Converse All Stars schoonmaken?

Converse All Stars schoonmaken? Kunnen deze schoenen in de wasmachine? Ja dit kan, maar dit is niet heel goed voor je schoenen. Om ze echt goed schoon te krijgen raad ik een stoom en hand reiniging aan. Converse All Stars schoonmaken is een lastige klus. Toch voor gemak gaan, in het artikel hieronder tips voor Converse All Star sneakers in de wasmachine.

Converse All Stars schoonmaken

In deze blog geef ik je diverse tips en trics voor het goed schoonmaken van je Converse All Stars. Om vast een goede start te maken heb ik een blog geschreven met de 12 handigste en snel toepasbare tips bij het sneaker reinigen. Klik hier.

Converse All Stars schoonmaken
All Star cleaning met premium Brush

Converse All Stars sneakers met de hand te wassen

Het beste kun je deze schoenen met een goede sneakercleaner  schoonmaken, bijvoorbeeld een cleaner van Dr. Frisk. Zitten er gele vlekken in je witte all-stars dan is een mengsel van Soda met schoonmaakazijn de oplossing.

Smeer met een tandenborstel dit mengsel goed over de schoen, laat even intrekken. En met een vochtige doek de schoen schoon poetsen. Voor de midsole van een Converse schoen heb ik een speciale midsole reiniger van Carbon Lab, deze tovert je zolen weer helemaal wit.

Witte All Stars schoonmaken?

Maak je witte Converse All Star sneakers schoon, probeer dan een mengsel van Oxi-poeder en warm water. Het oxi poeder zorgt ervoor dat de witte kleur van de sneakers weer terug komt.

Op zoek naar een goede sneakercleaner set, let er dan op dat er een premium borstel bij zit. Dit omdat deze zachte borstel gebruikt wordt voor het zachte materiaal.

Gooi je de schoenen toch liever in de wasmachine, lees dan hieronder hoe je het beste Converse all stars wast.

Converse All Stars schoonmaken in de wasmachine, hieronder mijn tips:

Wil je toch voor wat gemak gaan? Dan op eigen risico, maar houdt je aan de volgende stappen:

  • Haal de zolen en veters uit je All Stars. Het is beter om deze apart te wassen. Dit mag ook wel iets warmer dan de sneaker, want veters en zool hebben vaak extreme vlekken.
  • Haal het grove vuil met een Premium Brush van je Converse. Hierdoor voorkom je dat er zand en viezigheid in de wasmachine komt.
  • Stop je All Stars in een kussensloop. Maak de voorkant van de kussensloop goed dicht. Dit kan met bijvoorbeeld een tie-rip.
  • Zorg ervoor dat de schoenen niet teveel kunnen bewegen in de wasmachine, stop er bijvoorbeeld wat lakens of doeken bij.
  • Kies voor een lage temperatuur (30 graden), en doe er niet teveel waspoeder bij. Voorkeur heeft vloeibaar wasmiddel, dit blijft niet in de gymp zitten en trekt goed in. Ook doet een beetje azijn vaak wonderen.
  • Dan een belangrijke stap, het drogen van de Converse. Stop deze sneakers niet in de droger. En zet ze ook niet op de kachel. Laat ze rustig op kamertemperatuur drogen, en zet ze ook niet in de zon. Dit kan tot verkleuringen leiden.
  • Ook zijn er speciale drogers op de markt voor het sneller drogen. Bijvoorbeeld van Shoefresh. Deze gebruik ik ook voor het drogen na het reinigen met de hand. Daarna is het belangrijk om ze goed te beschermen, gebruik hiervoor SB Sneaker Protect.
converse schoonmaken
Converse vies
converse all stars schoon
Converse schoon

De Sneaker Reiniger voor jouw Converse All Stars

Ik ga graag met jouw Converse aan de slag. Heb je vlekken of problemen, neem gerust contact met me op. Heb je oude, licht versleten schoenen of sneakers in je kast liggen die je eigenlijk al hebt afgeschreven, geef ze de kans op een 2e leven en stuur ze naar De Sneaker Reiniger

Wil je de levensduur van je sneakers verlengen, breng of stuur je Converse All Stars naar De Sneaker Reiniger. En ook alle andere soorten sneakers maak ik op dezelfde manier schoon, zie mijn resultaten hier op de website.

Mijn bijdrage aan een duurzamere wereld

Met de hand schoonmaken of met stoom geeft een beter resultaat en is zeker beter voor de levensduur van je sneaker. Heb je geen zin om dit zelf te doen, of geen tijd? Breng dan je vieze sneakers naar mij toe. En ik zorg ervoor dat je binnen enkele dagen kunt genieten van je schone schoenen.

En sinds kort kun je bij mij ook terecht voor preloved sneakers. Via Refurbished Sneakers biedt ik door mij gereinigde en herstelde sneakers aan voor een mooie prijs. Hier vindt je dat ene paartje wat al zo lang op je verlanglijst stond.

Fantastisch om zo mijn eigen, kleine bijdrage te hebben aan een duurzamere wereld.

de sneaker reiniger
Frank De Sneaker Reiniger
Deel deze post:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Misschien vind je dit ook leuk

Please check that this widget Google Reviews has a Google Place ID set.