150  klanten beoordelen mij met 5 sterren |  Gratis bezorging vanaf € 75 |  De Sneaker Cleaning Specialist          

cropped-Logo-Sneaker-reinigerV2.png

Converse All Stars schoonmaken?

Je All Stars mogen soms best een beetje afgetrapt zijn. Maar soms zijn ze wel echt heel vies en dus wil je die Converse All stars schoonmaken. Hup, kussensloop erom en in de wasmachine … zou je zeggen. Maar dat is niet goed voor je schoenen. Wil je langer genieten van je favoriete gympies en niet om de paar maanden een nieuw paar kopen, dan moet je ze toch echt met de hand schoonmaken.

Hieronder leg ik je uit hoe je dat het best zelf kunt doen.

Zo moet je je Converse All Stars schoonmaken

Converse All Stars schoonmaken is best even een klusje. De schoenen zijn namelijk voor een groot gedeelte gemaakt van stof (canvas) en dat is vaak gewoon niet even met een nat doekje te reinigen. Daarvoor heb je een premium borstel, sneakercleaner en microvezeldoekje nodig. Je gaat als volgt te werk:

 1. Doe een beetje sneakercleaner op een zachte borstel en maak de borstel goed nat. Gebruik altijd een premium borstel, want die is zacht en daarmee beschadig je de stof niet. Een tandenborstel werkt ook prima. En zitten er gele vlekken in je witte All Stars? Dan is een mengsel van soda met schoonmaakazijn de oplossing.
 2. Borstel de schoen schoon met kleine draaiende bewegingen en laat de sneakercleaner (of het soda-mgensel) even intrekken.
 3. Veeg je schoenen af met een schone vochtige doek. Tip: op een witte doek zie je precies hoeveel vuil je wegveegt van je All Stars. Dat geeft je een goed beeld van het resultaat!
 4. Wil je ook je zool weer stralend wit hebben? Check dan deze Midsole Reiniger van Carbon Lab. Daarmee zien je All Stars in een handomdraai weer als nieuw uit.
converse cleaning
All Star cleaning met premium Brush

Converse All Stars sneaker cleaning set

Geen borsteltje, sneakercleaner of microvezeldoekje in huis? Check dan deze sneaker cleaning set. Het bevat alles wat je nodig hebt om je schoenen tot wel 50 keer perfect schoon te maken:

 • De Sneaker Reiniger Sneaker Cleaner
 • Premium borstel DFNS (ook geschikt voor mesh, suede en leer)
 • Standaard borstel
 • Microvezeldoekje
 • Digitale handleiding van De Sneaker Reiniger, zodat je stap-voor-stap kunt teruglezen hoe je jouw sneakers het best schoonmaakt.

Witte Converse All Stars schoonmaken?

Maak je witte Converse All Star sneakers schoon, probeer dan een mengsel van Oxi-poeder en warm water. Het oxi poeder zorgt ervoor dat de witte kleur van de sneakers weer terug komt.

Op zoek naar een goede sneakercleaner set, let er dan op dat er een premium borstel bij zit. Dit omdat deze zachte borstel gebruikt wordt voor het zachte materiaal.

Gooi je de schoenen toch liever in de wasmachine, lees dan hieronder hoe je het beste Converse all stars wast.

Converse All Stars sneakers in de wasmachine? Check deze tips!

Gooi je de schoenen toch liever in de wasmachine? Je Converse All Stars wassen in de wasmachine is geheel op eigen risico, maar met onderstaande tips komt het vast wel goed:

