Sneakers customizen en verven, de basics

midsole repaint

Sneakers customizen en verven?

Het customizen van sneakers, wat is dat nou precies? Customizen is het opleuken of veranderen van een bestaande sneaker. En hiervoor zijn vele mogelijkheden. Op dit moment zie ik veel mensen die op hun sneakers tekenen, hiermee kun je volop creatief aan de slag.

Er zijn al diverse merken custom sneakers, waar je een origineel handgeverfde sneaker kunt kopen. Omdat hier vele uren handwerk in gaan zitten, zijn ze zeker niet goedkoop. Maar natuurlijk wel gaaf om een exclusief paar sneakers met jouw voetbalclub of artiest erop afgebeeld te hebben.

Zelf sneakers customizen, de basics

In de volgende tutoral wil ik jullie de basics van Sneakers customizen leren, we gaan een wat ouder paar Nike Air Max 90 omtoveren in een Nike Air Max 90 Safari look. Deze technieken zijn op vele schoenen te gebruiken, laat je creatief gaan en maak je eigen gave sneakers.

Als eerste heb je goede materialen nodig: Een Nike Air Max 90, zwarte leerverf, afplaktape, deglazer (aceton), mesje en een penseel. Om het af te maken een matte lak. Gebruik de beste materialen, klik hiervoor op de link onder dit artikel.

midsole repaint

Aan de slag:

  1. Maak de sneaker goed schoon, en neem met de deglazer de oude lak laag erop. Doe dit door een beetje deglazer op een wattenbol te doen en langzaam over het leer te wrijven
  2.  plak de gebieden af die je niet geverfd wilt hebben. Het is zonde om met de zwarte verf op plekken te komen waar het niet hoort
  3. verf eerst de swoosh en de tussenzool (air) zwart. Meestal ben je in 2 lagen wel klaar, tussen de lagen ongeveer een uurtje laten drogen
  4. het safari patroon aanbrengen, doe dit met een dun penseel of stift en probeer zoveel mogelijk diverse maten rondjes te maken. Zorg ervoor dat de rondjes een beetje de zelfde afstand hebben, dit geeft het safari effect
  5. laat de verf 24 uur drogen en breng dan 1 laag met matte lak over de verf. Dit hoeft alleen op de swoosh en de midsole. Het suede heeft geen laklaag nodig.

Ook zijn er tegenwoordig superhandige verf-pennen en stiften te bestellen waarmee je gelijk creatief aan de slag kunt gaan. Klik op de link hieronder voor deze handige en leuke verf stiften.

Wil je hulp bij het customizen van jouw sneaker stuur mij dan een bericht of neem contact op via het contactformulier.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest

Uitgelichte producten

 
 
 

Hebben jouw sneakers ook behoefte aan een opfrisbeurt?

Laat ze reinigen door de sneaker reiniger

De Sneaker reiniger, Lovin’ them clean!