375+ klanten beoordelen mij met 5 sterren |  Gratis bezorging vanaf € 69 |  Cleanen | Beschermen | Reparatie

cropped-Logo-Sneaker-reinigerV2.png
Zoek

Kapotte hielvoering zelf repareren

Iedereen die regelmatig schoenen draagt, kent het probleem van versleten hielvoeringen maar al te goed. Het maakt niet uit hoe voorzichtig je met je schoenen omgaat, na verloop van tijd slijten de hielvoeringen en kan het dragen van de schoenen ongemakkelijk en zelfs pijnlijk worden.

Hielvoering reparatie zelf doen?

Gelukkig hoef je geen afscheid te nemen van je geliefde schoenen als de hielvoeringen versleten zijn. Er zijn namelijk verschillende manieren om ze zelf te repareren en de levensduur van je schoenen te verlengen. In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten over het repareren van hielvoeringen, van de oorzaken van schade tot de beste doe-het-zelf oplossingen en onderhoudstips. Lees snel verder en red je favoriete paar schoenen!

hak kapot schoen

De veelvoorkomende oorzaken van schade aan hielvoeringen

Voordat we ingaan op de reparatiemethoden, is het belangrijk om te begrijpen waarom hielvoeringen beschadigd raken. Er zijn verschillende factoren die hieraan bijdragen, waaronder:

 • Slijtage door dagelijks gebruik: Net als bij andere delen van je schoenen, slijten hielvoeringen na verloop van tijd door het constante contact met je voeten en sokken. Hoe vaker je de schoenen draagt, hoe sneller de voeringen zullen slijten.
 • Wrijving door verkeerde maat of pasvorm: Als je schoenen niet goed passen of de verkeerde maat hebben, kan er extra wrijving ontstaan tussen je voet en de hielvoering. Dit kan leiden tot snellere slijtage en uiteindelijk tot een versleten hielvoering.
 • Zweet en vocht: Onze voeten zweten gedurende de dag, en het vocht dat hierbij vrijkomt, kan de hielvoering aantasten. Na verloop van tijd kan dit leiden tot een verslechterde hielvoering en zelfs tot het loslaten van de lijm die de voering op zijn plaats houdt.
 • Slechte kwaliteit materialen: Niet alle hielvoeringen zijn van dezelfde kwaliteit. Sommige schoenen hebben voeringen van inferieure materialen, waardoor ze sneller slijten en eerder aan vervanging toe zijn.

Doe-het-zelf hielvoering reparatie: benodigde gereedschappen en materialen

Als je hebt besloten om je hielvoering zelf te repareren, zijn er enkele gereedschappen en materialen die je nodig hebt om dit te doen. Hieronder vind je een lijst van de meest essentiële items:

 1. Een sterke, flexibele lijm: Kies een lijm die geschikt is voor het materiaal van je hielvoering en die sterk en flexibel is. De Sneaker Reiniger adviseert Kovulfix schoenlijm te gebruiken.
 2. Een schaar: Om eventuele losse stukjes van de hielvoering bij te knippen of om een nieuwe voering op maat te knippen.
 3. Een hielvoering: Als je hielvoering niet meer te redden is, heb je een nieuwe hielvoering of een stuk materiaal nodig om een nieuwe voering te maken. Bestel hier jouw hielvoering in de gewenste kleur.
 4. Een doek of spons: Om overtollige lijm te verwijderen en de schoen schoon te maken.
 5. Optioneel klemmen of wasknijpers: om de hielvoering op zijn plaats te houden terwijl de lijm droogt.

