekken en veeg dan met een schone witte microvezel-doek de schoen schoon. Zitten er vlekken in je Suède schoenen, neem dan een Suède gum en wrijf hiermee de vlek uit het materiaal.

Veeg en poets niet te hard, suède en nubuck zijn delicate leersoorten. Ga na deze handelingen met een suède borstel over het materiaal heen, kijk goed welke kant je op borstelt. De ruwe metalen haren zorgen ervoor dat je suède weer gaat leven, de haren komen weer naar boven.

suede schoonmaken
Suede color renovator behandeling

Ook bij Suede en Nubuck is het belangrijk de schoen te beschermen, dit kun je ook weer doen met een Nano Protector, dit zorgt ervoor dat vuil en water niet kunnen binnendringen. Speciaal voor suède en nubuck heb ik een reinigings-set samengesteld, deze is hieronder te bestellen.

Mochten de kleuren van je materiaal erg vervaagd zijn, dan zijn er in de webshop kleur-renovators te verkrijgen. Let hierbij goed op dat je de juiste kleur selecteert.

Cleaning set voor alle soorten schoenen

Ben je op zoek naar een set waarmee je alle soorten schoenen en sneakers kunt reinigen, zoek dan niet verder. Hieronder vind je een complete set geschikt voor alle type materialen. En met 1 set maak je tot wel 100 paar schoenen schoon.

Sneakers schoonmaken

Sneakers schoonmaken, hier voor ben je bij mij aan het juiste adres. Voor alle soorten sneakers, Nike Air Max, Vans, Nike Air Jordan, Converse, Puma enz.

Via mijn site kun je de sneakers door mij laten reinigen. Of je kunt dit natuurlijk zelf doen met de door mij speciaal voor sneakers geselecteerde schoonmaak pakketten. Zie op mijn blog vele artikelen over het reinigen van sneakers, hier staan vele tips en trics.

sneaker schoonmaken

Witte schoenen en sneakers schoonmaken

Witte schoenen en sneakers schoonmaken, hierover heb ik onlangs een blog geschreven.

stoom reiniging

Maak ook je veters goed schoon of als ze er aan toe zijn vervang ze. Dit geeft je schoen een veel nettere uitstraling en zorgt ervoor dat je schoenen er weer even tegenaan kunnen. Ben je toe aan nieuwe veters, dan bestel je deze ook gemakkelijk via mijn webshop.

Ik wens je veel succes bij het reinigen van je schoenen, vergeet niet dat ik altijd klaar sta voor tips en trics. Heb je vlekken die je er zelf niet uit krijgt dan zie ik je schoenen graag verschijnen in de werkplaats.

De Sneaker Reiniger
Frank De Sneaker Reiniger
Deel deze post:
Producten benoemend in deze blog:
No data was found

Misschien vind je dit ook leuk

Uitgelicht product:

profi pakket

Designer Schoen Cleaning Pakket

van 36,95 voor € 32,95