149 klanten beoordelen mij met 5 sterren |  Gratis bezorging vanaf € 75 |  De Sneaker Cleaning Specialist          

Mesh schoonmaken, vlekken in gaas?

Mesh schoonmaken hoe? Veel hedendaagse sneakers hebben een neus van mesh (gaas), neem de populaire Nike Air Max bijvoorbeeld. En dit is ook vaak het eerste gedeelte van de sneakers dat vies wordt.

Het fijnmazige mesh of gaas zorgt ervoor dat vuil en zand zich gemakkelijk kunnen nestelen. En omdat het zo,n fijne structuur heeft is het ook best lastig schoon te maken. Speciaal voor het reinigen van sneakers heb ik op maat gemaakte sneaker cleaning pakketten.

Mesh of gaas sneaker verkleurd?

Ook zie ik vaak sneakers verschijnen met verkleurd mesh, en dit kan op diverse manieren ontstaan. Veel nieuwe sneakers hebben Suede met veel verf erin verwerkt. Als deze suede nat wordt, zie je vaak dat deze kleur uitloopt in het mooie witte mesh. De Nike Air Max Curry is hier een goed voorbeeld van, deze geeft enorm af en loopt uit in het mesh. Of je hebt een vlek van bloed of wijn in je mesh? Toch is hier wat aan te doen.

Ook kan mesh verkleuren door zonlicht of er kunnen watervlekken op ontstaan, ook hier is wat aan te doen. Ik ga er graag mee aan de slag.

wijnvlek sneakers

Mesh schoonmaken, hieronder mijn tips

Stappenplan mesh schoonmaken:

Wil je voor gemak gaan, stuur of drop ze dan bij De Sneaker Reiniger

  1. Haal het grove vuil met een premium Brush van het gaas. Hierdoor voorkom je dat er zand en viezigheid in het mesh gepoetst wordt
  2. Maak een mengsel van schoonmaakazijn en backing soda, zorg voor een dikke pasta. Of neem een goede sneakercleaner.
  3. Smeer de pasta met een tandenborstel op het mesh in cirkelvormige beweging
  4. Met een natte premium borstel poets je het mesh nu na en veeg de pasta eruit
  5. Heb je een stoommachine? Stoom dan voorzichtig van afstand de vlekken uit het mesh
  6. Met een witte microvezel doek veeg je het mesh goed schoon. Deze doeken zitten bij De Sneaker Reiniger cleaning sets.

Tip bij suede dat afgeeft: Maak alleen bewegingen naar het suede toe, dus naar buiten. Zo zorg je ervoor dat de vlekken niet in het mesh komen, maar eruit gaan. Ook is het belangrijk je sneaker goed te beschermen tegen invloeden van buitenaf, De Sneaker Reiniger adviseert je dan ook om altijd je sneakers in te sprayen met een Nano Protect.

Mesh nog niet goed schoon? Ook kun je een mengsel maken met Vanish OXI en een beetje warm water , let wel op want dit bleekt. Maar Oxi maakt zeer goed je sneaker mesh schoon.

air max vlekken
Uitgelopen kleur Nike Air Max 1

De Sneaker Reiniger de mesh cleaner

Ik ga graag met jouw mesh en sneakers aan de slag. Heb je vlekken of problemen in je mesh, neem gerust contact met me op. Last van doorgelopen sneakers die te nat zijn geworden, stuur ze naar de werkplaats.

Zo verleng je de levensduur van schoenen als iemand anders erop uitgekeken is en met een beetje geluk tik je mooie vintage sneakers op de kop die nergens meer verkrijgbaar zijn!

Heb je oude, licht versleten schoenen of gympen in je kast liggen die je eigenlijk al hebt afgeschreven, geef ze de kans op een 2e leven en stuur ze naar De Sneaker Reiniger. Ik ga er graag mee aan de slag om de levensduur van jouw schoenen of sneakers te verlengen.

Gratis Handleiding zelf sneakers reinigen, klik hier!

Mijn bijdrage aan een duurzamere wereld

Met de hand schoonmaken of met stoom geeft een beter resultaat en is zeker beter voor de levensduur van je sneaker. Geen zin om deze klus zelf te doen, of geen tijd? Breng dan je vieze sneakers naar mij toe. En ik zorg ervoor dat je binnen enkele dagen kunt genieten van je schone schoenen. Met drop points in diverse plaatsen, gemakkelijk en snel.

Fantastisch om zo mijn eigen, kleine bijdrage te hebben aan een duurzamere wereld.

werkplaats
Frank De Sneaker Reiniger
Deel deze post:
Producten benoemend in deze blog:

Misschien vind je dit ook leuk

Uitgelicht product:

profi pakket

Designer Schoen Cleaning Pakket

van 36,95 voor € 32,95