400+ klanten beoordelen 5 sterren | Clean | Protect | Repair

cropped-Logo-Sneaker-reinigerV2.png
Zoeken

Suede en nubuck gum gebruiken

Moe van het staren naar die vervelende schuurplekken op uw favoriete paar suède schoenen? Vrees niet langer! We staan op het punt het ultieme schoenreinigings product te onthullen om je geliefde suède items weer in hun oorspronkelijke staat te brengen: de kracht van het gebruik van een suède en nubuck gum. Met dit game changing gereedschap wordt je niet alleen een suède-restauratie profi, maar krijg je ook het vertrouwen om met je suède bezittingen te pronken als nooit tevoren.

Samen krijgen we je sneakers schoon

Ik help je met handige tips, blogs, handleidingen en de beste producten om de levensduur van jouw schoenen te verlengen.

sneakers repareren

Veelvoorkomende problemen met suède en nubuck

Suède en nubuck zijn materialen die zijn gemaakt van de onderkant van dierenhuiden, zoals koeien, varkens en herten. Suède is de binnenkant van de huid en heeft een sterkere vezelstructuur, terwijl nubuck de bovenkant van de huid is die licht is geschuurd om een fluweelachtige textuur te creëren. Hoewel ze vergelijkbaar zijn qua uiterlijk, is nubuck over het algemeen duurzamer en beter bestand tegen slijtage dan suède.

Handige suede schoonmaak blog: suede schoenen schoonmaken

Ondanks hun luxueuze uitstraling hebben suède en nubuck enkele nadelen. Ze zijn gevoelig voor vlekken, vooral van water, olie en vuil. Ook kunnen ze gemakkelijk krassen oplopen en hun kleur en textuur verliezen als ze niet goed worden onderhouden. Daarom is het belangrijk om te weten hoe je suede en nubuck goed kunt verzorgen en beschermen.

Wat is een suède en nubuck gum?

Een suède en nubuck gum is een speciaal ontworpen sneakertool om vlekken en krassen uit suède en nubuck materialen te verwijderen. Het is meestal gemaakt van rubber of een soortgelijk materiaal en heeft een zachte, semi-harde textuur die perfect is voor het behandelen van de delicate vezels van suède en nubuck. De gum werkt door de vezels weer omhoog te brengen en vuil en vlekken te verwijderen zonder de structuur van het materiaal te beschadigen.

Voordelen van het gebruik van een gum voor suède en nubuck

Het gebruik van een suède en nubuck gum heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere reinigingsmethoden. Ten eerste is het een zachte en effectieve manier om vlekken en krassen te verwijderen zonder de delicate vezels van het materiaal te beschadigen. Hierdoor blijft het suède of nubuck er als nieuw uitzien en behoudt het zijn zachte, fluweelachtige textuur.

Een ander voordeel van het gebruik van een gum is dat het een eenvoudige en snelle manier is om je suède en nubuck items te reinigen. In plaats van tijdrovende en ingewikkelde reinigingsprocessen met vloeistoffen of borstels hoef je alleen maar de gum over het oppervlak van het materiaal te wrijven om vlekken en krassen te verwijderen.

Stapsgewijze handleiding voor het gebruik van een gum op suède en nubuck

Het gebruik van een suède en nubuck gum is eenvoudig en kan in een paar stappen worden uitgevoerd. Hier is een stapsgewijze handleiding om je op weg te helpen:

