Frank

De Sneaker Reiniger

De Sneaker Reiniger, Lovin’ them clean!

Sneakers in de wasmachine? Nike Air Max wassen?

gympen wasmachine

Sneakers in de wasmachine, veilig?

Sneakers in de wasmachine? Elke week krijg ik weer deze en vele vragen over het wassen van sneakers. En ook krijg ik vaak sneakers toegestuurd waarvan de verf is doorgelopen, zie hier een voorbeeld.

Op hoeveel graden moet ik de wasmachine instellen voor mijn Nike Air Max? Belangrijke vragen, want het gaat vaak mis.

En ik ben eerlijk, ja het gaat soms goed. Maar beter is het wassen van een sneaker met de hand, en met de juiste reinigingsproducten.

Of je sneakers laten schoonmaken door De Sneaker ReinigerKlik hier om je sneakers te laten reinigen!

mesh schoonmaken

 

 

Stappenplan sneakers (Air Max) in de wasmachine:

Wil je toch voor gemak gaan? Dan voor eigen risico, maar houdt je aan de volgende stappen:

1. Haal de zolen en veters uit je schoenen. Het is beter om deze aparte te wassen. Dit mag ook wel iets warmer dan de sneaker, want veters en zool hebben vaak extreme vlekken.
2. Haal het grove vuil met een Premium Brush van je sneaker. Hierdoor voorkom je dat er zand en viezigheid in de wasmachine komt.
3. Stop je schoenen in een kussensloop. Maak de voorkant van de kussensloop goed dicht. Dit kan met bijvoorbeeld een tie-rip.
4. Zorg ervoor dat de schoenen niet teveel kunnen bewegen in de wasmachine, stop er bijvoorbeeld wat lakens of doeken bij.
5.Kies voor een lage temperatuur (30 graden), en doe er niet teveel waspoeder bij. Voorkeur heeft vloeibare wasmiddel, dit blijft niet in de schoen zitten en trekt goed in. Ook doet een beetje azijn vaak wonderen.
6. Dan een belangrijke stap, het drogen van de sneaker. Stop deze niet in de droger. En zet ze ook niet op de kachel. Laat ze rustig op kamertemperatuur drogen, en zet ze ook niet in de zon. Dit kan tot verkleuringen leiden. Ook zijn er speciale drogers op de markt voor het sneller drogen. Bijvoorbeeld van Shoefresh. Deze gebruik ik ook voor het drogen na het reinigen met de hand.

Wil je echt schone sneakers lees dan hieronder verder en maak gebruik van de service en vakmanschap van De Sneaker Reiniger.

air max schoon

Sneakers in de wasmachine, kan dit?

Goedkopere sneakers of versleten kinderschoenen kunnen prima in de wasmachine, deze zijn toch al geen lang leven beschoren.

Maar je mooie Nike Air Max of Adidas Yeezy Boost in de wasmachine reinigen is toch echt een ander verhaal. Want het meest schadelijke wat er in de wasmachine gebeurt is het overvloed aan water, dat meteen door de complete schoen trekt. Hierdoor raakt het opvulmateriaal in jouw sneaker helemaal doorweekt.

Neem niet teveel risico, wees zuinig op je Sneakers, denk aan het milieu en ga duurzaam met je spullen om. Breng bij twijfel de Sneaker naar mij toe en bespaar je een hoop ergenis.

Opvulmateriaal sneaker

Naast de overvloed aan water. Tel daar nog honderden omdraaiingen bij op, en je kunt je wellicht al voorstellen wat er met het opvulmateriaal in de sneaker gebeurt.

Want dat verschuift naar plekken waar het niet thuis hoort. Jouw sneakers zijn wel schoon maar ten koste van de originele vormgeving van de schoen. Resultaat: een schone maar vervormde sneaker.

 

Verlijming sneaker

Een ander punt is de verlijming. Moderne sneakers, bijvoorbeeld een Converse of Vans worden met een speciale soort lijm aan de zool vastgezet. Op zich niet zo veel aan de hand, zou je denken. Immers is deze lijm vochtbestendig en kun je jouw sneakers ook dragen met vochtig weer.

 

De hoeveelheid vocht in de wasmachine in combinatie met de omdraaiingen zijn echter te veel van het goeie. Want dit laat de lijmlaag van je sneakers aanzienlijk verslechteren, in het ergste geval zelfs zodanig dat de lijmlagen loslaten van de zool!

 

Kan ik dan wel mijn stoffen schoenen zelf wassen?

Mijn stoffen schoenen reinigen, is dat een goed idee? De Sneaker Reiniger adviseert om dit met de hand te doen, doe deze niet in de wasmachine. Hier zien we de eerste schade meestal terug in de zool die rimpels begint te vertonen. Voor de korte termijn heb je degelijk resultaat en zien je sneakers er netjes uit.

Met de hand schoonmaken of met stoom geeft een beter resultaat en is zeker beter voor de levensduur van je sneaker. Geen zin om dit zelf te doen, of geen tijd. Breng dan je vieze sneakers naar mij toe. En ik zorg ervoor dat je binnen enkele dagen kunt genieten van je schone schoenen. Klik hier!

Echt goed schoon, breng schoenen naar De Sneaker Reiniger

Vlekken of vieze sneakers? Hier weet De Sneaker Reiniger wel raad mee, ik geef jouw sneakers graag een zorgvuldige behandeling waarmee ze weer blinken. Drop of stuur ze naar mij toe voor een professionele behandeling.

En misschien nog belangrijker, waarmee je sneakers veel langer meegaan! Want na de reiniging worden je sneakers ook nog eens in de watten gelegd met een zeer complete antivuil en water coating. Klik hier om de beschikbare reinigingspakketten van De Sneaker Reiniger te zien.

Resume: Wat zijn de risico’s als ik mijn sneakers in de wasmachine reinig?

  • loslaten van de zool, de lijmlaag laat los of raakt beschadigd;
  • verschuiven van het binnenmateriaal;
  • verkleuren van de verf of de stoffen, zeker bij schoenen met meerdere kleuren is de kans op vervaging erg groot;
  • onderdelen van de sneaker laten los;
  • decoratie of logo’s kunnen loslaten.

Na een paar wasbeurten zien we vaak ook dat de zool en de schoen krom trekken. Ook dit heeft te maken met de enorme hoeveelheid vocht die moet drogen na een draaibeurt in de wasmachine.

Mijn resumé: Sneakers in de wasmachine, don’t do it

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest

Hebben jouw sneakers ook behoefte aan een opfrisbeurt?

Laat ze reinigen door de sneaker reiniger

De Sneaker reiniger, Lovin’ them clean!

krijg nu

10% korting

Op het schoonmaken van jouw sneakers door de sneakerreiniger

Code: korting10