150  klanten beoordelen mij met 5 sterren |  Gratis bezorging vanaf € 75 |  De Sneaker Cleaning Specialist          

cropped-Logo-Sneaker-reinigerV2.png

Stinkende schoenen, wat te doen? 5 tips van De Sneaker Reiniger

Stinkende schoenen. We hebben er allemaal wel eens last van. Als je bijvoorbeeld door de regen bent gelopen. Of wanneer het 35 graden is en het toch niet zo slim was om die dikke, witte sportsokken aan trekken. Maar geen zorgen. Zweetlucht en andere nare geurtjes krijg je er vaak makkelijk weer uit. Zeker met 5 tips van een professionele sneaker reiniger!

stinkende schoenen schoonmaken
Stinkende schoenen schoonmaken

Stinkende schoenen ontgeuren & schoonmaken: 5 tips

Stinken je schoenen naar zweet of kattenpis? Met deze 5 tips ruiken ze zo weer naar bloemetjes:

1. Laat je schoenen goed luchten

De meeste stank komt vaak van vochtige of natte schoenen. Bijvoorbeeld van zweet. Of van de regen. De eerste stap is dus om je sneakers goed te laten drogen. Dat doe je het best op kamertemperatuur. Gewoon in de woonkamer dus. Zet ze niet buiten of op de verwarming, want daardoor verkleuren of vervormen je schoenen. Gebruik schoenspanners voor het beste resultaat (als je die hebt).

2. Zet je schoenen een nacht in de vriezer

Tipje van oma: zet stinkende schoenen een nacht in de vriezer. Of nog beter: laat ze minimaal 24 uur liggen. Daardoor breken moleculen af en gaan bacteriën dood. Je zult zien (en ruiken!) dat je sneakers de volgende dag een stuk frisser zijn. Je moet ze natuurlijk wel eerst even schoonmaken en laten drogen voor het beste resultaat.

3. Gebruik azijn of baking soda

Azijn en baking soda neutraliseren allebei nare geurtjes. Week een oude theedoek eens in een sopje van een water met een paar eetlepels azijn en een druppeltje afwasmiddel (voor de frisse geur) en stop deze vervolgens in je schoenen. Laat een nachtje staan en je schoenen ruiken weer als nieuw. Werkt ook met een laagje baking soda in je schoenen. Die zuig je er vervolgens makkelijk weer uit met een stofzuiger.

Odor Cleaner
Odor cleaner voor schoenen

4. Gebruik een speciale odor cleaner

Een odor cleaner is een spray die je in je stinkende schoenen doet. Een soort deo voor je sneakers of gympen. Deze verwijdert stank en ruikt meteen lekker fris. Ook zorgt het ervoor dat nieuwe geurtjes geen tijd hebben om zich te ontwikkelen. Spuit deze Carbon Lab Odor Cleaner in je schoenen en je bent continu beschermd tegen vervelende luchtjes van je zweetvoeten. Nice!

5. Stinkende schoenen schoonmaken

Een good old schoonmaakbeurt werkt misschien nog wel het best tegen stinkende schoenen. De meest nare geurtjes komen namelijk diep van binnen in de schoenen. Ze blijven daar hangen en het materiaal is lastig te reinigen. Zo maak je je schoenen van binnen van buiten goed schoon:

  • haal de binnenzolen en de veters uit de schoenen en maak schoon (deze kunnen ook gewoon in de wasmachine)
  • wrijf met een zachte een zachte premium borstel vuil van de buitenkant en je zool
  • reinig met een goede sneakercleaner je binnenkant en zolen
  • laat de schoenen bij kamertemperatuur drogen (zie tip 1)
  • verfris de binnenkant met een odor cleaner (zie tip 4)

Stinkende schoenen schoonmaakpakket

De Dr. Frisk Cleaning Set inclusief Premium Brush is geschikt voor alle materialen en alle soorten schoenen. Van leer tot canvas. Het bevat alles wat je nodig hebt om je schoenen tot wel 100x schoon te maken. Daarmee stap je de komende jaren dus altijd in frisse sneakers. Iedere dag opnieuw. Bekijk ‘m hierrr:

Stinkende schoenen laten schoonmaken

Geen zin om zelf aan de slag te gaan? Laat je stinkende schoenen dan schoonmaken door De Sneaker Reiniger. In mijn werkplaats heb ik namelijk een Shoefresh apparaat staan. Die droogt je schoenen perfect en ontsmet ze metene met ozon. De ozon breekt nare geurmoleculen helemaal af en geeft de schoenen weer een neutrale geur. Het is net alsof ze weer uit de winkel komen, zo fris ruiken ze.

Lees hier hoe De Sneaker Reiniger werkt.

drogen sneaker
Ozonreiniging

Ik hoop dat je wat hebt aan deze tips en vergeet niet De Sneaker Reiniger te volgen op Facebook of Instagram, want voor de beste reinigings- en onderhoudstips van je schoenen moet je bij mij zijn.

Deel deze post:
Producten benoemend in deze blog:

Misschien vind je dit ook leuk

Uitgelicht product:

createyourown

Stel je eigen cleaning-pakket samen

€ 18,95