375+ klanten beoordelen mij met 5 sterren |  Gratis bezorging vanaf € 69 |  Cleanen | Beschermen | Reparatie

cropped-Logo-Sneaker-reinigerV2.png
Zoek

Witte sneakers schoonmaken en wit houden?

Super tof, die strakke witte sneakers onder je outfit. Maar het is een ramp om de dag door te komen zonder deze vies te maken. Al helemaal als het regent of je bij een festivalletje bent geweest. Elk spatje is gelijk zichtbaar. Omdat vieze witte schoenen er niet uit zien, wil je dus het liefst meteen je witte sneakers schoonmaken. En dat kan heel makkelijk met deze tips!

Samen krijgen we je sneakers schoon

Ik help je met handige tips, blogs, handleidingen en de beste producten om de levensduur van jouw schoenen te verlengen.

sneakers repareren

Tips witte sneakers schoonmaken van De Sneaker Reiniger

1. Gebruik tandpasta of whitener

Witte sneakers schoonmaken kan gewoon met een normale witte tandpasta! Die heb je altijd wel in huis. Veel vlekken zijn hier perfect mee uit te poetsen en het is bijna voor ieder materiaal te gebruiken. Bovendien zorgen ze zelfs voor een extra wit effect. Je kunt het eenvoudig aanbrengen met een oude tandenborstel of droge doek en vervolgens weer goed met water uit te spoelen. Een whitener geeft nog betere resultaten. Check bijvoorbeeld deze van Pure White Sneakers.

2. Hardnekkige vlekken verwijderen met groene zeep

Zijn de vlekken hardnekkiger? Doe dan een beetje groene zeep op de vlek, laat het even intrekken en spoel hierna goed met water uit. Om een echte dieptereiniging te doen kun je het best je sneakers hierna nog even met  Sneakers Cleaner behandelen. Dit trekt goed in het materiaal en is gemakkelijk met een droge doek op te wrijven, zodat je veilig en snel het laatste vuil uit je sneakers krijgt.

3. Geef je schoenen een coating

Wil je dat je witte sneakers goed beschermd zijn tegen invloeden van buitenaf, zorg er dan voor dat er een goede coating op zit! Op de markt zijn er vele merken beschikbaar. Goede coatings zijn er van Crep, Jason Markk en ook van ons favorietemerk: Carbon Lab. Hiermee zorg je ervoor dat je je schoenen de volgende keer veel makkelijker kunt schoonmaken. Een schone doek erover is dan vaak al genoeg!

Nike Air Force schoonmaken, de populairste witte schoen

De witte sneaker die ik het vaakst in de werkplaats zie verschijnen is de Nike Air Force 1, een strakke leren sneaker. En deze sneaker is zeer goed te reinigen, ik heb diverse producten in de shop welke geschikt zijn voor het reinigen van de Air Force sneaker. Het bekendste probleem bij de Air Force is dat de zool na verloop van tijd vergeeld raakt, dit tover je zelf weer wit met ontgeler van SoleBright.

Producten geschikt voor witte Nike Air Force:

Reinigingsset voor witte schoenen

Wil je je witte sneakers schoonmaken als een pro? Daarvoor heb ik een set samengesteld met een zeer goede sneaker cleaner en een witte coating. Alles wat je nodig hebt om die vieze sneakers weer prachtig wit te krijgen. Tot wel 50 keer opnieuw. Werkt beter dan die tips van je oma!

Hier bestel je de witte schoenen schoonmaak set!

Dit zit er allemaal in:

  • High Quality Sneaker Cleaner
  • Borstel
  • Microvezel doekje
  • Collonil Pure White tegen krassen en beschadigingen in wit leer, rubber of kunststof.

Kun je witte sneakers schoonmaken in de wasmachine?

Wil je je witte sneakers schoonmaken in de wasmachine? Dat kun je beter niet doen. De witte kleur kan dan namelijk enorm vervagen en dan loop je met doffe of grijze schoenen in plaats van stralend witte patta’s. Bovendien worden ook je zolen geel (of ze laten los) en gaat de pasvorm misschien naar de knoppen. Toch voor gemak gaan? Check dan in ieder geval de tips voor sneakers in de wasmachine.

Bekraste of doffe witte schoenen weer wit maken

Wat veel voorkomt bij witte schoenen of sneakers zijn krassen of dof (zwart) geworden plekken. Dit komt door slijtage van het materiaal. Om krassen gemakkelijk weg te werken, kun je een whitening product gebruiken. Iets als Pure White Sneaker witsel. Deze zorgt ervoor dat de krassen niet meer zichtbaar zijn. Het product bevat namelijk pigment. Daarnaast is geheel vrij van oplosmiddelen en met de doseerspons makkelijk op de krassen aan te brengen. Let op dit product is allen geschikt voor de hardere materialen (leer, kunststof of rubber)!

Zo moet je Pure White sneaker witsel gebruiken

Stap 1: Maak je witte sneakers goed schoon met een sneakercleaner

Stap 2: Plak de gedeeltes af die je niet wit wilt witten, bijvoorbeeld de zool of midsole

Stap 3: wrijf in circelvorm het Pure White op de schoen, laat een half uur drogen en herhaal eventueel tot de kras niet meer zichtbaar is

Witte rand van sneakers schoonmaken (gele zolen)

Wil je je witte sneakers schoonmaken? Dan kun je niet om de zolen heen. Die witte rand heeft namelijk flink wat invloed op de witheid van je sneakers. Geel geworden zolen maak ik weer helemaal wit met een speciale UV-behandeling. Door invloed van zonlicht verkleuren veel rubberen zolen in de loop van tijd. Maar hier is gemakkelijk wat aan te doen. Bestel de benodigde producten hier of laat ze ontgelen door De Sneaker Reiniger (klik hier)!

sneakers ontgelen
Gele zolen weer wit Door De Sneaker Reiniger

Schoenen laten reinigen

Zitten er vlekken die er echt niet uit gaan, breng of stuur dan je sneakers naar De Sneaker Reiniger. Ik heb een speciaal ontwikkelde reiniger voor vlekken waarmee ik aan de slag kan gaan. Ook gebruik ik een stoommachine waarmee ik veel vlekken kan wegblazen. Witte sneakers schoonmaken is voor mij geen probleem.

Ik sta klaar om je te helpen, stuur mij een bericht met een foto van je vieze sneakers of schade en je ontvangt een scherpe offerte. Ook bied ik via mijn 2e platform tweedehands sneakers aan voor een scherpe prijs www.refurbishedsneakers.nl

de sneaker reiniger
Frank De Sneaker Reiniger
Deel deze post:
Producten benoemend in deze blog:
De Sneaker Reiniger
Oorspronkelijke prijs was: 29.95.Huidige prijs is: 27.95.
Crep
Oorspronkelijke prijs was: 14.95.Huidige prijs is: 13.95.

Misschien vind je dit ook leuk

VAKANTIEGELD DEAL★★★