149 klanten beoordelen mij met 5 sterren |  Gratis bezorging vanaf € 75 |  De Sneaker Cleaning Specialist          

Leren schoenen reinigen en onderhouden

Leren sneakers en schoenen hebben een mooie, luxe uitstraling. En dat wil je graag zo houden. Daarom moet je ze goed onderhouden en af en toe moet je ook je leren schoenen reinigen. Dat laatste is niet moeilijk, maar je moet wel weten wat je doet. Daarom laat ik je graag zien hoe je jouw leren schoenen kunt schoonmaken en onderhouden!

Belangrijk: er zijn verschillende soorten leer

Leer is gemaakt van dierenhuid. En dat heb je dus in allerlei soorten. Zo zijn veel schoenen gemaakt van rundleer, maar ook kalfs- of lamsleer komt veel voor. Daarnaast heb je ook boots van ruwer leer zoals nubuck of suède. Voor sneakers wordt vaak glad leer gebruikt en ook daar is weer onderscheid in te maken. Het is belangrijk om te onthouden dat elk type leer een eigen manier van schoonmaken en onderhouden nodig.

leren schoenen reinigen

Glad leer schoonmaken

Leren laarzen of (delen van) sneakers worden vaak gemaakt van glad leer. Dat is gelukkig erg gemakkelijk schoon te maken. Je hebt alleen een zachte, premium borstel en een goede cleaner nodig. Alle cleaners in de shop zijn geschikt voor leer, dus een speciale leercleaner is niet nodig.

Zo kun je glad leren schoenen reinigen:

  1. Meng een klein beetje cleaner met lauw water en breng aan op de schoen
  2. Boen met een zachte borstel je schoenen mooi schoon
  3. Veeg je schoenen droog met een microvezel doek

Onderstaande set van DFNS is uitermate geschikt voor het reinigen van leren schoenen. Het bevat alles wat je nodig hebt: een premium borstel, een biologische cleaner en een microvezel doek. Alles voor het beste resultaat!

Leren schoenen onderhouden

Misschien nog wel belangrijker dan het reinigen van je leren schoenen: het onderhoud. Leer is een materiaal wat snel kan uitdrogen. Je hebt dus vocht of crème nodig om het leer zacht en soepel te houden.

Voor glad leer adviseer ik voeding van het merk 1909, Deze lotion is uitsluitend geschikt voor gebruik op glad leer en bevat aloë vera en andere waardevolle oliën. Het reinigt en voedt het materiaal, waardoor je leren schoenen snel weer stralen. Bonus: deze voedingslotion is ook geschikt voor bijvoorbeeld leren tassen of je leren riem!

Leren schoenen onderhouden met 1909 is heel eenvoudig. Doe een beetje lotion op de microvezel doek en verdeel deze over de schoenen. Laat ze daarna 20 minuten drogen en spray je schoenen vervolgens in met een beschermende protectspray (bijv. van Carbon Lab). Zo blijven je leren laarzen, sneakers of boots wekenlang perfect in shape!

Nubuck of suède leren schoenen reinigen

Wil je nubuck boots of suède leren schoenen reinigen? Daarvoor gelden iets andere regels. Volg de stappen zoals beschreven in Hoe moet je suede schoenen schoonmaken en dan komt het helemaal goed.

new balance suede

Liever meteen aan de slag? Kan ook. Hieronder vind je een complete set samengesteld voor het schoonmaken van suède of nubuck schoenen. Nu inclusief handige color renovator voor het herstellen van de kleur!

Nog vragen?

Heb je nog vragen over het reinigen van je leren schoenen? Neem gerust contact op via de chat of mail. Ik neem je graag stap voor stap mee in het schoonmaken van jouw favoriete leren sneakers of schoenen … of maak ze professioneel schoon!

Deel deze post:
Producten benoemend in deze blog:

Misschien vind je dit ook leuk

Uitgelicht product:

profi pakket

Designer Schoen Cleaning Pakket

van 36,95 voor € 32,95