150  klanten beoordelen mij met 5 sterren |  Gratis bezorging vanaf € 75 |  De Sneaker Cleaning Specialist          

cropped-Logo-Sneaker-reinigerV2.png

Schoenen in de wasmachine, kan dit?

Schoenen in de wasmachine? Bijna elke soort kleding kan in de wasmachine, maar schoenen dat is wel een verhaal op zich. Sommige schoenen kunnen prima in de wasmachine, als je maar voorzichtig bent. Maar het kan bij sommige soorten schoenen ook helemaal mis gaan, elke week zie ik hiervan weer diverse voorbeelden in mijn werkplaats verschijnen. Daarom neem ik je in onderstaande blog graag mee in de do en dont,s van schoenen in de wasmachine.

air max wasmachine
verkleurde schoenen uit de wasmachine

Welke schoenen kunnen niet in de wasmachine

Welke soorten schoenen kun je beter niet in de wasmachine doen, en waarom niet? In de wasmachine worden schoenen blootgesteld aan enorme hoeveelheden vocht en draaiingen. Hierdoor verplaatst de binnenvoering van de schoen, en verliest deze zijn pasvorm. Wassen in de wasmachine is voor de volgende schoenen niet geschikt:

 • schoenen van leer, nubuck en suede
 • sneakers met suede onderdelen en mesh
 • schoenen met metalen elementen of spikes
 • schoenen met een animalprint.

Bovenstaande soorten schoenen adviseer ik te wassen met de hand, gebruik hiervoor een goede cleaner met een premium borstel. Doe een klein beetje schoen-cleaner in wat water, en borstel het vuil uit de schoen. Veeg de schoenen droog met een microvezeldoek en laat ze bij kamertemperatuur drogen.

sneakers in de wasmachine
schoenen vervormd in de wasmachine

Welke schoenen kunnen wel in de wasmachine

Er zijn niet heel veel schoenen die in de wasmachine kunnen, en vaak zegt je eigen gevoel hierover wel genoeg. Neem geen risico en als je twijfelt doe het dan niet, en was ze lekker met de hand. Welke schoenen wel in de wasmachine:

 • kunststof/nep leren sneakers
 • stoffen schoenen
 • oude schoenen

En als je ze dan toch in de wasmachine doet, volg dan de volgende stappenplan voor het beste resultaat en de veiligste manier van schoenen wassen.

stappenplan schoenen in de wasmachine:

 • haal de veters en binnenzolen uit de schoenen, en verwijder grof vuil en zand met een borstel
 • doe de schoenen in een waszak, of als je deze niet hebt in een kussensloop. Zorg dat de schoenen hier niet uit kunnen
 • zet de wasmachine op 20 of max. 30 graden en een lage centrifugeer stand
 • doe een klein beetje waspoeder of oxi poeder bij de was
 • was de veters apart op 60 graden
 • droog de schoenen bij voorkeur op kamertemperatuur of op een schoenen-droger.

air max in de wasmachine
schoenen in de wasmachine

Schoenen laten schoonmaken @De Sneaker Reiniger

Ik hoop dat je schoenen er weer een stuk beter uitzien, en zo niet dan sta ik in mijn werkplaats klaar om je te helpen. Bij mij kun je naast schoenen schoonmaken ook terecht voor kleine reparaties en sneaker herstel, zoals een nieuwe hielvoering of bijkleuren van je schoenen.

De Sneaker Reiniger is gemakkelijk bereikbaar via instagram of via de chatfunctie op deze website. In de webshop verkoop ik door mij geselecteerde reinigingsproducten en schoen onderhouds en beschermingsmiddelen. Ook kun je bij mij terecht als je de veters van je schoenen wilt vervangen, bijvoorbeeld als deze kapot zijn of heel vies.

alexander mcqueen schoonmaken
Sneakers schoongemaakt door De Sneaker Reiniger

Ook ben ik kortgeleden begonnen met een concept waarin ik tweedehands schoenen opknap en verkoop via het platform refurbished sneakers. Hier kun je naast designerschoenen ook duurzame schoenmerken kopen. Neem eens een kijkje of er wat voor jouw schoenenkast bij zit.

Deel deze post:
Producten benoemend in deze blog:
No data was found

Misschien vind je dit ook leuk

Aanbieding set:

Dr. Frisk Premium set (incl. borstel)

Nu voor € 22,95