149 klanten beoordelen mij met 5 sterren |  Gratis bezorging vanaf € 75 |  De Sneaker Cleaning Specialist          

New Balance schoonmaken

New Balance schoonmaken, wil je weten hoe dat bij deze sneakers het beste kan? Kunnen deze New Balance sneakers in de wasmachine? Nee dat zou ik niet doen. Het beste is sneakers te wassen met de hand, en in deze blog neem ik je mee in een handig stappenplan om dit zelf te doen of dit te laten doen door De Sneaker Reiniger.

New Balance schoonmaken stappenplan

De sneakers van New Balance worden in vele materiaal varianten uitgebracht, maar de reiniging van deze sneakers is veelal hetzelfde. Echter zijn er bij de suede uitvoeringen een paar technieken die je vlekken echt laten verdwijnen. Doe New Balance sneakers niet in de wasmachine, dit zie ik veel te vaak echt fout gaan met schade en verkleuring aan de sneakers als gevolg.

sneakers wassen
Hand wassen New Balance

Stappenplan:

 • haal de binnenzolen en veters uit je schoenen, de veters kun je gerust op 60 graden in de wasmachine wassen
 • verwijder grof vuil van de sneakers met een Premium borstel, hierdoor voorkom je dat zand en vuil dieper in het materiaal komt
 • doe een paar druppels sneakercleaner op de harde borstel en maak de onderkant en midsole schoon
 • maak een mengsel van lauw water en sneakercleaner en borstel in ronde bewegingen met een premium borstel de upper schoon
 • veeg de schoen schoon met een bij voorkeur witte microvezel doek, zo zie je precies welk vuil er van je schoen afkomt
 • verwijder vlekken in suede met een suede-gum en breng het weer tot leven met een suede borstel
 • laat je schoenen 12 uur op kamertemperatuur drogen.

Je bent nu weer klaar om met je sneakers naar buiten te gaan, maar voor je dit doet spray ze in met een goede sneakerprotector.

Midsole cleaner voor extreem schone zolen

Ook verkoop ik in de webshop een midsole cleaner van Carbon Lab, zijn je midsoles heel vies dan kan dit middel wonderen doen. Doe een klein beetje op de microvezel doek en veeg de midsoles schoon.

Verkleurde New Balance sneakers

Ik zie in de werkplaats veel suede sneakers waarvan de kleur vervaagt of zelfs helemaal verdwenen is, maar hier is wat aan te doen. Bij je plaatselijke schoenmaker wordt vaak een suede color renovator verkocht, en van de meeste kleuren is hier wel een versie van.

Je brengt deze renovator gemakkelijk aan met een doseerspons of spray. Vergeet niet even je zolen af te dekken of af te plakken.

Zie hieronder het resultaat van een blauwe New Balance die weer helemaal op kleur is gebracht d.m.v. een color renovator.

new balance suede

Sneakercleaner set voor New Balance sneakers

Om thuis je New Balance sneakers goed te kunnen reinigen heb ik een cleaning-set samengesteld met alles wat je nodig hebt. Met deze cleaningset reinig je tot wel 100 paar sneakers. Vergeet bij suede schoenen niet de suede-gum mee te bestellen, net als de nano protect spray.

Inhoud New Balance cleaning-set:

 • Dr. FrisK sneakercleaner
 • Standaard borstel voor zool en onderzool
 • Premium borstel voor de upper
 • microvezel doek (wit)
 • digitale handleiding sneakers reinigen.

New Balance sneakers laten cleanen?

Heb je geen tijd om ze zelf schoon te maken? Stuur of drop ze dan in de werkplaats van De Sneaker Reiniger, met een comfort pakket heb jij je schoenen weer in top conditie. Stuur me via het contact formulier een foto van jouw New Balance schoenen en ontvang binnen 12 uur een passende offerte. Ik sta voor jouw schoenen klaar. Ook kun je bij mij terecht voor kleine reparaties aan sneakers, denk hierbij aan een hielvoering reparatie of het vervangen van de zolen.

Frank De sneaker reiniger
Deel deze post:
Producten benoemend in deze blog:

Misschien vind je dit ook leuk

Uitgelicht product:

profi pakket

Designer Schoen Cleaning Pakket

van 36,95 voor € 32,95