150  klanten beoordelen mij met 5 sterren |  Gratis bezorging vanaf € 75 |  De Sneaker Cleaning Specialist          

cropped-Logo-Sneaker-reinigerV2.png

Schoenen reinigen met stoomreiniger

Schoenen worden vies, en ja dan kun je ze in de wasmachine gooien. Maar dit zie ik maar al te vaak misgaan, beter is het reinigen van schoenen met de hand. Maar heb je echt diep ingetrokken vervuiling, dan kan een stoomreiniger de redende engel zijn. Zelf werk ik met een paar type stoomreinigers, hieronder bespreek ik wat de voordelen hiervan zijn. Veel leesplezier.

Schoenzolen reinigen met de stoomreiniger

De zolen worden dagelijks vervuild, en het vuil trekt hier dan ook diep in. Daarom gebruik ik zelf een zware en in kracht instelbare stoomreiniger van Karcher (SC5) welke genoeg power heeft om de zolen van onderen en de zijkant weer te laten stralen. Maar ook de andere versies zoals een SC2 of 3 zijn uitermate geschikt hiervoor. Handig zijn de verwisselbare kopstukken, vergeet dan ook niet deze regelmatig te vervangen.

stoomreiniger schoenen
Karcher stoomreiniger voor schoenen

Ik voorzie de zolen eerst van een laag midsole cleaner van Carbon Lab en laat dit 10 minuten in de zolen intrekken, daarna ga ik met de stoomreiniger aan de slag. Je ziet het vuil er echt afdruipen, een heerlijk klusje om te doen.

Delicate materialen reinigen met stoom

Mesh, suede, leer en nubuck is wel een ander verhaal, een krachtige stoomreiniger is hiervoor een te groot risico op verkleuring en beschadiging. Daarom gebruik ik hiervoor een handstomer van Karcher, deze heeft precies genoeg power voor dit soort werk. Ook de smalle nozel is erg handig om de soms smalle plekjes te bereiken en goed te zien wat je aan het doen bent.

mesh schoonmaken stoom
Delicate materialen stomen

Om het perfecte stoom-resultaat op je schoenen te behalen neem ik de volgende stappen:

  • reinigen van het materiaal met verdund sneakercleaner en premium brush
  • 10 minuten in laten trekken van de cleaner
  • stomen van materiaal, let op niet lang op 1 plek
  • uit spoelen van het vuil met water en premium brush
  • nawrijven met een witte microvezel doek, zo zie je wat er verdwijnt.

Schoenen cleaner set t.b.v. stoomreiniging

Speciaal voor het stoom-reinigen van sneakers heb ik een set samengesteld met de beste sneakercleaner en premium brush, met deze set maak je tot wel 100 paartjes van je favoriete schoenen schoon.

Schoenen laten reinigen met stoomreiniger

Schoenen laten reinigen? Geen zin in bovenstaande, dan kun je de schoenen ook bij mij inleveren. Ik ga graag met mijn stoomreinigers aan de slag voor je. Bij elk pakket dat je in de online shop boekt voor het laten reinigen van je schoenen zit een stoombehandeling inbegrepen. Ik zie ze graag verschijnen in de werkplaats.

sneakers schoonmaken
Werkplaats De Sneaker Reiniger
Deel deze post:

Misschien vind je dit ook leuk

Aanbieding set:

Dr. Frisk Premium set (incl. borstel)

Nu voor € 22,95