150  klanten beoordelen mij met 5 sterren |  Gratis bezorging vanaf € 75 |  De Sneaker Cleaning Specialist          

cropped-Logo-Sneaker-reinigerV2.png

Schoenen van stof schoonmaken

Als je net als ik bent, heb je vast een paar geweldige stoffen schoenen die je graag draagt. Of het nu gaat om canvas sneakers, loafers of espadrilles, stoffen schoenen zijn comfortabel, lichtgewicht en perfect voor de zomerdag. Maar hoe houd je ze schoon en fris?

In deze gids zal ik je alles vertellen wat je moet weten over het wassen van stoffen schoenen, inclusief de verschillende soorten stoffen schoenen die je kunt wassen, hoe je ze moet voorbereiden op het wassen, de beste methoden voor handwas en machinewas, en tips en trucs om ze goed te verzorgen.

Ultieme gids voor het wassen van stoffen schoenen: Tips en trucs om jouw favoriete schoeisel schoon en fris te houden.

De eerste stap om te bepalen of je stoffen schoenen kunt wassen, is het controleren van het etiket aan de binnenkant van de schoen. Hierop staat aangegeven of de schoenen geschikt zijn voor machinewas of alleen voor handwas. Staat dit niet op het etiket, neem dan geen risico en

Over het algemeen kunnen veel soorten stoffen schoenen worden gewassen in de wasmachine, waaronder canvas, katoen, linnen en denim. Leer is echter een stof die niet in de wasmachine kan. Als je leren schoenen schoon wilt maken, probeer dan een lederreiniger of vraag advies aan De Sneaker Reiniger.

vergeelde sneakers

Voorbereiding voor het wassen van stoffen schoenen

Voordat je begint met het wassen van je canvas of stoffen schoenen, moet je ze goed voorbereiden. Begin met het verwijderen van alle losse vuildeeltjes en vuil uit de schoenen met behulp van een zachte Premium borstel of een vochtige doek. Verwijder vervolgens de veters en stop ze in een waszakje of doe ze in een aparte wasbeurt om te voorkomen dat ze in de knoop raken met de rest van de schoen. Veters was je op 60 graden, en doe er een beetje oxi poeder bij voor echt witte veters.

Als je ervoor kiest om je stoffen schoenen in de wasmachine te wassen, moet je ze in een waszakje stoppen om te voorkomen dat ze beschadigd raken of in de knoop raken met andere kledingstukken. Zorg er ook voor dat je de schoenen wast met soortgelijke kleuren om kleurvervaging te voorkomen.

Handwas vs. machinewas stoffen schoenen

Het wassen van canvas schoenen kan op twee manieren worden gedaan: met de hand of in de wasmachine. Voor delicate stoffen zoals linnen en zijde is het aan te raden om de handwas te gebruiken, terwijl robuustere stoffen zoals denim en canvas in de wasmachine kunnen worden gewassen.

Als je ervoor kiest om je stoffen schoenen met de hand te wassen, begin dan met het vullen van een bakje met lauw water en een mild sneaker reinigingsmiddel. Gebruik een zachte borstel of microvezel doek om de schoenen voorzichtig schoon te maken. Spoel de schoenen vervolgens grondig af met schoon water en laat ze aan de lucht drogen.

Als je ervoor kiest om je stoffen schoenen in de wasmachine te wassen, gebruik dan een mild wasmiddel en was ze op een zachte cyclus met koud water (max 30 graden). Zorg ervoor dat je de schoenen niet samen met andere kledingstukken wast, en gebruik geen wasverzachter omdat dit de stof kan beschadigen of verkleuren.

Stappen voor het met de hand wassen van stoffen schoenen

Schoenen van stof schoonmaken, als je hebt gekozen om je stoffen schoenen met de hand te wassen, volg dan deze stappen om ervoor te zorgen dat ze grondig worden gereinigd:

 1. Vul een bakje met lauw water en een sneaker reinigingsmiddel.
 2. Verwijder alle losse vuildeeltjes en vuil van de schoenen met een zachte borstel.
 3. Maak de schoenen voorzichtig schoon met de borstel of microvezel doek, beginnend bij de bovenkant van de schoen en werkend naar beneden.
 4. Spoel de schoenen grondig af met schoon water om alle zeepresten te verwijderen.
 5. Knijp het overtollige water uit de schoenen en stop ze niet in de droger.
 6. Laat de schoenen aan de lucht drogen op een goed geventileerde plaats.

