149 klanten beoordelen mij met 5 sterren |  Gratis bezorging vanaf € 75 |  De Sneaker Cleaning Specialist          

Adidas Superstar of Nike Air Force schoonmaken

Witte leren sneakers schoonmaken, zoals de Adidas Superstar/Stan Smith en Nike Air Force sneakers. Met deze blog neem ik je mee langs een paar problemen die je tegen kan komen bij het schoonmaken. En ik geef je tips hoe je deze sneakers langer schoon en fris houdt. Veel leesplezier, en mocht je na het lezen van deze blog toch vragen hebben open dan de chat met mij voor live advies over het schoonmaken van jouw sneakers.

Adidas Superstar of Nike Air Force sneakers schoonmaken

Hoe maak je nou eigenlijk het beste witte leren schoenen schoon? Ik leg het hier in een paar simpele stappen uit, maar doe 1 ding vooral niet bij leer!

Gooi een leren Adidas Superstar of Nike Air Force niet in de wasmachine, het leer van dit type schoenen is niet gemaakt voor zo een overvloed aan water als in de wasmachine. De kans dat je leer uitdroogt en gaat scheuren is heel erg groot, ga niet voor gemak maar poets ze gewoon met de hand.

adidas superstar schoonmaken
Stappenplan Adidas Superstar of Stan Smith schoonmaken:
 • borstel het grove vuil van de sneaker met een harde borstel
 • neem een klein beetje sneakercleaner en meng dit met water, borstel dan de gehele schoen met de premium borstel
 • doe de witte veters in de wasmachine op 60 graden met een klein beetje oxi poeder
 • neem een klein beetje midsole cleaner op een witte doek en maak de midsoles goed schoon
 • vergeet niet ook de binnenkant en de tong schoon te maken met de premium borstel
 • laat de sneakers drogen op kamertemperatuur
 • bescherm je sneakers met een nano protect spray

Zo geniet je weer van frisse witte Adidas Superstar of Stan Smith sneakers. Is je leer al wat uitgedroogd, smeer er dan wat transparante schoensmeer op om wat vocht in het leer te brengen. Wil je voor hele frisse look gaan, doe dan eens nieuwe witte veters in je schoenen.

Adidas Superstar en Nike Air Force schoonmaken heb ik een cleaningset samengesteld, hierin zit alles wat je nodig hebt voor het cleanen van deze sneakers.

Sneakercleaner set voor Adidas Superstar en Nike Air Force:

Inhoud cleaningset:

 • Dr. frisk sneakercleaner
 • harde borstel
 • zachte premium borstel
 • witte microvezel doek
 • Carbon Lab midsole cleaner
 • Digitale handleiding De Sneaker Reiniger

Adidas Superstar of Nike Air Force zool is geel geworden?

Je kent het wel als je de schoenen al wat langer in je bezit hebt, en de zolen van deze schoenen worden langzaam geel. Dit gebeurt door warmte, zonlicht en leeftijd, steld dit proces uit door ze koel en donker op te bergen, bijvoorbeeld in de originele schoenendoos. Je kunt deze vintage look mooi vinden, maar er is ook wat aan te doen via een ontgelings-techniek.

ontgelen adidas
Vintage Adidas Superstar Unyellowing

Zijn ze dan toch helemaal geel geworden dan zijn er 2 opties:

Optie 1: neem een tube sneaker white en geef de zolen een dekkende witte laag. Breng met de doseerflacon 2 lagen van het wit op. Laat de sneakers tussen elke laag 15 minuten drogen.

Optie 2: laat de midsole door De Sneaker Reiniger ontgelen d.m.v. de UV techniek. Ik doe de sneakers dan minimaal 24 uur in mijn UV-Kast. Zo krijg je de zolen weer zo wit als origineel. Of bestel het ontgelingsproduct om het zelf te doen.

Witte leren schoenen laten schoonmaken

Heb je geen zin of geen tijd om bovenstaande zelf te doen? Ik neem je dit werk graag uit handen, met stoom/ozon en al mijn geheimen ga ik met veel liefde met jouw Adidas Superstar of Stan smith sneakers aan de slag.

Nike air max
Witte sneakers laten schoonmaken

Boek online een cleaning pakket, eventueel aangevuld met het ontgelen als extra optie. Ook kun je nieuwe veters bij bestellen, zodat je ze weer helemaal als nieuw retour ontvangt. Na het boeken stuur je de sneakers naar de werkplaats, of je dropt ze op 1 van mijn locaties in Nederland.

Refurbished Sneakers Adidas Superstar

In mijn webshop Refurbished Sneakers biedt ik diverse soorten en maten Adidas Superstar en Stan Smith sneakers aan. Deze sneakers hebben al een leven gehad bij hun vorige eigenaar, maar na een cleaning van De Sneaker Reiniger zijn ze toe aan iemand die ze weer met plezier wil dragen.

Deze sneakers zijn scherp geprijst en veel van deze schoenen zijn in de retail niet meer verkrijgbaar, waardoor je ook echt wat speciaals aan je voeten hebt.

Ik hoop dat je wat aan mijn blog over adidas superstar of stan smith schoonmaken hebt gehad, ik sta in ieder geval klaar om je te helpen bij jouw schoonmaak problemen of vragen.

Deel deze post:
Producten benoemend in deze blog:
No data was found

Misschien vind je dit ook leuk

Uitgelicht product:

profi pakket

Designer Schoen Cleaning Pakket

van 36,95 voor € 32,95