 1. Bereid het oppervlak voor: Voordat je de gum gebruikt, zorg je ervoor dat het suède of nubuck item droog en vrij van los vuil is. Je kunt een zachte borstel gebruiken om stof en vuil te verwijderen voordat je met de gum aan de slag gaat.
 2. Gebruik de gum: Wrijf de gum zachtjes over het oppervlak van het materiaal, waarbij je je concentreert op de vlekken en krassen die je wilt verwijderen. Gebruik kleine, cirkelvormige bewegingen en oefen lichte druk uit. Wees voorzichtig om niet te hard te wrijven, omdat dit het materiaal kan beschadigen.
 3. Borstel het oppervlak: Nadat je de gum hebt gebruikt, gebruik je een suede borstel om de vezels van het suède of nubuck weer omhoog te borstelen en eventuele resten van de gum te verwijderen. Borstel altijd in de richting van de vezels om ervoor te zorgen dat ze niet worden beschadigd.
 4. Herhaal indien nodig: Als de vlekken of krassen nog steeds zichtbaar zijn, herhaal je het proces met de gum en de borstel totdat je tevreden bent met het resultaat.
 5. Bescherm het materiaal: Nadat je het suède of nubuck hebt gereinigd, is het belangrijk om het materiaal te beschermen tegen toekomstige vlekken en krassen. Gebruik een suède of nubuck beschermende spray om het oppervlak te beschermen en het onderhoud te vergemakkelijken.

Tips voor het onderhouden van perfect suède en nubuck

Het onderhouden van suède en nubuck vereist regelmatige aandacht en zorgvuldige behandeling. Hier zijn enkele tips om je suède en nubuck items er altijd op hun best uit te laten zien:

 • Bewaar je suède en nubuck items op een koele, droge plaats om vocht en schimmel te voorkomen, die het materiaal kunnen beschadigen.
 • Gebruik een suède of nubuck beschermende spray om het materiaal te beschermen tegen vlekken en krassen. Spuit het item regelmatig in om de bescherming te behouden.
 • Vermijd blootstelling aan water en andere vloeistoffen, omdat deze vlekken en schade aan het materiaal kunnen veroorzaken. Als je suède of nubuck item nat wordt, laat het dan op natuurlijke wijze drogen en gebruik daarna een gum om eventuele vlekken te verwijderen.
 • Reinig je suède en nubuck items regelmatig met een gum en een zachte borstel om vlekken en krassen te verwijderen en de vezels weer omhoog te brengen.
 • Draai je suède en nubuck schoenen af en toe om om te voorkomen dat ze hunvorm verliezen en om ervoor te zorgen dat ze gelijkmatig slijten.

Hoe verschillende soorten vlekken en krassen te verwijderen

Hoewel een suède en nubuck gum een effectieve manier is om veelvoorkomende vlekken en krassen te verwijderen, zijn er soms hardnekkige vlekken en krassen die extra aandacht en zorg vereisen. Hier zijn enkele tips voor het verwijderen van beschadigingen:

 • Water- en olievlekken: Dep de vlek voorzichtig met een schone, droge doek om overtollig vocht of olie te verwijderen. Gebruik daarna een gum om de vlek te verwijderen en borstel het oppervlak om de vezels weer omhoog te brengen.
 • Moddervlekken: Laat de modder volledig drogen en borstel het oppervlak om het grootste deel van de modder te verwijderen. Gebruik daarna een gum om de resterende vlekken te verwijderen en borstel het oppervlak opnieuw om de vezels weer omhoog te brengen.
 • Slijtplekken: Slijtage kan soms leiden tot verkleuring en donkere plekken op het suède of nubuck. Gebruik een gum om de vezels weer omhoog te brengen en de plekken te verwijderen. Als de plekken nog steeds zichtbaar zijn, overweeg dan om het item professioneel te laten reinigen.
 • Krassen: Kleine krassen kunnen meestal worden verwijderd met een gum en een zachte borstel. Voor diepere krassen, gebruik een suède en nubuck kleurhersteller om de kleur van het materiaal te herstellen en de krassen minder zichtbaar te maken.

De beste suède en nubuck gummen op de markt

Er zijn verschillende suède en nubuck gummen op de markt die je kunt gebruiken om je suède en nubuck items te reinigen en te onderhouden. Hier zijn enkele van de beste opties:

Heb jij interesse in het laten repararen van jouw suede schoenen, neem dan eens een kijk op de website www.sneakerreparatie.nl

Deel deze post:

Misschien vind je dit ook leuk

ZOMER SALE ★★★