150  klanten beoordelen mij met 5 sterren |  Gratis bezorging vanaf € 75 |  De Sneaker Cleaning Specialist          

cropped-Logo-Sneaker-reinigerV2.png

Veelgestelde vragen.

Sneaker Cleaning Producten

Voor welke soorten schoenen zijn de producten geschikt?

De meeste producten zijn geschikt voor alle materialen, maar wil je zeker weten of het product voor jouw schoen of materiaal geschikt is kijk dan even naar de schoonmaakwijzer. Twijfel je alsnog, stuur mij dan een bericht met jouw vraag.

Een product heeft mijn schoen beschadigd?

Alle producten die ik verkoop zijn uitgebreid getest, maar dienen voorzichtig en op de juiste manier gebruikt te worden. Als dit verkeerd gaat kan dit niet op mij verhaald worden. Ook is dit niet door mij te controleren, en daarom is het gebruik van door mij verkochte producten op eigen risico.

Zijn alle producten duurzaam en milieu-vriendelijk?

Helaas nog niet, maar een zeer groot assortiment van sneakercleaners en protectors die ik hier aanbied zijn dit wel. In deze blog lees je welke producten het meest duurzaam zijn.

Sneakercleaning door De Sneaker Reiniger

Hoe schoon worden mijn sneakers?

Ik doe er alles aan om het hoogst mogelijke resultaat te behalen, echter kan ik geen garantie geven op het te behalen resultaat. Ik verdiep mij in het materiaal en bepalen welke technieken ik ga gebruiken om je sneakers grondig te reinigen. Twijfel je of bepaalde vlekken of vuil van je sneakers te verwijderen zijn, stuur mij dan een berichtje met een foto van de sneaker via het contactformulier.

Hoelang ben ik mijn sneakers kwijt?

Ik reinig je sneakers met de hand, waardoor dit best een tijdrovende klus is. Het reinigen kost enige tijd, maar vooral het goed drogen en verwijderen van geurtjes kost enkele dagen. Ik probeer afhankelijk van het gekozen reinigingsprogramma de sneakers binnen 7 werkdagen weer retour bij het drop point of jouw huisadres te krijgen.

Krijg ik garantie op een reparatie?

Jazeker, op de reparatie van schoenen en sneakers zit 1 jaar garantie. Neem hiervoor contact met ons op via de contact kanalen.

Welk programma kan ik het beste kiezen voor mijn sneaker?

Twijfel je welk programma nodig is voor jouw vieze sneaker, neem dan vooraf contact met mij op via het contactformulier. Ik zal dan een eerlijk en goed advies geven over welk programma het beste aansluit bij jouw reiniging.

Hoe verstuur ik mijn sneakers het beste?

Zorg ervoor dat de sneakers niet nat verstuurd worden, dit kan schade aan de sneakers opleveren. Wil je de originele doos bewaren, stuur deze dan niet op aan ons. Wij zorgen dat de schoenen netjes in een verzenddoos weer retour komen, aanleveren kan dus het beste in een simpele doos. Bij het verzenden ontvang je van ons een track en trace code.

Kan ik mijn sneakers ook langsbrengen?

Er zijn op dit moment al enkele drop and pick-up points in Amsterdam, Apeldoorn, Zutphen, Nijverdal, waar je dagelijks terecht kunt. Ook kun je op afspraak de vieze sneakers afleveren bij onze werkplaats in Wichmond. Stuur hiervoor even een berichtje of bel even voor je langs komt. Indien je de sneakers hier dropt doe ze dan in een tas of doos en vergeet niet je gegevens er bij te verpakken.

Kan ik sneakers niet gewoon in de wasmachine gooien?

Dit kan altijd, maar dit is echt rampzalig voor de kwaliteit van je sneaker. Als eerste wordt de binnenvoering te nat en verschuift deze door de upper van de schoen. Hierdoor zullen de pasvorm en het aanzicht van je sneaker er niet op vooruit gaan. Ook is de lijmlaag van een zool tegenwoordig erg gevoelig voor een overvloed aan vocht, we zien dan ook vaak een rimpelig patroon optreden en de zool kan loslaten. Lees hier onze uitgebreide blog waarom dit niet verstandig is.

Behandel je ook waardevolle sneakers?

Ik behandel sneakers tot een verzekerde dagwaarde van 350 euro. Als je duurdere sneakers schoon gemaakt wilt hebben, neem dan even contact met mij op via de bekende kanalen.

Is het nodig om de sneaker met de anti-vuil coating te laten behandelen?

Nee dit is niet nodig, maar zal de sneaker wel langer vrij van vuil en vocht houden. Wij gebruiken een hoog kwalitatieve anti-vuil coating waarbij het vuil gewoon van de schoen afglijdt, ook hecht vuil zich niet aan het materiaal. De anti-vuil coating blijft ongeveer 1 maand vol werken, en zal dan langzaam aan kracht verliezen.