350+ klanten beoordelen mij met 5 sterren |  Gratis bezorging vanaf € 69 |  Cleanen | Beschermen | Reparatie

cropped-Logo-Sneaker-reinigerV2.png
Zoek

Stinkende schoenen, wat te doen? 5 tips van De Sneaker Reiniger

Stinkende schoenen. We hebben er allemaal wel eens last van. Als je bijvoorbeeld door de regen bent gelopen. Of wanneer het 35 graden is en het toch niet zo slim was om die dikke, witte sportsokken aan trekken. Maar geen zorgen. Zweetschoenen en andere nare geurtjes krijg je er vaak makkelijk weer uit. Zeker met de 5 tips van een professionele sneaker reiniger!

Samen krijgen we je sneakers schoon

Ik help je met handige tips, blogs, handleidingen en de beste producten om de levensduur van jouw schoenen te verlengen.

sneakers repareren

Stinkende schoenen ontgeuren & schoonmaken: 5 tips

Stinken je schoenen naar zweet of kattenpis? Om stinkende schoenen te voorkomen begin je met het dragen van sokken. Deze absorberen al veel nare geur, helpt dit niet? Met deze 5 tips ruiken ze zo weer naar bloemetjes:

1. Laat je schoenen goed luchten

De meeste stank komt vaak van vochtige of natte schoenen. Bijvoorbeeld van zweet. Of van de regen. De eerste stap is dus om je sneakers goed te laten drogen. Dat doe je het best op kamertemperatuur. Gewoon in de woonkamer dus. Zet ze niet buiten of op de verwarming, want daardoor verkleuren of vervormen je schoenen. Gebruik schoenspanners voor het beste resultaat (als je die hebt).

TIP: voor extreme stank gebruik Supercleaners Stankvernietiger: Deze vernietiger is jouw redding bij echt erge geur zoals zweetlucht in schoenen.

Producten voor stinkende schoenen:

2. Stinkende schoenen in de diepvries

Tipje van oma: zet stinkende schoenen een nacht in de vriezer. Of nog beter: laat ze minimaal 24 uur liggen. Daardoor breken moleculen af en gaan bacteriën dood. Je zult zien (en ruiken!) dat je sneakers de volgende dag een stuk frisser zijn. Je moet ze natuurlijk wel eerst even schoonmaken en laten drogen voor het beste resultaat.

3. Gebruik azijn of baking soda

Azijn en baking soda neutraliseren allebei nare geurtjes. Week een oude theedoek eens in een sopje van een water met een paar eetlepels azijn en een druppeltje afwasmiddel (voor de frisse geur) en stop deze vervolgens in je schoenen. Laat een nachtje staan en je schoenen ruiken weer als nieuw. Werkt ook met een laagje baking soda in je schoenen. Die zuig je er vervolgens makkelijk weer uit met een stofzuiger.

Odor Cleaner
Odor cleaner voor schoenen

4. Gebruik een speciale odor cleaner

Een odor cleaner is een spray die je in je stinkende schoenen doet. Een soort deo voor je sneakers of gympen. Deze verwijdert stank en ruikt meteen lekker fris. Ook zorgt het ervoor dat nieuwe geurtjes geen tijd hebben om zich te ontwikkelen. Spuit deze Carbon Lab Odor Cleaner in je schoenen en je bent continu beschermd tegen vervelende luchtjes van je zweetvoeten. Nice!

5. Stinkende schoenen schoonmaken

Een good old schoonmaakbeurt werkt misschien nog wel het best tegen stinkende schoenen. De meest nare geurtjes komen namelijk diep van binnen in de schoenen. Ze blijven daar hangen en het materiaal is lastig te reinigen. Zo maak je je schoenen van binnen van buiten goed schoon:

  • haal de binnenzolen en de veters uit de schoenen en maak schoon (deze kunnen ook gewoon in de wasmachine)
  • wrijf met een zachte een zachte premium borstel vuil van de buitenkant en je zool
  • reinig met een goede sneakercleaner je binnenkant en zolen
  • laat de schoenen bij kamertemperatuur drogen (zie tip 1)
  • verfris de binnenkant met een odor cleaner (zie tip 4)

