149 klanten beoordelen mij met 5 sterren |  Gratis bezorging vanaf € 75 |  De Sneaker Cleaning Specialist          

Sneakers customizen en verven, de kracht van goede basics

Sneakers customizen, wat is dat nou precies?

Sneakers verven, customizen is het opleuken of veranderen van een bestaande sneaker. En hiervoor zijn vele mogelijkheden en producten. Op dit moment zie ik veel mensen die op hun sneakers tekenen, hiermee kun je volop creatief aan de slag. Hieronder neem ik je mee in de eerste stappen in het customizen.

starter set custom

Sneakers customizen en verven?

Er zijn al diverse merken custom sneakers, waar je een origineel handgeverfde sneaker kunt kopen. Omdat hier vele uren handwerk in gaan zitten, zijn ze zeker niet goedkoop. Maar natuurlijk wel gaaf om een exclusief paar sneakers met jouw voetbalclub of artiest erop afgebeeld te hebben.

Zelf sneakers customizen, de basics

In de volgende tutoral wil ik jullie de basics van Sneakers customizen leren, we gaan een wat ouder paar Nike Air Max 90 omtoveren in een Nike Air Max 90 Safari look. Deze technieken zijn op vele schoenen te gebruiken, laat je creatief gaan en maak je eigen gave sneakers.

Als eerste heb je goede materialen nodig:

Een Nike Air Max 90, zwarte leerverf, afplaktape, deglazer (aceton), mesje en een penseel. Om het af te maken een matte lak. Gebruik de beste materialen, zelf ben ik een grote fan van het merk Tarrago leerverf. En ik biedt in mijn webshop een starterset aan voor je eerste customs.

Midsole Repaint Premium

Aan de slag met sneakers verven:

  1. Maak de sneaker goed schoon met een goede sneakercleaner, en neem met de deglazer de oude lak laag eraf. Doe dit door een beetje deglazer op een wattenbol te doen en langzaam over het leer te wrijven
  2. plak de gebieden af die je niet geverfd wilt hebben. Het is zonde om met de zwarte verf op plekken te komen waar het niet hoort
  3. verf met Tarrago leerverf eerst de swoosh en de tussenzool (air) zwart. Meestal ben je in 2 lagen wel klaar, tussen de lagen ongeveer een uurtje laten drogen
  4. het safari patroon aanbrengen, doe dit met een dun penseel of stift en probeer zoveel mogelijk diverse maten rondjes te maken. Zorg ervoor dat de rondjes een beetje de zelfde afstand hebben, dit geeft het safari effect
  5. laat de verf 24 uur drogen en breng dan 1 laag met matte lak over de verf. Dit hoeft alleen op de swoosh en de midsole. Het suède heeft geen laklaag nodig.

instructie sneaker verf

Bestel hier de Tarrago sneaker customizing starter set. Ook zijn er tegenwoordig superhandige verf-pennen en stiften te bestellen waarmee je gelijk creatief aan de slag kunt gaan. Deze zijn op diverse websites te verkrijgen.

Wil je hulp bij het verven van je sneakers of customizen van jouw sneaker stuur mij dan een bericht of neem contact op via het contactformulier.

custom air max 90 safari

De Sneaker Reiniger cleaning

Weet jij dat je met je vieze sneakers goed terecht kan bij De Sneaker Reiniger. Ik weet met stoom en de juiste reinigingsproducten alle vlekken en vuil te verwijderen. Wil je weten of ik je kan helpen, stuur dan een bericht via het contactformulier.

Ook kun je bij mij terecht voor kleine reparaties, zoals een kapotte hielvoering of een midsole repaint. Kleine scheurtjes in je leer of suède weet ik weer te stikken, en ook voor een nieuw kleurtje van je sneaker kun je bij mij terecht.

hielvoering reparatie
sneaker reparatie door De Sneaker Reiniger

Sneaker cleaning producten

Speciaal voor mijn eigen webshop heb ik een selectie gemaakt uit de beste sneakercleaners en sneaker schoonmaak producten.

Bestel een samengestelde cleaningset en maak je eigen sneakers schoon zoals alleen een professional dit kan. En als je bij mij een sneaker cleaning set besteld, dan krijg je je er een gemakkelijke handleiding bij met tips en trics voor het zelf reinigen van je favoriete sneakers.

de sneaker reiniger
Frank De Sneaker Reiniger

Geef vlekken en vuil geen kans en bestel gemakkelijk de beste producten online bij De Sneaker Reiniger. Voor elke soort sneaker of schoen heb ik het juiste product. Dus of je schoen nou van suède, nubuck of leer is, neem een kijkje in mijn webshop.

Deel deze post:
Producten benoemend in deze blog:
No data was found

Misschien vind je dit ook leuk

Uitgelicht product:

profi pakket

Designer Schoen Cleaning Pakket

van 36,95 voor € 32,95