150  klanten beoordelen mij met 5 sterren |  Gratis bezorging vanaf € 75 |  De Sneaker Cleaning Specialist          

cropped-Logo-Sneaker-reinigerV2.png

Schoenen mooi houden doe je zo: 5 tips

Schoenen mooi houden, wat moet je doen om langer te genieten van je nieuwe schoenen of sneakers? Je wilt toch zo lang mogelijk doen met je schoenen, en daarom ga ik de 5 belangrijkste tips voor schoen onderhoud hier geven. De Sneaker Reiniger helpt je met de beste producten en mijn cleaning service in het mooi houden van jouw schoenen. Veel leesplezier, en mocht je na dit artikel toch vragen hebben open dan de chat en stel mij je vraag.

Witte sneakers schoonmaken
Schoenen mooi houden

1. wissel regelmatig je schoenen

Door niet elke dag op dezelfde schoenen te lopen en je collectie af te wisselen doe je veel langer met je schoenen. Je ziet vaak dat mensen na het kopen van nieuwe schoenen deze onafgebroken weken lang dragen. Hierdoor slijten ze snel en worden ze veel viezer. Dus doe je schoenen een paar dagen aan en stop ze dan voor een paar weken weer terug in de doos. En is je eigen collectie niet groot genoeg hiervoor, bestel dan een paartje op refurbished sneakers.

2. maak je schoenen schoon

Onderhoud is belangrijk en vooral het schoon en fris houden van je schoenen, laat vuil niet lang zitten. Hierdoor krijgt vuil geen kans om in het materiaal te trekken, en kan vuil niet ophopen. Bestel een goede cleaningset, en maak er een vast moment in de week van om je schoenen te reinigen. Dit hoeft niet al te uitvoerig, het belangrijkste is dat de zool en upper (bovenkant) niet onder het vuil zitten.

Vergeet ook je veters niet, deze zijn gemakkelijk te reinigen in de wasmachine. Je doet ze gewoon bij de 60 graden witte was, en zijn ze echt vies voeg dan een klein beetje oxi poeder toe aan de was.

sneaker cleaning
sneakers mooi houden

3. bescherm je schoenen tegen vuil

Voorkomen is beter dan genezen, bescherm je schoenen tegen invloeden van buitenaf zoals regen en vuil. Dit doe je door ze 1 x in de 3 weken in te spuiten met een goede nano-protect spray. Doe dit na het cleanen van je schoen, en zorg ervoor dat de schoen helemaal droog is voor je ze inspuit. Hou de spray can 30cm. van de schoen en spray hem in, hierna laat je de schoen 10 minuten drogen voor je ze weer kan dragen.

4. bewaar je schoenen in het donker

Erg vaak krijg ik in mijn werkplaats verkleurde schoenen en zolen, dit gebeurt door de invloed van licht en lucht. Het bekendste voorbeeld hiervan zijn vergeelde zolen. Dit is te voorkomen door de schoenen in het donker op te bergen bij een kamertemperatuur. Zelf doe ik mijn schoenen altijd weer terug in de originele schoenendoos, en vul de schoen op met een schoenspanner. Zijn je zolen toch vergeeld, dan is er een speciale UV-techniek om de zolen weer in originele kleur te herstellen.

vergeeld leer
vergeelde zolen

5. checkup van je schoenen

Je kan bij De Sneaker Reiniger je schoenen compleet laten nalopen en opknappen. Stuur of drop je schoen naar mijn werkplaats en ik geef ze alle liefde en aandacht die ze verdienen. Naast uitgebreidt schoonmaken, repareer ik ook schade en werk ik kleine schade plekken bij. Ook kun je zolen laten ontgelen of laten verven. En is je hielvoering kapot? Voor maar 29,95 heb je een mooie nieuwe leren hielvoering, waarmee je schoen weer jaren vooruit kan.

werkplaats
Checkup door De Sneaker Reiniger

Sneakers mooi houden, De Sneaker Reiniger

Ik ben gespecialiseerd in sneaker onderhoud en reparatie, maar ook voor schoenen en laarzen kun je in de werkplaats terecht. Ik doe alle soorten schoenmaker werk, en in de webshop vind je alle soorten cleaning en onderhoudsproducten voor schoen en sneaker. Je schoenen mooi houden doe je samen met De Sneaker Reiniger.

Heb je een project staan in de kast, stuur dan een foto naar mijn email of instagram. En binnen 24 uur ontvang je een passende offerte van mij, De Sneaker Reiniger staat klaar voor jouw schoenen.

Deel deze post:
Producten benoemend in deze blog:
No data was found

Misschien vind je dit ook leuk

Aanbieding set:

Dr. Frisk Premium set (incl. borstel)

Nu voor € 22,95