150  klanten beoordelen mij met 5 sterren |  Gratis bezorging vanaf € 75 |  De Sneaker Cleaning Specialist          

cropped-Logo-Sneaker-reinigerV2.png

Kunnen Nike Air Max in de wasmachine?

Hoe moet je je Air Max wassen?

Kun je die mooie Nike Air Max in de wasmachine doen en komen ze er dan weer stralend uit? Ja en nee. Soms gaat het goed, maar meestal komen je sneakers er niet zo best vanaf. Door te veel water en te harde draaiingen kunnen de schoenen verkleuren, vervormen of beschadigen. Wil je niet! Je kunt dus het best je Air Max schoonmaken met de hand. Lekker old school!

Dit kan er gebeuren met je Nike Air Max in de wasmachine:

 • loslaten van de zool, de lijmlaag laat los of raakt beschadigd
 • verschuiven van het binnenmateriaal
 • verkleuren van de verf of de stoffen, (zeker bij schoenen met meerdere kleuren is de kans op vervaging erg groot)
 • onderdelen van de sneaker laten los
 • decoratie of logo’s kunnen loslaten


N
a een paar wasbeurten zien we vaak ook dat de zool en de schoen krom trekken. Ook dit heeft te maken met de enorme hoeveelheid vocht die moet drogen na een draaibeurt in de wasmachine!

sneakers in de wasmachine

 

Stappenplan Nike Air Max sneakers in de wasmachine wassen:

Goedkopere sneakers of versleten kinderschoenen kunnen prima in de wasmachine. Deze gaan vaak toch al niet meer zo lang mee. Ga je voor gemak en wil je tóch ook die Nike Air Max in de wasmachine wassen? Volg dan in ieder geval de volgende stappen om de kans op kapotte of verkleurde sneakers te verkleinen:

 1. Haal de zolen en veters uit je schoenen. Het is beter om deze apart te wassen. Deze kunnen namelijk wel een hogere temperatuur (60 graden) dan je sneakers zelfs (30 graden).
 2. Haal het grove vuil met een Premium Brush van je sneaker. Hierdoor voorkom je dat er zand en viezigheid in de wasmachine komt.
 3. Stop je schoenen in een kussensloop. Maak de voorkant van de kussensloop goed dicht voor de sneakers in de wasmachine gaan.
 4. Zorg ervoor dat je sneakers niet teveel kunnen bewegen in de wasmachine. Stop er bijvoorbeeld wat lakens of doeken bij om het op te vullen.
 5. Kies voor een lage temperatuur (30 graden) en doe er niet teveel waspoeder bij. Gebruik bij voorkeur vloeibaar wasmiddel, want dit trekt goed in de stof en blijft na de wasbeurt niet in de schoen zitten.
 6. Droog je sneakers. Belangrijk: stop deze niet in de droger en zet ze ook niet op de kachel of in de zon! Dit kan namelijk tot verkleuringen of kromtrekken leiden. Laat ze dus rustig op kamertemperatuur drogen of gebruik de speciale Shoefresh droger.

 

Pro tip: Wil je niet je Air Max wassen omdat ze vies zijn, maar omdat ze stinken? Check dan wat je kunt doen tegen stinkende sneakers!

Op hoeveel graden moet je je Nike Air Max wassen?

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: kies voor een lage temperatuur maximaal 30 graden. Heel belangrijk. Als je je sneakers te heet wast, is de kans op verkleuringen en vervormingen namelijk veel groter (zie hieronder).

air max lekkage

Opvulmateriaal

Ook het opvulmateriaal en de lijm in je sneakers kunnen vaak niet goed tegen de wasmachine. Door de draaiingen verschuift het opvulmateriaal schuift bijvoorbeeld naar plekken waar het niet thuishoort. Je hebt dan wel schone sneakers, maar dat ten koste van de vorm. Ze lopen dan op z’n zachtst gezegd niet echt lekker meer en dat is niet te fixen!

air max wasmachine

Verlijming

Een ander punt is de verlijming. Moderne sneakers worden met een speciale soort lijm aan de zool vastgezet. Op zich niet zo veel aan de hand, zou je denken. Deze lijm is toch vochtbestendig? Want je draagt je sneakers ook zonder problemen in de regen. en kun je jouw sneakers ook dragen met vochtig weer.

De hoeveelheid water in de wasmachine in combinatie met de omdraaiingen zijn echter te veel van het goede. Hierdoor verslechtert de lijmlaag in je schoenen aanzienlijk. In het ergste geval zelfs zodanig dat de lijmlagen loslaten van de zool!

afdrogensneaker

Waarom je Nike Air Max schoenen niet in de wasmachine moet stoppen

Nike Air Max schoenen zijn ontworpen om je voeten comfortabel en stijlvol te houden. Het is daarom belangrijk om te weten dat je ze niet in de wasmachine moet stoppen. Hoewel je ze misschien wel in de wasmachine kunt wassen, kan dit schadelijk zijn voor de materialen waarvan de schoenen gemaakt zijn.

Het wassen van schoenen in de wasmachine kan leiden tot verkleuring of het loslaten van de stiksels. Het kan ook leiden tot het loslaten van kleuren van het materiaal, waardoor je schoenen er versleten uitzien. Bovendien kan het wassen van schoenen in de wasmachine het materiaal van de schoenen verharden, waardoor de schoenen niet comfortabel meer zijn om te dragen. Het is daarom beter om je Nike Air Max schoenen met de hand te wassen met een mild sneakercleaningsmiddel.

Het beste was je Nike Air Max met de hand. Als je je schoenen op deze manier wast, kun je ervoor zorgen dat ze er op hun best uitzien en jouw voeten comfortabel en stijlvol houden.

Hoe moet ik mijn Air Max dan wel wassen?

Bij De Sneaker Reiniger adviseren we in ieder geval niet om je Nike Air Max in de wasmachine te doen. Ja, je schoenen worden snel schoon. Maar de kans op schade is veel te groot. Zeker op de lange termijn of als je ze vaker wast. Je kunt je Nikies dus toch beter schoonmaken met de hand. Is minder werk dan je denkt.
 
Met onderstaande cleaning set en bijbehorend stappenplan (hier te vinden) worden je Air in no time weer helemaal fris – zonder beschadigingen!
 

Air Max Sneaker Cleaning Pakket

Alles wat je nodig hebt om je Nike Air Max tot wel 50 keer te wassen!
NU €34,95!

Echt goed schone sneakers? Breng je Air Max naar De Sneaker Reiniger!

Geen tijd of zin om je sneakers schoon te maken? Of krijg je ze gewoon niet echt helemaal schoon? Breng je sneakers naar De Sneaker Reiniger. Ik geef jouw Air Max graag een zorgvuldige behandeling waarmee ze weer blinken én waarmee ze weer veel langer meegaan! Want na de reiniging worden je sneakers ook nog eens in de watten gelegd met een complete antivuil en -water coating.

Klik hier om de beschikbare reinigingspakketten van De Sneaker Reiniger te zien.

 
air max wassen
Deel deze post:

Misschien vind je dit ook leuk

Nieuw: Mijn Cleaning Formule

premium set

Complete set

Van 27,95 voor 24,95