149 klanten beoordelen mij met 5 sterren |  Gratis bezorging vanaf € 75 |  De Sneaker Cleaning Specialist          

Gympen wassen, gympen in de wasmachine?

Gympen wassen in de wasmachine?

Gympen wassen? Elke dag staat deze vraag weer in mijn mailbox, en ja dit gaat vaak wel goed. Maar je schoenen in de wasmachine gaat ook wel eens fout. Het goed reinigen van gympen doe je met de hand en de juiste producten, of als je voor gemak gaat stuur je ze naar De Sneaker Reiniger. Ik weet de lastigste vlekken te verwijderen met stoom en speciale sneaker-cleaners. 

Hoe gympen wassen?

Je gympen wassen doe je het beste met een goede sneaker cleaner, bijvoorbeeld van Dr. FrisK. Zorg er eerst voor dat het grove vuil van de gymp af is. Borstel dan met een spons of premium brush de sneaker schoon. Met een doek dep je het vuil er daarna af.

Laat de schoenen drogen bij kamertemperatuur. Doe deze niet in de droger, dan krijg je echt een kleinere en verwrongen schoen terug.

yeezy schoon

Gympen in de wasmachine, of met de hand wassen

Het beste is toch met de hand wassen van je sneakers, in de wasmachine heeft gewoon weg teveel risico op beschadigingen en verkleuringen. Maar toch kan het in sommige gevallen, daarom heb ik hieronder een stappenplan staan als je ze in de wasmachine wilt doen. Je veters kunnen zeker wel in de wasmachine, doe deze in een waszak en was ze op 60 graden. Strek ze daarna goed uit en hang ze te drogen.

gympen wassen
Het wassen met de hand heeft de voorkeur van De Sneaker Reiniger

Stappenplan schoenen wassen in de wasmachine:

Wil je toch voor gemak gaan. Dan op eigen risico, maar houdt je aan de volgende stappen:

  • Haal de zolen en veters uit je gympen. Het is beter om deze apart te wassen. Dit mag ook wel iets warmer dan de sneaker, want veters en binnenzolen hebben vaak extreme vlekken.
  • Haal het grove vuil van je gymp met een premium brush. Hierdoor voorkom je dat er vuil en viezigheid in de wasmachine komt.
  • Stop je gympen in een kussensloop. Maak de voorkant van de kussensloop goed dicht. Dit kan met bijvoorbeeld een tie-rip.
  • Zorg ervoor dat de schoenen niet teveel kunnen bewegen in de wasmachine, stop er bijvoorbeeld wat lakens of doeken bij.
  • Kies voor een lage temperatuur (30 graden), en doe er niet teveel waspoeder bij. Voorkeur heeft vloeibaar wasmiddel, dit blijft niet in de gymp zitten en trekt goed in. Ook doet een beetje azijn of oxi poeder vaak wonderen.
  • Dan een belangrijke stap, het drogen van de gympen. Stop deze niet in de droger. En zet ze ook niet op de kachel. Laat ze rustig op kamertemperatuur drogen, en zet ze ook niet in de zon. Dit kan tot verkleuringen leiden. Ook zijn er speciale drogers op de markt voor het sneller drogen. Bijvoorbeeld van Shoefresh. Deze gebruik ik ook voor het drogen na het reinigen met de hand. En vergeet niet je sneakers te beschermen met een protect spray, bijvoorbeeld de Sneaker Protect van SB.
veter schoonmaken

De Sneaker Reiniger

Wil je echt schone gympen lees dan hieronder verder en maak gebruik van de service en vakmanschap van De Sneaker Reiniger. Met drop points in Amsterdam, Apeldoorn, Deventer en Zutphen 7 dagen per week geopend. En is dit niet in je buurt, opsturen kan natuurlijk ook. Ik ga graag met jouw gympen aan de slag.

Heb je vlekken of problemen, neem gerust contact met me op. Zo verleng je de houdbaarheid van schoenen als iemand anders erop uitgekeken is, en met een beetje geluk tik je mooie vintage sneakers op de kop die nergens meer verkrijgbaar zijn! En vanaf nu wordt Marktplaats je favoriete site voor nieuwe sneakers.

Heb je oude, licht versleten schoenen of sneakers in je kast liggen die je eigenlijk al hebt afgeschreven.

Geef ze de kans op een 2e leven en stuur ze naar De Sneaker Reiniger. Ik ga er graag mee aan de slag om de levensduur van jouw schoenen of sneakers te verlengen.

Mijn bijdrage aan een duurzamere wereld

Met de hand schoonmaken of met stoom geeft een beter resultaat en is zeker beter voor de levensduur van je schoenen. Geen zin om dit zelf te doen, of heb je geen tijd? Breng dan je vieze sneakers naar mij toe. En ik zorg ervoor dat je binnen enkele dagen kunt genieten van je schone schoenen.

Fantastisch om zo mijn eigen, bescheiden bijdrage te hebben aan een duurzamere wereld.

de sneaker reiniger
Frank De Sneaker Reiniger
Deel deze post:
Producten benoemend in deze blog:
No data was found

Misschien vind je dit ook leuk

Uitgelicht product:

profi pakket

Designer Schoen Cleaning Pakket

van 36,95 voor € 32,95