150  klanten beoordelen mij met 5 sterren |  Gratis bezorging vanaf € 75 |  De Sneaker Cleaning Specialist          

cropped-Logo-Sneaker-reinigerV2.png

Sportschoenen schoonmaken en onderhouden

Het regelmatig schoonmaken en onderhouden van je sportschoenen is niet alleen belangrijk voor de hygiëne, maar ook voor de levensduur van je schoenen. Sportschoenen worden vaak blootgesteld aan zweet, vuil en andere vormen van slijtage, wat kan leiden tot degradatie van het materiaal en uiteindelijk tot het uit elkaar vallen van de schoen. Door je schoenen goed te onderhouden, kun je deze problemen voorkomen en ervoor zorgen dat je sportschoenen langer meegaan.

Belang van schoonmaken sportschoenen

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat de demping en ondersteuning die sportschoenen bieden, na verloop van tijd kan afnemen. Dit kan leiden tot een verminderde schokabsorptie en een verhoogd risico op blessures. Door je sportschoenen goed te onderhouden, kun je ervoor zorgen dat ze hun optimale prestaties behouden en je voeten en gewrichten blijven beschermen.

Bovendien zal het regelmatig schoonmaken en onderhouden van je sportschoenen ervoor zorgen dat ze er fris en aantrekkelijk blijven uitzien. Niemand wil immers rondlopen met vieze, stinkende schoenen! Het schoonhouden van je sportschoenen draagt bij aan een positief zelfbeeld en zorgt ervoor dat je je op je best voelt tijdens het sporten.

Experttips voor het reinigen van witte sportschoenen

Witte sportschoenen zijn populair vanwege hun strakke, minimalistische uitstraling, maar ze kunnen ook een uitdaging zijn om schoon te houden. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige trucs die je kunt gebruiken om je witte sportschoenen er zo goed als nieuw uit te laten zien. Hier zijn enkele experttips voor het reinigen van witte sportschoenen:

 1. Gebruik een zachte premium borstel of een oude tandenborstel om droog vuil en stof van je witte sportschoenen te verwijderen. Dit helpt om krassen op het materiaal te voorkomen wanneer je de schoenen verder gaat reinigen.
 2. Maak een mengsel van warm water en een sneakercleaner. Gebruik een doek of spons om het mengsel op de schoenen aan te brengen en voorzichtig vuil en vlekken te verwijderen. Spoel de doek of spons regelmatig uit en herhaal dit proces totdat je schoenen schoon zijn.
 3. Voor hardnekkige vlekken kun je een klein beetje tandpasta op een tandenborstel aanbrengen en voorzichtig op het getroffen gebied schrobben. Spoel het gebied daarna af met een vochtige doek.
 4. Laat je witte sportschoenen aan de lucht drogen, uit de buurt van direct zonlicht of hittebronnen. Dit helpt om krimpen of verkleuring van het materiaal te voorkomen.
 5. Als je schoenen helemaal droog zijn, gebruik dan een witsel of een speciale sneakerpoets om je witte sportschoenen op te frissen en ze er weer als nieuw uit te laten zien.

Hoe je sportschoenen kunt onderhouden en beschermen voor een lange levensduur

Regelmatig schoonmaken is slechts één aspect van het onderhouden van je sportschoenen. Om ervoor te zorgen dat je schoenen zo lang mogelijk meegaan, zijn er nog enkele andere stappen die je kunt nemen om ze te beschermen en in goede staat te houden:

 1. Gebruik schoenenspanners of vul je schoenen met krantenpapier wanneer je ze niet draagt. Dit helpt om de vorm van je sportschoenen te behouden en voorkomt dat ze inzakken of kreukelen.
 2. Vermijd het dragen van je sportschoenen bij activiteiten waarvoor ze niet zijn ontworpen. Sportschoenen zijn gemaakt om specifieke ondersteuning en demping te bieden, afhankelijk van de sport of activiteit waarvoor ze zijn bedoeld. Door je sportschoenen te gebruiken voor ongeschikte activiteiten, kun je ze sneller doen slijten en hun effectiviteit verminderen.
 3. Wissel regelmatig van sportschoenen. Door meerdere paren sportschoenen te hebben en regelmatig van paar te wisselen, geef je je schoenen de kans om te “ademen” en te herstellen van de belasting van het sporten. Dit kan helpen om hun levensduur te verlengen en de demping en ondersteuning die ze bieden te behouden.
 4. Gebruik een water- en vuilafstotend spray om je sportschoenen te beschermen tegen vlekken en vocht. Breng de spray aan volgens de instructies op de verpakking en zorg ervoor dat je je schoenen regelmatig opnieuw behandelt om de bescherming te behouden.
yeezy vlek
sportschoenen schoonmaken

Sportschoenen laten schoonmaken

De Sneaker Reiniger weet raad met alle soorten sportschoenen schoonmaken, tennisschoenen, voetbalschoenen, sneakers of exclusieve sportschoenen. Met stoom en ozon zorg ik ervoor dat nare vlekken verdwijnen, en nare geurtjes niet meer terugkomen. Met speciaal voor sportschoenen ontwikkelde reiniger kan ik de meeste vlekken verwijderen, denk hierbij aan make-up, wijn, bloed enz. enz.

Hoe werkt De Sneaker Reiniger?

 • drop of stuur je vieze sportschoenen naar mij toe, dit kan op diverse plekken in Nederland
 • boek en betaal een pakket via de webshop, kies je pakket welke bij jouw schoen en vervuiling past
 • binnen enkele dagen heb je de schone sportschoenen weer in je bezit.
veter schoonmaken

Sportschoenen zelf schoonmaken

In de webshop bied ik vele schoonmaaksets aan om je sportschoenen goed zelf schoon te maken. En weet je niet hoe? Bij de meeste complete sets zit een handige handleiding voor het zelf schoonmaken van je schoenen. Twijfel je welke set je moet bestellen, stuur mij dan een foto van je vieze sportschoenen via de mail of instagram. En ik help je bepalen welke set het meest geschikt is voor jouw sportschoenen.

Reparatie van sportschoenen

Naast sportschoenen schoonmaken, kun je ook voor reparatie en herstel van sportschoenen bij mij terecht. Ik verhelp kapotte hielvoeringen, stikwerk en plaats nieuwe zolen op je sportschoen. Wil je weten of ik je kan helpen? Stuur dan een bericht met een foto van je schade en ontvang binnen 24 uur een scherpe offerte. Je brengt je sportschoenen langs op 1 van de locaties of stuur ze met de pakketdienst naar de werkplaats.

scheur yeezy
sportschoenen repareren

Tips en trics van De Sneaker Reiniger

In mijn blog kun je de laatste tips en trics vinden op het gebied van sportschoenen schoonmaken en onderhouden. Het is na het reinigen van je sportschoen vooral belangrijk om deze goed te beschermen. Dit kan zeer goed met de door mij geselecteerde Nano Protect spray. Deze is hieronder in de webshop te koop, na behandeling loopt vuil en smeer gewoon van je schoen af. Ik help je met sportschoenen schoonmaken.

Deel deze post:

Misschien vind je dit ook leuk

Nieuw: Mijn Cleaning Formule

premium set

Complete set

Van 27,95 voor 24,95