375+ klanten beoordelen mij met 5 sterren |  Gratis bezorging vanaf € 69 |  Cleanen | Beschermen | Reparatie

cropped-Logo-Sneaker-reinigerV2.png
Zoek

Natte schoenen drogen, 4 handige tips

Natte schoenen drogen, wat kun je doen om je schoenen snel en veilig te drogen? En wat moet je vooral niet doen, want er kan ook zeker wel wat mis gaan bij het schoenen drogen. De Sneaker Reiniger neemt je mee langs 4 handige tips om je schoenen weer droog en fris te krijgen. Natte schoenen drogen, 4 tips van De Sneaker Reiniger.

Legenda schoenen drogen:

  • drogen op kamertemperatuur
  • sneakers beschermen
  • schoendroger gebruiken
  • drogen met rijst

Droog je schoenen bij kamertemperatuur

Doe je schoenen niet in de droger, zet ze niet op de verwarming en ga niet met een fohn aan de slag. Het lijm in een moderne schoen is erg gevoelig voor hoge temperatuur schommelingen. Daarom is het aan te raden om je schoenen als ze nat zijn geworden gewoon op kamertemperatuur te drogen (20 graden). Dit duurt dan wel wat langer, maar je loopt geen risico op verkleuring of vervorming de schoen. Doe een houten schoenspanner in je schoenen om de pasvorm van de schoenen te behouden.

natte sneakers
Natte schoenen drogen, wat te doen?

Bescherm je schoenen tegen nat worden

Voorkomen is beter dan genezen, je kunt er voor zorgen dat je schoenen minder nat worden in de regen. En dit doe je door een goede nano-protect spray te gebruiken. Met deze spray geef je vocht geen kans in je schoen door te dringen, spray 2-wekelijks je schoenen in met deze spray. Op 30cm. afstand geef je de schoenen een beschermend laagje die vuil en vocht tegen houden. Zijn je schoenen erg vies, maak ze dan eerst schoon met een sneakercleaning set.

Gebruik een schoenendroger

Tegenwoordig kun je van vele merken erg goede schoenen-drogers kopen, en deze zijn heel erg handig. Je zet de schoenen als ze nat zijn gewoon een half uurtje op de droger. En de meeste versies hebben ook een ozon functie, hiermee worden nare geur moleculen helemaal afgebroken. Ikzelf gebruik de schoendrogers van Shoefresh in de werkplaats, en ben hier uitermate tevreden over. Ook kun je deze drogers prima gebruiken voor je handschoenen of helm.

drogen sneaker
Shoefresh schoendroger, natte schoenen drogen

Droog delicate schoenen met rijst

Een handige tip voor als je delicate schoenen nat zijn geworden, denk hierbij aan bijvoorbeeld pumps of schoenen met een dierenprint. Doe deze schoenen in een bak met rijst, want rijst heeft een enorm absorberend vermogen. Laat de schoenen gerust een paar uur in de bak met rijst staan, dan weet je zeker dat alle vocht uit je schoen verwijderd is, en de materialen hebben geen risico op verkleuring gelopen. En na het drogen bescherm je ze met een goede schoen protector.

Stinkende schoenen verhelpen

Tijdens het drogen kun je er achter komen dat je schoenen erg stinken, gelukkig zijn daar diverse methodes voor om dit te verhelpen. Ook zijn er in de shop diverse odor sprays en stankvernietigers verkrijgbaar zodat ze toch weer lekker gaan ruiken. Wat ook altijd erg goed helpt is de schoenen in een plastic zak en een nachtje in de vriezer laten liggen.

Deel deze post:

Misschien vind je dit ook leuk

VAKANTIEGELD DEAL★★★