Cleaning set voor handwas stoffen schoenen

De ultiemen Cleaning-set voor handwas stoffen schoenen, zie hieronder de complete set voor het perfect reinigen van wel 50 paar stoffen sneakers.

Stappen voor het machinewassen van stoffen schoenen

Als je hebt gekozen om je stoffen schoenen in de wasmachine te wassen, volg dan deze stappen om ervoor te zorgen dat ze grondig worden gereinigd:

 1. Verwijder alle losse vuildeeltjes en vuil uit de schoenen met een zachte borstel of vochtige doek.
 2. Verwijder de veters en stop ze in een waszakje of doe ze in een aparte wasbeurt om te voorkomen dat ze in de knoop raken met de rest van de schoen.
 3. Stop de schoenen in een waszakje en was ze op een zachte cyclus met koud water en een mild wasmiddel.
 4. Haal de schoenen na het wassen uit de wasmachine en knijp het overtollige water eruit. Stop de schoenen niet in de droger.
 5. Laat de schoenen aan de lucht drogen op een goed geventileerde plaats.

schoenen in de wasmachine

Tips en trucs voor het wassen van stoffen schoenen

 • Gebruik geen bleekmiddel of agressieve reinigingsmiddelen bij het wassen van stoffen schoenen, omdat dit de stof kan beschadigen.
 • Gebruik geen wasverzachter bij het wassen van stoffen schoenen, omdat dit de stof kan beschadigen en de ademende eigenschappen van de schoen kan verminderen.
 • Laat de schoenen aan de lucht drogen en stop ze niet in de droger, omdat dit de stof kan beschadigen en krimp kan veroorzaken.
 • Als je stoffen schoenen hebt die waterdicht zijn, overweeg dan om ze te behandelen met een protect spray om te voorkomen dat ze nat en vies worden.
 • Als je stoffen schoenen hebt die gevoelig zijn voor vlekken, overweeg dan om ze te behandelen met een vlekkenbeschermer voordat je ze draagt.

Drogen en verzorgen van gewassen stoffen schoenen

Als je stoffen schoenen eenmaal zijn gewassen, is het belangrijk om ze goed te laten drogen om schimmel en geurtjes te voorkomen. Laat de schoenen aan de lucht drogen op een goed geventileerde plaats en vermijd direct zonlicht of warmtebronnen zoals radiatoren.

Zodra de schoenen droog zijn, borstel je ze voorzichtig om de vezels op te fluffen en ze er weer als nieuw uit te laten zien. Behandel de schoenen ook met een beschermende spray om ze te beschermen tegen vuil en vlekken, hieronder bestel je een goede spray voor stoffen sneakers.

Veelgemaakte fouten bij het wassen van stoffen schoenen

 • Het wassen van lederen schoenen: leer kan niet in de wasmachine en moet worden gereinigd met een speciale lederreiniger.
 • Het gebruik van bleekmiddel of agressieve reinigingsmiddelen: dit kan de stof beschadigen.
 • Het drogen van schoenen in de droger: dit kan de stof beschadigen en krimp veroorzaken.
 • Het niet voorbereiden van de schoenen op het wassen: verwijder altijd alle losse vuildeeltjes en vuil voordat je de schoenen wast.

Schoenen van stof schoonmaken is net moeilijk, zeker niet met bovenstaande tips en tricks. Heb je toch nog vragen, dan staat ons team voor je klaar om je te helpen.

Deel deze post:

Misschien vind je dit ook leuk

Sneakercleaner worden? ★★★★

Ultimate pakket

Ultimate Werkplaats pakket, gratis bezorgd!

Van 97,95 voor 89,95