149 klanten beoordelen mij met 5 sterren |  Gratis bezorging vanaf € 75 |  De Sneaker Cleaning Specialist          

Vergeeld leer wit maken

Vergeeld leer wit maken? Als je witte sneakers te lang op een zonnige plek staan, kunnen je schoenen of schoenzolen vies en geel worden. Niet heel mooi, maar gelukkig zijn er wel wat dingen te doen om dit op te lossen. Lees in deze blog een paar van mijn tips om je schoenen of schoenzolen weer mooi wit te maken.

Vergeeld leer op je schoen weer wit maken

Als het leer van je schoenen geel wordt, kun je wat trucjes gebruiken om dit probleem op te lossen. De eerste methode is om het leer te reinigen met een sterk reinigingsmiddel (zie hieronder). De tweede methode is om het leer te bedekken met een ondoorzichtige witte laag, lees de bedieningsmethode hieronder. 

geel leer

Licht vergeelde leren schoenen?

Heb je leren schoenen die licht vergeeld zijn maak dan de volgende sneaker cleaning melange om ze mee te poetsen:

 • oxi poeder vermengt met lauw water of natuurazijn, of
 • tandpasta vermengt met een beetje lauw water
 • sneakercleaner hoog geconcentreerd met water

vergeeld leer
Gele sneakers wit maken

Maak de sportschoenen eerst schoon met een sportschoenreiniger, neem vervolgens het mengsel zoals hierboven beschreven en poets dit op met een witte doek. Laat het mengsel een tijdje intrekken en spoel de schoenen daarna af met warm water. Als alles goed gaat, zal de witte kleur geleidelijk herstellen en moet u de behandeling mogelijk meerdere keren herhalen.

Sterk vergeelde leren schoenen?

De makkelijkste oplossing voor sterk vergeelde schoenen is toch wel de flacon met Sneaker-White, door de doseerdop gemakkelijk een witte laag te verdelen over de gehele sneaker. Tussen de lagen 15 minuten drogen, en je hebt na 2 of 3 lagen weer perfect witte sneakers.

Schoonmaakset voor witte schoenen

Speciaal voor witte schoenen en sneakers heb ik een schoonmaak-set samengesteld, deze bevat alles wat je nodig hebt om je schoenen weer te laten stralen.

Inhoud cleaningset:

 • Dr. frisK sneakercleaner
 • Standaard borstel
 • Microvezel doek wit
 • Collonil Pure-White
 • Digitale handleiding van De Sneaker Reiniger.

Zijn de leren schoenen sterker verkleurd dan moet je ook wat meer werk doen om dit te verhelpen. Mijn favoriete oplossing is toch wel het opnieuw verven van de witte schoen. En dit is gemakkelijker als gedacht, hierbij de stappen die je moet nemen:

 1. goed cleanen van de schoen met een sneakercleaner
 2. met een wattenbol en wat aceton de toplaag van het leer verwijderen
 3. na een half uur drogen verven van 2 lagen met witte leerverf.

Tussen elke verflaag 30 minuten laten drogen, en na 24 uur kun je de schoenen weer fijn dragen. Je geniet weer volop van witte sneakers.

Vergeelde schoen zolen en midsole?

Is je schoenzool vergeeld? Dan heeft De Sneaker Reiniger hier een goede behandeling voor. Met een uv-behandeling weet ik vergeelde zolen weer een stuk witter te krijgen. Vaak zelfs weer in originele staat, deze behandeling is gemakkelijk te boeken via de webshop. Ook heb ik midsole markers waarmee je de gehele midsole een nieuwe laag verf geven.

Set voor het ontgelen van schoenen

Ook heb ik een ongelings-set samengesteld om zelf je verkleurde zolen te ontgelen, deze is te bestellen in de shop onder het kopje zelf schoonmaken. Met deze set kun je tot wel 20 paar sneakerzolen ontgelen, het enigste wat je nodig hebt is een krachtige zon of een uv-lamp en een rol krimpfolie.

inhoud do it you self pakket:

 • Dr.Frisk Sneakercleaner
 • Standaard borstel
 • Microvezeldoek wit
 • Tarrago Restorer
 • Digitale handleiding De Sneaker Reiniger.

Ook verkoop ik deze ontgeler separaat. Dit product is ook zeer goed te gebruiken bij verkleurd plastic speelgoed en van allerlei vintage plastic producten. Twijfel je of je een product kunt ontgelen, stuur mij dan een foto via de bekende kanalen.

sneakers ontgelen

Wil je dit liever laten doen, stuur ze dan naar mijn werkplaats. Je stuurt de sneakers naar mij op en ik zorg dat je binnen een paar werkdagen weer frisse witte sneakers in huis hebt. Klik hier voor deze uv-behandeling. De Sneaker Reiniger is er voor jouw geel leer wit maken!

Ben je op zoek naar nieuwe witte sneakers, neem dan eens een kijkje bij mijn tweede webshop refurbished sneakers.

Deel deze post:
Producten benoemend in deze blog:

Misschien vind je dit ook leuk

Uitgelicht product:

profi pakket

Designer Schoen Cleaning Pakket

van 36,95 voor € 32,95