400+ klanten beoordelen 5 sterren | Clean | Protect | Repair

cropped-Logo-Sneaker-reinigerV2.png
Zoeken

Schoenen repareren, schoen reparatie

Schoenen repareren, ben je op zoek naar een adres voor schoen reparatie? De locaties van Sneakerreparatie.nl verzorgt alle soorten reparaties en herstel aan schoen, laars en sneakers. Wil je zeker weten of wij jou en je schoenen kunnen helpen, selecteer dan de locatie van je keuze en stuur ons een bericht. De locaties van sneakerreparatie.nl staan klaar voor jouw schoen reparatie.

Schoenen laten repareren, of toch zelf doen?

Je schoenen kapot? Dan kun je zelf aan de slag gaan met schoenlijm, vulpasta of hielvoering patches. Vaak is dit gemakkelijk zelf te doen, en met de handleidingen van De Sneaker Reiniger kan het niet mis gaan. Heb je vragen over het repareren van jouw schoenen of sneakers stuur mij dan een bericht via de bekende kanalen.

Heb je weinig tijd of wil je liever door een vakman/vrouw laten doen? Zoek niet verder, bij de locaties van Sneaker Reparatie kun je terecht voor het repareren en herstellen van jouw favoriete schoenen, laarzen of sneakers. En er zijn diverse locaties verspreidt door Nederland. En zit de locatie niet in jouw buurt, dan kun je ze ook met de post toesturen.

Schoenen zelf repareren

Maak je klaar om je innerlijke DIY-geest los te laten, want vandaag hebben we het over een spannend onderwerp – zelf schoenen repareren! Ja, dat lees je goed! Je hoeft niet langer afhankelijk te zijn van dure schoenreparatieservices of je favoriete paar schoenen weg te gooien als ze tekenen van slijtage beginnen te vertonen. Met een paar eenvoudige gereedschappen, wat geduld en een beetje kennis kun je je geliefde schoenen een nieuw leven geven en een gevoel van voldoening.

Wat kun je zelf repareren?

 • hielvoering repareren
 • losse zolen lijmen
 • gat in zool repareren
 • zolen ontgelen
 • schade aan leer herstellen
 • kleur suede herstellen.

Schoenlijm, welke kies je?

Laten we dus in deze wondere wereld van zelfreparatie en schoenlijmen duiken en leren hoe je die schoenen in een mum van tijd kunt repareren! Laten we het eerst en vooral hebben over het toverdrankje dat je beste vriend zal worden in deze schoenenreparatie: schoenlijm! Voorbij zijn de dagen dat losse zolen of losse hakken het einde betekenden van je favoriete paar schoenen. Met de juiste lijm kun je die onderdelen gemakkelijk weer vastmaken en er weer mee kan rondlopen.

Zoek een sterke lijm die speciaal is ontworpen voor schoenreparatie, zoals Kovulfix of Atoomlijm. Deze lijmen zijn ontworpen om een flexibele, duurzame verbinding te maken die bestand is tegen de constante buiging en druk die schoenen ondergaan.

Kovulfix: flexibele lijm, zeer geschikt voor het lijmen van schoenzolen en rubber of leer. Watervast en droogt in 24 uur uit.

Atoomlijm: hard drogende lijm, zeer geschikt voor het lijmen van kleine onderdelen en losse items. Watervast en droogt in 1 uur uit.

Hielvoering zelf repareren

Laten we nu overgaan naar een ander veel voorkomend probleem – beschadigde hielvoering. Dit kan letterlijk pijnlijk zijn, want het kan ongemak of zelfs blaren veroorzaken. Maar vrees niet, want dit probleem is gemakkelijker te verhelpen dan u denkt! Alles wat je nodig hebt is stof, een schaar en lijm. Knip gewoon een stuk stof in de maat en vorm van de beschadigde plek, breng lijm aan op de achterkant van de stof en druk het stevig aan op de hielbekleding. Voor het lijmen van een hielvoering adviseer ik je om kovulfix lijm te gebruiken.

Voila! Je schoenen zijn weer zo goed als nieuw, en je voeten zullen je er dankbaar voor zijn. Zelf schoenen repareren is niet alleen een leuk en spannend project, maar ook een milieuvriendelijke en budgetvriendelijke optie. Door je schoenen een tweede kans te geven, verminder je afval en bespaar je geld. Bovendien doe je waardevolle vaardigheden op die je op de lange termijn goed van pas zullen komen. Dus waarom wachten? Pak je lijm, verzamel wat geduld en begin vandaag nog aan je schoenenreparatie!

Schoen reparatie, hoe werkt Sneakerreparatie.nl

 1. kijk bij de locaties of en waar jouw schade herstelt kan worden
 2. stuur de gekozen locatie een foto van jouw project
 3. ontvang een scherpe offerte en breng ze langs op de locatie van jouw keuze.

scheur yeezy
Yeezy scheur reparatie

Welke schoen reparaties doet de schoenmaker?

Suede schoenen, leren schoenen, laarzen, canvas schoenen. Hieronder een kleine greep uit het assortiment schoen reparaties die een schoenmaker voor je kan verichten:

 • hielvoering reparatie
 • stikken suède en leer
 • ontgelen zolen
 • repareren mesh
 • bijverven schade
 • vernieuwen van de zool
 • lijmen/plakken
 • repareren kapotte onderdelen.

Naast bovenstaande standaard reparaties zijn er ook locaties met extra sneakerskills, zoals een midsole repaint of zelfs een complete soleswap. Vraag de locatie bij jou in de buurt wat ze kunnen.

Schoenen laten repareren bij sneaker reparatie

Alleen de beste locaties en schoenmakers sluiten zich aan bij sneakerreparatie.nl, vakmensen met liefde voor het vak en voor sneakers. Wil jij weten waar de locaties van sneaker reparatie zich bevinden, klik dan hierboven op de button.

hondenbeet schoen
Hondenbeet schade reparatie

Exclusieve sneaker restore

Veel van de aangesloten locaties weten ook raad met herstel van de luxere merken, denk hierbij aan Alexander McQueen of Valentino schoenen. Versleten zolen, verkleurd suede. Er is zoveel meer mogelijk dan dat je zou verwachten. Merk schoenen laten repareren, zo bespaar je toch weer een aanschaf van een nieuw paar schoenen.

zool air max vervangen
Zool schoen vervangen

Breng ze bij ons langs en ontvang een goed advies en prijsindicatie. Schoenen een tweede leven geven is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook het milieu doe je hier een groot plezier mee.

Schoenen laten schoonmaken

Ook voor het reinigen van schoenen en sneakers ben je bij ons aan het juiste adres. Met stoom weten we vlekken weg te blazen, en met onze ozon hebben nare geurtjes geen kans meer.

Laat vandaag je schoenen nog achter bij ons! Kijk bij de locaties of cleaning ook mogelijk is.

De schoenmakerij voor jouw schoenen.

werkplaats
werkplaats De Sneaker Reiniger

Sinds kort heb ik naast de werkplaats waarin we alle soorten schoenen repareren en cleanen ook een website voor de verkoop van 2e hands sneakers. Via refurbishedsneakers.nl verkoop ik opgeknapte sneakers die een 2e leven verdienen.

Deel deze post:

Misschien vind je dit ook leuk

ZOMER SALE ★★★