Stinkende schoenen, wat te doen? 5 tips van De Sneaker Reiniger

Stinkende schoenen, geen heel fris onderwerp. Maar ik krijg er veel vragen over, hoe krijg je stinkende schoenen het beste weer schoon en fris. In deze blog neem ik je mee langs de 5 makkelijkste tips van De Sneaker Reiniger. En lukt het je niet, stuur of drop ze dan gewoon bij mij in de werkplaats.

sneakers wassen
schoenen ontsmetten

legenda 5 tips tegen stinkende schoenen

  • stinkende schoenen schoon maken
  • ontsmet schoenen d.m.v. ozon
  • doe schoenen een nacht in de vriezer
  • gebruik een goede odor cleaner
  • doe ze in de wasmachine.

1. stinkende schoenen schoon maken

De meeste nare geurtjes komen van diep binnen in de schoen, geuren blijven hier hangen en het materiaal is lastig te reinigen. Reinig je schoenen van binnen en buiten met een goede sneakercleaner en vergeet vooral de binnenzolen en veters niet.

  • haal de binnenzolen uit de schoenen
  • reinig met een goede sneakercleaner je binnenkant en zolen
  • gebruik een zachte premium borstel voor reinigen
  • laat de schoenen bij kamertemperatuur drogen
  • verfris de binnenkant met een sneaker-odor.

2. ontsmet schoenen met ozon

In de werkplaats heb ik een shoefresh apparaat staan, die naast schoenen drogen deze ook kunnen ontsmeten d.m.v. ozon. De ozon breekt nare geur molleculen helemaal af, en geeft de schoenen weer een neutrale geur. Het is net alsof ze weer uit de winkel komen, zo fris ruiken ze.

drogen sneaker
ozon reiniger schoenen

3. doe schoenen een nacht in de vriezer

Een tip van grootmoeder, maar hij werkt wel echt. Doe je schoenen na het reinigen en drogen in een plastic tas. En laat deze minimaal 24 uur in de vriezer liggen. Ook kun je ze natuurlijk buiten zetten als het goed vriest. Je zult zien dat de schoenen de volgende dag een stuk frisser zijn.

4. laat je schoenen bij kamertemperatuur drogen

Een veel gemaakte fout is dat natte schoenen of schoenen die niet fris ruiken op de verwarming gezet worden. Maar daar gaat het mis, hierdoor ontstaat er een soort van schimmel en deze geeft de schoen alles behalve een frisse geur. Doe schoenspanners in je schoenen en zet ze in de woonkamer voor het beste drogings resultaat.

Odor Cleaner
Odor cleaner voor schoenen

5. gebruik een goede odor cleaner

Belangrijk is het om regelmatig je schoenen van binnen in te spuiten met een hoge kwaliteits odor-cleaner. Dit zorgt ervoor dat nare geurtjes geen tijd hebben om te ontwikkelen. En je schoenen ruiken constant fris en fruitig.

Ik hoop dat je wat hebt aan deze tips en vergeet niet De Sneaker Reiniger te volgen op facebook of instagram, want voor de beste reinigings en onderhouds tips van je schoenen moet je bij mij zijn. In de werkplaats sta ik klaar voor jouw schoenen, of het nu cleanen, repareren of fris maken is.

Deel deze post:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Misschien vind je dit ook leuk

Uitgelicht deze week:

Dr. Frisk Cleaning Set incl. Premium Brush (geschikt voor alle materialen)

€29.95