 • Haal de zolen en veters uit je All Stars. Het is beter om deze apart te wassen. Dit mag ook wel iets warmer dan de sneaker, want veters en zool hebben vaak extreme vlekken.
 • Haal het grove vuil met een Premium Brush van je Converse. Hierdoor voorkom je dat er zand en viezigheid in de wasmachine komt.
 • Stop je All Stars in een kussensloop. Maak de voorkant van de kussensloop goed dicht. Dit kan met bijvoorbeeld een tie-rip.
 • Zorg ervoor dat de schoenen niet teveel kunnen bewegen in de wasmachine, stop er bijvoorbeeld wat lakens of doeken bij.
 • Kies voor een lage temperatuur (30 graden), en doe er niet teveel waspoeder bij. Voorkeur heeft vloeibaar wasmiddel, dit blijft niet in de gymp zitten en trekt goed in. Ook doet een beetje azijn vaak wonderen.
 • Dan een belangrijke stap, het drogen van de Converse. Stop deze sneakers niet in de droger. En zet ze ook niet op de kachel. Laat ze rustig op kamertemperatuur drogen, en zet ze ook niet in de zon. Dit kan tot verkleuringen leiden.
 • Ook zijn er speciale drogers op de markt voor het sneller drogen. Bijvoorbeeld van Shoefresh. Deze gebruik ik ook voor het drogen na het reinigen met de hand. Daarna is het belangrijk om ze goed te beschermen, gebruik hiervoor SB Sneaker Protect.

converse schoonmaken
Converse vies
converse all stars schoon
Converse schoon

Converse All Star beschermen met spray

Converse All Stars Beschermen is de ultieme oplossing om je geliefde Converse sneakers in top-notch conditie te houden! We weten allemaal hoeveel we van onze Converse All Stars houden, en het is essentieel om ze te beschermen tegen de slijtage van het dagelijks leven. Met de Converse All Stars Beschermen kun je ervoor zorgen dat je sneakers lang duurzaam en stijlvol blijven.

Een van de beste manieren om je Converse All Stars te beschermen is door een hoogwaardige spray te gebruiken. De beschermende spray beschermt je sneakers tegen vuil, vlekken en zelfs waterschade. Het creëert een onzichtbare barrière die alle schadelijke elementen afstoot, waardoor je schoenen langer schoon en fris blijven. Deze schoenenspray is gemakkelijk aan te brengen, en de langdurige formule garandeert dat je Converse langdurig beschermd blijft.

Een andere fantastische eigenschap van Converse All Stars beschermspray is de mogelijkheid om de duurzaamheid van je sneakers te verbeteren. We weten allemaal dat Converse All Stars bekend staan om hun lange levensduur, maar het toevoegen van een extra beschermingslaag kan ze nog beter bestand maken tegen schade. Door de beschermende spray regelmatig te gebruiken, kun je voorkomen dat de stof verzwakt en blijven je schoenen er zo goed als nieuw uitzien.

Converse All Stars beschermspray is een must-have voor alle Converse liefhebbers. Het is een investering die je op de lange termijn geld zal besparen door de noodzaak van frequente vervangingen te verminderen. Jouw favoriete sneakers verdienen de beste zorg mogelijk, en met Converse All Stars Beschermen, kunt u bieden precies dat. Dus waarom wachten? Pak vandaag nog een fles van deze ongelooflijke spray en geef je Converse All Stars de bescherming die ze verdienen! Ervaar het verschil het maakt in het houden van uw schoenen op zoek fantastische en duurzaam voor de komende jaren!

Wil je de levensduur van je sneakers verlengen, breng of stuur je Converse All Stars naar De Sneaker Reiniger. En ook alle andere soorten sneakers maak ik op dezelfde manier schoon, zie mijn resultaten van sneakers schoonmaken hier op de website.

Mijn bijdrage aan een duurzamere wereld

Met de hand schoonmaken of met stoom geeft een beter resultaat en is zeker beter voor de levensduur van je sneaker. Heb je geen zin om dit zelf te doen, of geen tijd? Breng dan je vieze sneakers naar mij toe. En ik zorg ervoor dat je binnen enkele dagen kunt genieten van je schone schoenen.

En sinds kort kun je bij mij ook terecht voor preloved sneakers. Via Refurbished Sneakers biedt ik door mij gereinigde en herstelde sneakers aan voor een mooie prijs. Hier vindt je dat ene paartje wat al zo lang op je verlanglijst stond.

Fantastisch om zo mijn eigen, kleine bijdrage te hebben aan een duurzamere wereld.

de sneaker reiniger
Frank De Sneaker Reiniger

Update: deze blog verscheen voor het eerst in 2018 en werd op 20 februari 2022 geactualiseerd.

Deel deze post:

Misschien vind je dit ook leuk

Nieuw: Mijn Cleaning Formule

premium set

Complete set

Van 27,95 voor 24,95