Vans sneakers schoonmaken – Mogen Vans in de wasmachine?

Ik krijg regelmatig vragen hierover, zoals: kun je Vans zelf schoonmaken of kun je dit laten doen? Kunnen Vans in de wasmachine? en op hoeveel graden moet ik ze wassen? Hoe bewerkelijk is het zelf reinigen van de sneakers? Ook met Vans schoonmaken heeft de Sneaker Reiniger ruime ervaring. En zoals bij alle andere soorten sneakers geldt: graag maak ik Vans voor je schoon en daarnaast beschik ik over de beste sneaker reinigingssets als je er zelf mee wilt stoeien.

Vans schoonmaken – De Sneaker Reiniger helpt je op weg!

Allereerst: Vans kunnen in wasmachine maar zonder risico`s is dit niet. Lees voor de juiste tips hieronder verder. Wil je jouw geliefde Vans weer in optimale staat krijgen, red alleen de wasmachine het niet. Hiervoor adviseer ik een handmatige stoomreiniging aan die al via mijn standaard pakket te boeken is.

vans schoonmaken
Vans schoonmaken met De Sneaker Reiniger

Het schoonmaken van Vans sneakers is een delicate klus want ze beschadigen snel als je even niet goed oplet. Dit is een van de sneaker soorten waar ik veel tijd aan besteedt: ik neem deze met een zachte premium borstel grondig onder handen nemen om de zachte stoflaag weer tot het beste resultaat te brengen. Daarnaast clean ik de zool met een harde borstel en eventueel nog met een speciaal te boeken ontgelingsbehandeling om de sneaker in de beste staat te krijgen.

Zijn jouw Vans beschadigt?

Ook voor reparaties kun je bij de Sneaker Reiniger terecht. Denk aan het repareren van de hielvoering, het lijmen van de zool of losse veterogen. Stuur mij een foto van jouw schade en ontvang binnen 12 uur een scherpe offerte.

vans reinigen
Vans schoonmaken met een premium brush

Hoe kan ik Vans zelf schoonmaken of wassen?

Het beste kun je Vans met een goede, door mij geteste sneakercleaner reinigen, zoals een cleaner van Dr. Frisk.

Zitten er gele vlekken in jouw witte Vans dan is een mengsel van Soda met schoonmaakazijn de oplossing. Smeer met een tandenborstel dit mengsel goed en regelmatig over de schoen, en laat dit intrekken. Poets daarna met een vochtige doek de schoen goed schoon.

Belangrijk is dat je een goede sneakercleaner gebruikt met een premium brush, dit omdat je deze zachte borstel nodig hebt voor het zachte materiaal van jouw Vans.

Stappenplan voor Vans in de wasmachine:

Wil je toch voor gemak gaan met Vans schoonmaken? Dan heb ik hier de tips voor je maar let wel, dit is op eigen risico:

1. Haal de zolen en veters uit je Vans. Het is beter om deze apart te wassen. Dit mag ook iets warmer dan de sneaker, want veters en zool hebben vaak extreme vlekken.
2. Haal het grove vuil met een Premium Brush van je Vans. Hierdoor voorkom je dat er zand en viezigheid in de wasmachine komt die tot beschadigingen van jouw wasmachine kunnen leiden.
3. Stop jouw schoenen in een kussensloop. Maak de voorkant van de kussensloop goed dicht. Dit kan bijvoorbeeld met een tie-rip.
4. Zorg ervoor dat de schoenen niet teveel bewegen in de wasmachine en stop er lakens of doeken bij. De lakens en doeken zul je in een aparte wasgang dan zelf ook weer moeten reinigen.
5. Kies voor een lage temperatuur (30 graden) en doe er niet teveel waspoeder bij. Voorkeur heeft vloeibare wasmiddel, dit blijft niet in de gymp zitten en trekt goed in. “Geheim”tip: een beetje azijn doet vaak wonderen!
6. Belangrijke stap: het drogen van de schoen. Stop deze sneakers absoluut niet in de droger en zet ze ook niet op de kachel. Zet de sneakers ook niet in de zon want dit kan tot verkleuringen leiden. Het beste kun je ze rustig op kamertemperatuur laten drogen. Daarnaast zijn er speciale drogers op de markt voor het sneller drogen, bijvoorbeeld van Shoefresh. Deze gebruik ik ook voor het drogen na het reinigen met de hand.

Belangrijk is het om ook je sneakers na het cleanen goed te beschermen. Gebruik hiervoor een goede sneaker protector.

Wil je echt schone Vans, lees dan hieronder verder en maak gebruik van de service en vakmanschap van De Sneaker Reiniger.

De Sneaker Reiniger voor jouw Vans

Heb je bepaalde vlekken, beschadigingen of problemen, neem graag contact met me op. Heb je oude, licht versleten schoenen of sneakers in jouw kast liggen die je eigenlijk al hebt afgeschreven, geef ze de kans op een 2e leven en stuur ze naar De Sneaker Reiniger. 

Carbon Lab Cleaner
Vans schoonmaken met sneaker cleaner

Ik ga er graag mee aan de slag om de levensduur van jouw schoenen of sneakers te verlengen. Breng of stuur jouw Vans naar De Sneaker Reiniger of lever ze eenvoudig in bij een van mijn Drop Points, waar je ze ook weer op kunt halen. Wil je nog meer informatie over vans schoonmaken, dan ben ik via alle diverse (social) media kanalen benaderbaar!

Mijn bijdrage aan een duurzamere wereld

Het beste resultaat komt tot stand door met de hand schoonmaken of met stoom. Heb je geen zin of tijd om dit zelf te doen, breng jouw vieze sneakers naar mij toe. Ik zorg er graag voor dat je binnen enkele dagen kunt genieten van je schone, frisse schoenen die zo extra lang mee kunnen. Wil je tweedehands sneakers kopen, kijk dan ook eens op mijn tweede website www.refurbishedsneakers.nl

Fantastisch om zo mijn eigen, kleine bijdrage te hebben aan een duurzamere wereld.

de sneaker reiniger
Frank De Sneaker Reiniger

Deel deze post:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Misschien vind je dit ook leuk

Please check that this widget Google Reviews has a Google Place ID set.