350+ klanten beoordelen mij met 5 sterren |  Gratis bezorging vanaf € 69 |  Cleanen | Beschermen | Reparatie

cropped-Logo-Sneaker-reinigerV2.png
Zoek

Schoenzool lijmen, welke lijm is het beste?

Schoenzool lijmen. Het gebeurt ons allemaal wel eens, je zool van je schoen laat los. Vooral bij Nike Air Max schoenen wil de zool nog wel eens los komen van de midsole. Ook de lip voorop de schoenen laat na verloop van tijd vaak los. Welke soort lijm kun je nou het best gebruiken, of kun je de reparatie beter laten doen door De Sneaker Reiniger?

Samen krijgen we je sneakers schoon

Ik help je met handige tips, blogs, handleidingen en de beste producten om de levensduur van jouw schoenen te verlengen.

sneakers repareren

Schoenzool laat los, wat nu?

We kennen het allemaal, er laat een stukje van je zool of lip vooraan je schoen los. Of het klittenband of ander los onderdeel van je schoen laat los, daarom leg ik in deze blog uit welke lijm je dan het beste kan kiezen. Twijfel je welke lijm voor jouw schoenprobleem geschikt is, stuur mij dan via de chat een bericht of foto van de schade.

zool lijmen

Schoenzool lijmen, kies de juiste lijm?

Ik zie vaak dat mensen de verkeerde soort lijm gebruiken voor het lijmen van een schoenzool. Gebruik geen secondelijm, kit of niet speciaal voor zolen en schoenen ontwikkelde lijm. Ja, schoenlijm is wat duurder, maar dit is het je echt waard.

Ook vindt ik persoonlijk de lijmen uit bijvoorbeeld de bouwmarkt, niet heel goed houden.

Atoomlijm of flexibele Kovulfix, welke te kiezen

Kovulfix lijm geschikt voor: Voor grotere rubberen oppervlaktes (zool) en de neus/lip van je sneakers die los zit.

Atoomlijm geschikt voor: Voor het lijmen van los geraakte delen ben ik groot fan van Atoomlijm, bijvoorbeeld een klein stukje zool of plastic onderdelen. Ook een loszittende binnenzool of klitteband wat los zit kan perfect hiermee opgelost worden. Let wel op deze lijm droog hard op, wil je een meer flexibele oplossing kies je voor Kovulfix.

Beste lijmen van De Sneaker Reiniger hier:

Lip voorop schoen lijmen

Vooral een probleem bij de Nike Air Max, een loslatende lip voorop de schoen. Dit is gelukkig gemakkelijk te verhelpen. Ik persoonlijk gebruik het liefst Kovulfix voor het lijmen van de zool of aanhechting. Ook is het belangrijk om een klem of mal te gebruiken, zodat de pasvorm van de schoen goed blijft.

Heb je meer power nodig, gebruik dan Atoomlijm. Let wel goed op met , dit is de krachtigste lijm op de markt. Dus wees voorzichtig, draag altijd handschoenen. Deze lijm droogt hard op!

zool air max vervangen
Zolen vervangen Air Max

Stappenplan schoenzool lijmen

  • zorg dat het te lijmen gedeelte goed schoon en vetvrij is, let op dit is een belangrijke stap
  • plak gedeelte af waar geen lijm op mag komen
  • verdeel een beetje lijm op beide te lijmen gedeeltes
  • overtollige lijmresten verwijder je direct met een vochtige doek
  • druk stevig aan (klem) en laat het ongeveer 24 uur drogen.

Als de dop van de atoomlijm vast zit houdt deze even onder de warme kraan en verwijder overtollige lijmresten met een mes. En nog een belangrijke tip, werk altijd met handschoenen want je wilt niet dat naast je zool ook je vingers aan elkaar plakken.

Beste lijm voor schoenzool lijmen

Schoen repareren? Ren niet gelijk voor het lijmen van je schoenen naar de schoenmaker, sommige reparaties kun je best zelf. Zit er een groter gedeelte van de zool los, of heb je behoefte aan een flexibele schoenlijm? Daarvoor adviseer ik Kovulfix schoenlijm. Deze lijm voor schoenen is voor vele materialen geschikt, zoals leer, rubber en vilt.

Schoenzool lijmen, wat zijn de kosten

Als je dit zelf gaat doen, dan betaal je gemiddeld tussen de 10 a 15 euro per lijmtube. Let op, hiermee kun je tot wel 20 paar schoenen lijmen. Ook kun je ervoor kiezen het lijmen te laten doen, ik kan vele soorten zolen weer vast lijmen en ook de aanhechting kan ik vaak weer in goede orde herstellen. Ook kun je bij mij terecht voor het geheel renoveren van je sneakers.

Het lijmen van de neus voorop de schoen kost bij een schoenmaker gemiddeld 15,00 per paar.

scheur yeezy
scheur Yeezy reparatie

Het simpel lijmen van de schoenzool kost gemiddeld rond de 15 a 20 euro per paar. Indien er een versteviging aangebracht moet worden in de schoen dan bedragen de kosten per paar rond de 30 euro.

Voordelen van je schoenzool lijmen

De voordelen van het lijmen van je schoenzolen zijn talrijk. Hieronder een paar van de belangrijkste voordelen.

1. Je schoenen gaan langer mee: Schoenzool lijmen helpt je schoenen langer mee te gaan. Omdat je schoenzolen stevig aan elkaar en aan de rest van je schoen worden verbonden, is je schoen beter bestand tegen slijtage en andere schade.

2. Je schoenen bieden meer stabiliteit: Door de zolen van je schoenen te lijmen, zorg je ervoor dat je schoenen meer stabiliteit bieden. Het lijmproces helpt om de zolen aan elkaar te binden, waardoor ze minder kans hebben om los te raken.

3. Je sneakers worden comfortabeler: Omdat de zolen stevig aan elkaar en aan de rest van je schoen worden verbonden, kunnen ze beter vormen naar je voeten. Dit betekent dat je schoenen comfortabeler aanvoelen.

4. Je vermindert het risico op blessures: Omdat je schoenen meer stabiliteit bieden, loop je minder kans op het oplopen van blessures. Door schoenzolen te lijmen, kun je ook ervoor zorgen dat je schoenen aan de juiste plaatsen worden ondersteund.

Door je schoenzolen te lijmen, kun je ervoor zorgen dat je schoenen meer stabiliteit bieden, comfortabeler aanvoelen en minder kans hebben op blessures. Het proces is eenvoudig en vereist alleen een schoenreparatieset met goede schoenlijm, een schuurpapiertje en een aantal schoenreparatie-items.

Bij interesse in het lijmen van jou zolen stuur mij dan een berichtje via de site of instagram/facebook. Zool lijmen voor een scherp tarief.

Frank De sneaker reiniger
Frank De Sneaker Reiniger

Ook voor het cleanen van schoenen kun je bij mij terecht, vaak levert je dit in combinatie met de reparatie een goede prijs op. Vraag mij naar de voorwaarden van deze combinatie deal.

Met stoom en ozon geef ik jouw schoenen liefde en aandacht, vlekken maken geen kans. Ik werk met een team gepassioneerde mensen, die allemaal de liefde voor vakmanschap en schoenen delen.

Deel deze post:
Producten benoemend in deze blog:

Misschien vind je dit ook leuk

INTRODUCTIE BASISSET ★★★