Stap-voor-stap handleiding voor het repareren van je hielvoering met lijm

Nu je alle benodigde materialen en gereedschappen hebt verzameld, is het tijd om aan de slag te gaan met het repareren van je hielvoering. Volg onderstaande stappen voor een succesvolle reparatie:

 1. Maak de schoen schoon: Zorg ervoor dat de binnenkant van je schoen vrij is van vuil en stof. Dit helpt om ervoor te zorgen dat de lijm goed hecht aan de materialen.
 2. Verwijder losse stukjes: Als er losse stukjes van de hielvoering zijn, knip je deze voorzichtig af met een schaar. Zorg ervoor dat je niet te veel wegsnijdt, aangezien dit de reparatie kan bemoeilijken.
 3. Breng de lijm aan: Breng een dunne laag lijm aan op zowel de hielvoering als de binnenkant van de schoen. Zorg ervoor dat je de lijm gelijkmatig aanbrengt en vermijd het gebruik van te veel lijm, omdat dit kan leiden tot een rommelige reparatie.
 4. Plaats de hielvoering terug: Gebruik een pincet om de hielvoering voorzichtig op zijn plaats te drukken. Zorg ervoor dat de voering goed aansluit op de schoen en er geen plooien of luchtbellen ontstaan.
 5. Laat de lijm drogen: Geef de lijm voldoende tijd om volledig te drogen voordat je de schoenengaat dragen. Dit kan variëren van enkele uren tot een hele dag, afhankelijk van het type lijm dat je hebt gebruikt. Zorg ervoor dat je de schoen niet beweegt of buigt terwijl de lijm droogt, omdat dit kan leiden tot een slechte hechting.
 6. Optioneel: Klemmen of wasknijpers gebruiken: Als je merkt dat de hielvoering niet op zijn plaats blijft zitten terwijl de lijm droogt, kun je klemmen of wasknijpers gebruiken om hem op zijn plaats te houden. Plaats deze voorzichtig op de hielvoering en zorg ervoor dat ze niet te strak zitten.
 7. Verwijder overtollige lijm: Nadat de lijm droog is, kun je eventuele overtollige lijm voorzichtig verwijderen met een doek of spons. Zorg ervoor dat je de schoen niet beschadigt terwijl je dit doet.

Als je deze stappen hebt gevolgd, zou je hielvoering weer stevig en comfortabel mfoeten zijn. Het is belangrijk om te onthouden dat de duurzaamheid van de reparatie afhangt van de kwaliteit van de lijm die je hebt gebruikt en de manier waarop je de reparatie hebt uitgevoerd.

Tips voor het onderhouden en verlengen van de levensduur van je hielvoeringen

Nu je weet hoe je je hielvoering kunt repareren, is het belangrijk om te weten hoe je ervoor kunt zorgen dat ze langer meegaan. Hier zijn enkele tips voor het onderhoud van je hielvoeringen:

 1. Draag sokken: Door sokken te dragen, minimaliseer je de wrijving tussen je voet en de hielvoering, wat kan helpen om de voering langer mee te laten gaan.
 2. Verwijder vocht: Verwijder vocht uit je schoenen door ze regelmatig te laten drogen en eventueel te gebruiken met behulp van een droogmiddel.
 3. Gebruik schoenspanners: Schoenspanners helpen om de vorm van je schoenen te behouden en kunnen ook helpen om de hielvoering op zijn plaats te houden.
 4. Repareer kleine beschadigingen direct: Als je kleine beschadigingen opmerkt, repareer deze dan zo snel mogelijk om verdere schade te voorkomen.
hielvoering reparatie

Wanneer professionele hulp zoeken voor het repareren van hielvoeringen

Hoewel het repareren van hielvoeringen een relatief eenvoudige taak is, zijn er enkele situaties waarin het raadzaam kan zijn om professionele hulp (sneaker reparatie) te zoeken. Dit geldt vooral als:

 1. De hielvoering is ernstig beschadigd: Als de hielvoering ernstig is beschadigd en niet kan worden gerepareerd met lijm of tape, is het misschien beter om een professional te raadplegen.
 2. Je hebt geen ervaring met het repareren van schoenen: Als je nog nooit schoenen hebt gerepareerd, kan het een goed idee zijn om een professional te raadplegen om ervoor te zorgen dat de reparatie op de juiste manier wordt uitgevoerd.
 3. Het is een dure of waardevolle schoen: Als je schoen een hoge waarde heeft of erg duur was, kan het de moeite waard zijn om hem door een professional te laten repareren om te voorkomen dat je de schoen verder beschadigt.
Deel deze post:
Producten benoemend in deze blog:

Misschien vind je dit ook leuk

VAKANTIEGELD DEAL★★★