149 klanten beoordelen mij met 5 sterren |  Gratis bezorging vanaf € 75 |  De Sneaker Cleaning Specialist          

Veters schoonmaken in 5 stappen

Jij wilt je veters schoonmaken. Logisch, want sneakers met vieze schoenveters zien er niet uit. Zeker als je van die mooie witte sneakers hebt met vergrijsde veters. Of nog erger: vlekken. Gelukkig kun je ze makkelijk zelf schoonmaken. En als het echt niet lukt, dan kun je ook je veters in de wasmachine doen … of gewoon nieuwe kopen!

Comfort Pakket **
Witte veters schoonmaken met borstel

Stappenplan (witte) veters schoonmaken:

Met onderstaand stappenplan krijg je jouw veters in notime weer brandschoon:

  1. Haal de veters uit de schoenen
  2. Borstel voorzichtig het vuil eraf met een zachte borstel
  3. Maak een mengsel van sneakercleaner en water (je kunt een mengsel van natuurazijn en soda gebruiken) en voeg bij witte veters eventueel een theelepel bleek of oxi-poeder toe voor een optimaal resultaat
  4. Laat de veters een paar minuten weken in het schoonmaakmengsel en spoel af onder de kraan
  5. Hang de veters strak op om te drogen zodat ze weer mooi glad worden (je kunt ze zelfs even strijken!)

Zo. Als het goed is, zijn je veters weer schoon. Blijven ze grijs of krijg je die vlekken er niet uit? Je kunt het dan nog proberen in de wasmachine … of nieuwe veters kopen. Scheelt je weer werk!

Sneakercleaner voor veters

Onderstaande cleaning-set heeft een sterke sneakercleaner van Crep waarmee je naast je schoenen ook je veters perfect schoon maakt. En met deze set maak je tot wel 50 paar schoenen en veters schoon.

Zo doe je je veters in de wasmachine

Als jouw laces niet meer schoon te krijgen zijn of je wilt echt weer stralend witte veters, dan kun je eerst een oxi-poeder toevoegen aan het schoonmaakmengsel uit bovenstaand stappenplan. Voor witte veters gebruik je wit oxi-poeder, voor gekleurde veters gebruik je oxi-poeder voor kleur.

Als dit allemaal nog niet het gewenste resultaat oplevert, kun je proberen om de veters in een 60 graden was mee te wassen in de wasmachine. Let er dan wel op dat je ze in een wasnetje doet om beschadigingen te voorkomen en zodat je ze tussen de andere was gemakkelijk terug kan vinden. Zorg er bij het ophangen voor dat je de veters alvast met de handen glad strijkt en strak ophangt om elke kreukel eruit te krijgen.

Nike air max veters wit
Witte veters voor Nike Air Max

Nieuwe veters schoonmaken of kopen?

Geprobeerd om je veters schoon te maken met de hand of in de wasmachine en zijn ze nog steeds niet fris? Of heb je simpelweg geen zin om aan de slag te gaan? Dan kun je voor een paar euro beter nieuwe schoenveters kopen. Zeker als ze ondertussen ook wat dunner zijn geworden op sommige plekken of als er sporen zijn van slijtage. Vervangen is dan vaak sowieso de betere optie. Zo kun je er met frisse schoenen weer een tijdje tegenaan!

Bij De Sneaker Reiniger vindt je nu ook kwalitatief goede veters voor o.a. Nike Air Max en Alexander McQueen:

  • Zwarte & witte veters
  • Diverse lengtes
  • Diverse breedtes
  • Stevige polyester weefstructuur
  • Snel in huis (gewoon door de brievenbus!)

Alexander McQueen veters
Alexander McQueen witte veters

Los van de noodzaak om veters te vervangen, krijgen jouw schoenen een compleet andere look en lijken soms wel nieuw, als je jouw schoenenveters wisselt van kleur! Ook zo kun je langer doen met jouw schoenen en toch variëren in kleuren en stijlen. Je zult versteld staan wat dit kan doen! Hoe leuk is het om met zulke relatief kleine en voordelige aanpassingen langer te doen met jouw geliefde sneakers en duurzaam bezig te zijn door de levensduur van jouw schoenen te verlengen!

Belangrijk is wel dat je kwalitatief goede veters koopt en de juiste lengte besteld. Voor meer informatie, klik voor meer informatie over lengte van je veters op deze blog.

Schoenen laten schoonmaken

Heb je geen zin of geen tijd om zelf jouw schoenen schoon te maken en wordt je bij het lezen van het stappenplan veters schoonmaken al moe van de gedachten om er zelf mee aan de slag te gaan? Dan ben je bij mij aan het juiste adres.

Indien je jouw schoenen laat reinigen door De Sneaker Reiniger, is de complete veterreiniging uiteraard bij de reiniging inbegrepen. Dit geldt voor al mijn reinigingspakketten. Voor alle soorten schoenen, Van Bommel, Suede of leren schoenen, Nike Air Max, Vans, Nike Air Jordan, Converse, Adidas, Puma enz.. Boek een pakket via mijn site en drop de sneakers op een locatie of stuur deze aan de werkplaats.

air max vies
Nike Air Max schoongemaakt door De Sneaker Reiniger

Als je er wel voor kiest om jouw schoenen zelf te reinigen, kun je dit doen met de door mij speciaal voor sneakers en schoenen geselecteerde schoonmaak pakketten. Zie hiervoor in mijn blogs diverse artikelen over het reinigen van sneakers met vele tips en trucs. Sinds kort verkoop ik ook 2e hands sneakers via www.refurbishedsneakers.nl

werkplaats
Frank De Sneaker Reiniger
Deel deze post:
Producten benoemend in deze blog:

Misschien vind je dit ook leuk

Uitgelicht product:

profi pakket

Designer Schoen Cleaning Pakket

van 36,95 voor € 32,95