Stinkende schoenen schoonmaakpakket

De Sneaker Reiniger Cleaning Set inclusief Premium Brush is geschikt voor alle materialen en alle soorten schoenen. Van leer tot canvas. Het bevat alles wat je nodig hebt om je schoenen tot wel 50 x schoon te maken. Daarmee stap je de komende jaren dus altijd in frisse sneakers. Iedere dag opnieuw. Bekijk ‘m hier:

Stinkende schoenen in de wasmachine

Wat doen tegen stinkende schoenen? Sommige schoenen kunnen prima in de wasmachine, let wel op dat ze niet van suede of gekleurd leer zijn. Voor extreem stinkende schoenen zijn er in de drogist poeders verkrijgbaar die je in de wasmachine doet, deze breken geur molleculen af en zorgen voor een frisse geur. Twijfel je of jouw schoen in de wasmachine kan, stuur mij dan een foto en ik help je verder.

Inlegzolen vervangen

Stinken je inleg of binnenzolen heel erg, dan kan het een goed idee zijn je binnenzolen te vervangen. Veel van de nare geurtjes zitten namelijk in de inlegzool. Dus een nieuwe inlegzool kan wonderen doen, en je loopt ook gelijk een stuk steviger op je schoenen door het vernieuwde loopcomfort.

Zweetschoenen schoonmaken

Oh boy, laten we het eens over zweetschoenen hebben! We kennen allemaal de strijd – je hebt net een zware training of een lange dag wandelen achter de rug en je schoenen voelen de nasleep. Ze zijn vochtig, ze stinken een beetje en ze smeken om een goede schoonmaakbeurt.

Ten eerste, waarom moeten we onze zweetschoenen eigenlijk schoonmaken? Afgezien van de voor de hand liggende reden dat niemand stinkende schoenen wil dragen, kan het schoonhouden van je schoenen de levensduur ervan verlengen. Vieze, zweterige schoenen kunnen een broedplaats worden voor bacteriën en schimmels – bah!

Nu komt het leuke gedeelte – hoe maak je je zweetschoenen schoon! Verwijder eerst al het losse vuil door de schoenen buiten tegen elkaar aan te tikken of een droge borstel te gebruiken. Maak vervolgens een schoonmaakoplossing van warm water en een sneakercleaner schoon. Je kunt zelfs een paar druppels etherische olie of stankvernietiger toevoegen voor een lekkere geurboost! Dompel een zachte doek of borstel in de oplossing en boen zachtjes de binnen- en buitenkant van je schoenen. Nadat je ze goed geschrobd hebt, spoel je ze af met warm water en laat je ze aan de lucht drogen in een goed geventileerde ruimte.

Denk eraan dat je je schoenen nooit in de droger stopt, want dan kunnen ze kromtrekken! Tot slot wil ik nog een paar tips geven voor het onderhoud van je zweetschoenen. Probeer je schoenen tussen de draagbeurten door altijd volledig te laten drogen – zo voorkom je dat ze gaan ruiken. Je kunt zelfs investeren in een goede schoenontgeurder of vochtabsorberende inlegzolen voor een extra frisheidsboost!

Anti stinkende schoenen spray

De meest simpele manier om wat te doen tegen nare geur in je schoenen is het volgende. Reinig je schoenen goed van binnen en buiten, en spuit er dan wat odor spray in. Deze spray zal geur verwijderen en de schoen vervullen met een heerlijke frisse geur. Verkrijgbaar in diverse soorten spray, zoals van het merk collonil

Stinkende schoenen laten schoonmaken

Geen zin om zelf aan de slag te gaan? Laat je stinkende schoenen dan schoonmaken door De Sneaker Reiniger. In mijn werkplaats heb ik namelijk een Shoefresh apparaat staan. Die droogt je schoenen perfect en ontsmet ze metene met ozon. De ozon breekt nare geurmoleculen helemaal af en geeft de schoenen weer een neutrale geur. Het is net alsof ze weer uit de winkel komen, zo fris ruiken ze.

Lees hier hoe De Sneaker Reiniger werkt.

drogen sneaker
Ozonreiniging

Ik hoop dat je wat hebt aan deze tips en vergeet niet De Sneaker Reiniger te volgen op Facebook of Instagram, want voor de beste reinigings- en onderhoudstips van je schoenen moet je bij mij zijn.

Deel deze post:

Misschien vind je dit ook leuk

INTRODUCTIE BASISSET ★★★