Nike Air Max schoonmaken, stappenplan van De Sneaker Reiniger

Nike Air Max schoonmaken! In dit volgende artikel neem ik je graag mee in de tips and tricks van het goed Air Max sneakers schoonmaken. Volg deze stappen goed en zorgvuldig op, en je geniet snel weer van schone en frisse kicks. Een Nike Air Max is een investering in kwaliteit. Als verzamelobject of als beater, de Nike Air Max is onverslaanbaar.

air max 1 vies
Nike Air Max 1 schoonmaken

Nike Air Max schoonmaken zoals De Sneaker Reiniger

Er zijn vele modellen, praktisch elke van hen uit andere materialen gemaakt. Meestal uit Mesh, Velours, Leer of Suede. En elk materiaal heeft zijn eigen reinigingstechniek nodig. Speciaal voor Nike Air Max heb ik deze complete sneaker cleaning set samengesteld.

Stop je mooie Nike Air Max niet in de wasmachine! Ik zie maar al te vaak krom trekken, losse zolen of verkleuring van het nubuck of leer. Zelfs witte sneakers kan ik perfect schoonmaken, mij is geen uitdaging te groot. Echt goed schoon worden ze van een reiniging met de hand, lees hieronder hoe dit moet.

air max schoonmaken
AIr Max 90 schoonmaken

Legenda Nike Air Max schoonmaken:

 1. veters en binnenzool
 2. grove vuil
 3. midsole en zool
 4. upper reiniging
 5. drogen van de sneakers

1) Veters en binnenzool

 • Haal je veters uit je Air Max sneakers en maak je veters schoon, zo zien je sneakers er gelijk een stuk beter uit. Je veters kun je in een beker met Dr. Frisk sneakercleaner of spray doen en gerust een nachtje laten trekken. Boen je veters met een doek of een borstel goed schoon.
 • Bij sterke verkleuring van witte veters kun je ook een klein scheutje Glorix of dikbleek toevoegen.
 • Tip: het kan ook een leuk en verrassend effect geven om je veters te vervangen en een andere kleur of een andere stijl veter te gebruiken.
 • Neem ook je binnenzool uit de Nike Air Max en maak deze schoon met de standaard borstel en de Dr. Frisk cleaner.
 • De binnenzool en veters kun je ook in de wasmachine doen als je weinig tijd hebt. Let wel, doe niet je sneakers in de wasmachine! Ik kom vaak tegen dat deze kromtrekken of de zolen los laten.
veter schoonmaken

2) Grove vuil 

Borstel met een Premium Brush het grove zand en vuil van je sneaker. Hierdoor voorkom je dat je het vuil straks in je schoen poetst. Zorg ervoor dat er ook in de schoen geen zand en vuil meer zit, zuig met een stofzuiger de binnenkant goed schoon.

3) Midsole en zool

Begin hierna met de onderzool en midsole, maak de borstel goed vochtig en doe er een beetje sneakercleaner op. Bij deze handeling kun je bijna niet te hard poetsen, voor echt hardnekkige vlekken kun je ook een nagelborstel gebruiken. Herhaal deze handeling net zo lang tot je midsole en sole naar tevredenheid shinen. Voor echt schone midsole gebruik je een speciale midsole cleaner van Carbon Lab. Zijn er beschadigingen of krassen op je midsole, gebruik dan een Sneaker Midsole pen in de juiste kleur om je midsole te repareren.

ozon

4) Upper reiniging

 • En dan is de sneaker upper aan de beurt. Gebruik daarvoor een goede sneakercleaner welke geschikt is voor alle soorten materialen. Let er wel goed op met welk schoonmaak-item je jouw sneakers reinigt. Gebruik bij bijvoorbeeld flyknit of animal print geen borstel maar een microvezeldoek of Premium Brush om deze schoen te poetsen om beschadiging van je upper te voorkomen.
 • Vul een bakje met lauw water en voeg hier een klein scheutje sneakercleaner aan toe. Doe een beetje cleaner op de natte borstel en maak roterende bewegingen over je upper. Veeg daarna met de microvezel doek over de upper om het vuil op te nemen. Zelf gebruik ik graag een witte microvezel doek, dit met de reden dat je dan goed ziet welk vuil er van je sneaker komt.
 • Herhaal deze stappen zo vaak als nodig is, maar meestal is met 2 – 3 x de Nike Air Max sneaker weer klaar voor de volgende ronde. Je kunt de sneakercleaner bijna niet over doseren, bij sterkere vervuiling spuit gerust 3 doseringen op je borstel. Ook kun je de gel direct op de vlek van jouw schoen spuiten.

5) Drogen en beschermen van de Air Max sneakers

 • Laat je Nike Air Max sneakers goed drogen, bij voorkeur op een plek bij kamertemperatuur. Of gebruik een Shoefresh apparaat. Laat je sneakers niet in de volle zon staan, dit kan ervoor zorgen dat je sneaker verkleurd. Daarentegen kunnen nare vochtvlekken ontstaan als je jouw sneakers laat drogen op de verwarming. Mocht de binnenkant van de sneaker erg nat zijn, dan kun je er keukenrol in stoppen zodat je sneaker iets sneller droogt.
 • Ook is protectie en onderhoud belangrijk voor je sneakers. Door een SB Sneaker Protect te gebruiken bescherm je de sneaker lange tijd tegen vuil en water. Spuit vanaf 20 cm afstand de gehele sneaker in. Herhaal dit ongeveer om de 2 weken.
 • Ruiken je sneakers niet meer zo fris, doe ze dan een nachtje in de vrieskist. Dit breekt de geur moleculen af en zorgt ervoor dat je sneakers een neutrale geur krijgen. Of zet ze een half uurtje op de Shoefresh. Behandel ze daarna met De Sneaker Reiniger Fresh-Spray en je kunt er weer tegenaan.

Geen zin in zelf Nike Air Max schoonmaken?

Lijkt het je teveel om dit allemaal zelf te doen stuur dan je sneakers naar De Sneaker Reiniger, ik sta klaar om met jouw sneakers aan de slag te gaan. Met locaties in Amsterdam, Apeldoorn, Zutphen en Deventer goed vertegenwoordigd in het oosten. Mocht ik niet bij jou in de buurt zitten? Stuur ze dan naar mij toe via je pakketdienst. Geen vlek of probleem is mij te gek. Ik hou van sneakers schoonmaken. Bezoek de webshop voor alle beschikbare pakketten.

Wil je nog meer tips over het reinigen van jouw Nike Air Max, klik dan hier. Ben je op zoek naar tweedehands Nike Air Max, neem dan eens een kijkje op www.refurbishedsneakers.nl

werkplaats
Frank De Sneaker Reiniger voor Nike Air Max schoonmaken
Deel deze post:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Misschien vind je dit ook leuk

Please check that this widget Google Reviews has a Google Place ID set.