150  klanten beoordelen mij met 5 sterren |  Gratis bezorging vanaf € 75 |  De Sneaker Cleaning Specialist          

cropped-Logo-Sneaker-reinigerV2.png

Suede en Nubuck schoenen schoonmaken

Suede en Nubuck schoenen schoonmaken, een delicaat materiaal met specifieke cleaning behoeftes. In dit handige stappenplan neem ik je mee langs 5 stappen voor het perfect reinigen en onderhouden van suede en nubuck schoenen. En twijfel je over het proces of product, neem dan contact met mij op via de bekende kanalen. Veel lees en schoonmaak plezier.

Wat is suede en nubuck?

Een belangrijke stap is het herkennen van suede en nubuck schoenen, Suède is een verzamelnaam voor alle leersoorten met een fluweelzachte finish. Het is een face-cut leer met een min of meer fluweelachtige afwerking. De voordelen van suède zijn het warme en aangename gevoel en de mooie structuur. Suède bevat:

suede kleur
Suede sneakers color renovator black

Suède Leer: wordt gemaakt na het afpellen van de huid, de vleeszijde, het fluweelzachte oppervlak. nubuck Een sterk generfd kalfs- of rundleer met een fluweelzachte afwerking. Ongeschikte afwerking van glad leer, lamsleer of rundleer wordt ook wel ruw leer genoemd.

Zoals eerder vermeld is nubuck leer dat in de (gladde) nerf is gesneden. Dit betekent dat het gladde oppervlak van het leer wordt opgeruwd tot het punt van het verkrijgen van een fluweelachtige afwerking. Het leer wordt zeer zacht en het ademend vermogen neemt toe. De keerzijde van dit oppervlak is de sterk verhoogde gevoeligheid voor vlekken. De UV-bestendigheid wordt ook aanzienlijk verminderd, waardoor suede vervaagt van kleur. Dit is goed weer te herstellen met een color renovator.

timberlands schoonmaken
Nubuck timberlands schoonmaken

Stappenplan suede schoenen schoonmaken

Voor zowel suede als nubuck schoenen gelden de zelfde 5 stappen om te doorlopen. Veel cleaning plezier.

 1. Veters & binnenzool schoonmaken
  Haal je veters en je binnenzool uit je schoenen. Was ze met een verdunde cleaner (of ander sopje) en maak ze goed schoon met een borsteltje.
 2. Vuil verwijderen
  Maak de binnenkant van je schoenen vuil- en stofvrij met een stofzuiger. Verwijder het grove vuil van je suede schoenen met een zachte borstel, zodat je de schoen niet beschadigt.
 3. Zool reinigen
  Maak een harde borstel goed nat en doe er een beetje cleaner of ander schoonmaakspul op. Vervolgens is het even flink schrobben tot je onderzool er weer helemaal fris uitziet.
 4. Bovenkant en zijkanten schoonmaken
  Doe een beetje verdunde (water) sneakercleaner op de schoenen. Gebruik vervolgens een zachte premium borstel of microvezeldoek de bovenkant en zijkanten van je schoenen schoon te maken. Maak hiervoor kleine, draaiende bewegingen. Veeg de schoenen schoon met de microvezel doek. Zitten er vlekken in suede of nubuck, pak dan een speciale gum om deze vlekken te verwijderen.
 5. Drogen
  Je sneakers zijn weer helemaal schoon, maar nog wel een beetje nat. Of op z’n minst wat vochtig. Leg ze daarom rustig te drogen op een plek bij kamertemperatuur. Leg ze niet in ze zon, want dan kunnen ze verkleuren! Zie je na het drogen dat het suede wat vaal is geworden, neem dan de color renovator en dep voorzichtig de kleur weer tot leven.

Je kunt het suede na het drogen nog opborstelen met de suede borstel, zodat de haren weer tot leven komen. Pas hiermee wel op, want het suede wordt snel te grof, borstel daarom zacht en voorzichtig. Wil je dat je suede schoenen langer schoon blijven, bescherm ze dan met een goede protector spray.

Suede en nubuck schoen schoonmaak pakket

Speciaal voor suede en nubuck schoenen heb ik een cleaning-set samengesteld met alles wat je nodig hebt voor het reinigen en perfect houden van je schoenen. Deze set bevat de volgende artikelen:

 • schoenreiniger Collonil
 • premium borstel
 • suede borstel
 • suede color renovator (multicolor).

Suede schoenen laten schoonmaken

Is het bovenstaande je teveel werk, of ben je bang wat fout te doen. Ik neem dit werk graag van je over. Drop of stuur de suede of nubuck schoenen naar mijn werkplaats. En binnen een paar dagen ontvang je ze schoon en goed beschermd weer terug.

sneakers schoonmaken
Werkplaats De Sneaker Reiniger
Deel deze post:

Misschien vind je dit ook leuk

Aanbieding set:

Dr. Frisk Premium set (incl. borstel)

Nu voor € 22,95