150  klanten beoordelen mij met 5 sterren |  Gratis bezorging vanaf € 75 |  De Sneaker Cleaning Specialist          

cropped-Logo-Sneaker-reinigerV2.png

Vergeelde schoenen wit maken

Vergeelde schoenen, je pakt je canvas of leren zomerschoenen van zolder en tot je grote schrik! Helemaal vergeelde schoenen, dit kan door vocht, licht of leeftijd gebeuren. Maar er is gelukkig wat aan te doen. Er zijn wat verschillende soorten verkleuring op diverse materiaal. In deze blog neem ik je mee langs een paar oplossingen voor het zelf ontgelen van jouw schoenen.

Vergeelde witte canvas schoenen

Een canvas schoen is erg gevoelig voor vuil en verkleuring en vergeling, vooral die mooie witte exemplaren. Denk hierbij aan een Vans sneaker of Converse schoen, deze worden door invloed van buiten snel vies en vergeeld. Dit is op de volgende manier te verhelpen/cleanen, en lukt het je niet? Dan zie ik ze graag in de werkplaats verschijnen.

vergeeld canvas
Vergeelde canvas schoenen

Cleaning witte canvas schoenen:

  • clean de schoen met een premium borstel en een goede sneakercleaner
  • na het drogen smeer je de schoen in met een mengsel van OXI poeder en water
  • laat dit een half uur intrekken en spoel het dan met voldoende water uit.
  • dit proces is oneindig te herhalen voor een beter resultaat.

vergeelde sneakers

Cleaningset canvas sneakers

Speciaal voor canvas sneakers (witte) heb ik een cleaningset samengesteld met de premium borstel. Deze borstel gebruik je voor het zachte (canvas) materiaal. De bijgeleverde harde borstel is voor de onderzool en midsole. Bestel deze complete set hieronder:

Vergeelde kunststof zolen wit maken

Een veel voorkomend probleem bij bijvoorbeeld Nike Air Force en Jordan sneakers. Vergeelde zolen, vaak door de leeftijd van de schoenen ontstaan of een overvloed aan zonlicht. Er zijn twee methodes om dit probleem te verhelpen.

  1. ontgelen met een uv-behandeling
  2. bedekken met een pure white dosseerstift.

Voor het ontgelen met een uv-behandling verwijs ik je naar het volgende blog, hierin leg ik uit hoe je dit zelf het gemakkelijkst oplost door gebruikt te maken van uv-zonlicht.

zool ontgelen
Vergeelde zolen ontgeeld met UV

Dekkende witte stift voor schoenen

De dosseerstift Pure White kun je hieronder bestellen, deze is gemakkelijk op kunststof, leer en alle andere harde materialen aan te brengen. Deze stift is dus niet alleen voor de zool, maar je kunt ook de leren bovenkant geheel bedekken met een nieuwe witte laag. De dekkende witte verf blijft gemiddeld 4 weken zitten, dus een paar keer per zomer herhalen en je loopt altijd op frisse witte kicks.

Deel deze post:

Misschien vind je dit ook leuk

Aanbieding set:

Dr. Frisk Premium set (incl. borstel)

Nu voor € 22,95