350+ klanten beoordelen mij met 5 sterren |  Gratis bezorging vanaf € 69 |  Cleanen | Beschermen | Reparatie

cropped-Logo-Sneaker-reinigerV2.png
Zoek

Schoenen oprekken, schoenen te klein?

Je hebt nieuwe schoenen gekocht, maar deze zitten nog niet echt lekker. Je schoenen zijn wat te krap, dat is niet fijn. Wil je dat ze weer fijn zitten en je geen blaren aan je voeten veroorzaken? In deze blog neem ik je mee langs verschillende tips voor het inlopen van je schoenen of het oprekken van de knellende schoenen. Beniewd naar mijn tips voor schoenen oprekken? Lees dan gauw verder!

Samen krijgen we je sneakers schoon

Ik help je met handige tips, blogs, handleidingen en de beste producten om de levensduur van jouw schoenen te verlengen.

sneakers repareren

Nieuwe schoenen inlopen

Zijn jouw nieuwe schoenen iets te krap, loop ze dan voorzichtig in. Doe een paar wat dikkere sokken aan, en loop eerst wat rondjes door je huis (max 1 uur). Doe dit een paar keer en je zult zien dan je uiteindelijk de hele dag pijnloos je schoenen kunt dragen.

Vooral leren schoenen zullen in het begin strak zitten, maar naar verloop van tijd wijder en ruimer worden. Wees dus niet te snel met oprekken, het is zonde om schoenen te krijgen die echt te ruim zitten.

sneakers reinigen utrecht
schoenen inlopen

Schoenen oprekken, 3 handige tips

Zijn je schoenen echt wat te klein, hier is wat aan te doen. Met de volgende 3 tips rek je thuis je schoenen genoeg uit om ze weer als gegoten te laten zitten.

Tip 1: met ijs je schoenen oprekken

Vul 2 diepvrieszakjes met water, sluit deze goed af en doe ze in je schoenen. Laat hierna je schoenen 2 uur in de vriezer staan, door het vriesproces zal het water uitzetten en jouw schoenen tot wel een halve maat oprekken. Deze methode werkt erg goed bij leren pumps en leren schoenen.

schoenen oprekken
oprekken met ijs

Tip 2: schoenen oprekken met een fohn

Een fohn maakt je schoenen warm en zorgt ervoor dat het materiaal uitzet. Verwarm je schoenen goed, pas op dat je niet te dichtbij fohnt ivm verbranden van het materiaal. Na het verwarmen kun je een grote houten schoenspanner in je schoenen doen en deze een uur laten staan. Ook kun je dikke sokken aandoen en een klein rondje lopen in de warme schoenen.

fohn oprekken
Met een fohn je schoenen oprekken

Tip 3: gebruik een oprekspray

Als je leren schoenen een maatje groter wilt hebben, trek ze dan aan en spuit ze in met oprekspray volgens de instructie op de verpakking. Terwijl het product opdroogt loop jij een rondje met de leren schoenen zodat ze goed opgerekt worden.

Deze speciale oprekspray maakt de vezels losser, waardoor het materiaal langzaam oprekt. Sommige sprays zijn ook te gebruiken op suede en nubuck schoenen, maar lees hiervoor eerst de handleiding van de betrefende spray.

Hoe werkt stretch spray?

Voordat je je naar de dichtstbijzijnde schoenmaker haast, wil ik je vertellen dat dit een ‘doe het zelf’ proces is. Is dat niet spannend? Je kunt je schoenen oprekken in het comfort van je eigen huis, in je eigen tempo! Alles wat je nodig hebt is een stretchspray en een paar schoenen die wat losser moeten zitten. De stretchspray is een fantastische innovatie die helpt om het materiaal van je schoenen zachter te maken, waardoor ze beter kunnen uitrekken.

Het is gemakkelijk te gebruiken en zeer effectief! Allereerst moet je de binnenkant van je schoenen royaal besproeien met de stretchspray. Zorg ervoor dat elke centimeter goed bedekt is. Als je dat gedaan hebt, is het tijd voor het eigenlijke uitrekken. Je kunt een stretcher gebruiken of de schoenen gewoon een tijdje in huis dragen. Het belangrijkste is om de schoenen te laten drogen terwijl ze worden opgerekt, zodat ze hun nieuwe vorm behouden.

Dit doe-het-zelf proces van schoenen oprekken is niet alleen praktisch, maar geeft ook enorm veel voldoening. Het voelt ongelooflijk wanneer je je voeten in die ooit zo krappe schoenen schuift en merkt dat ze perfect passen! En het beste deel? Je hebt het helemaal zelf gedaan! Is dat niet geweldig? Schoenen rekken is inderdaad een geweldige oplossing voor oncomfortabel schoeisel. Dus ga je gang, pak die stretchspray en geef je schoenen de perfecte pasvorm die ze verdienen!

Schoenen te klein? schoenen oprekken in mijn werkplaats

Geen zin om bovenstaande te proberen, of moeten ze echt een groot stuk opgerekt worden. Stuur ze dan naar de werkplaats van De Sneaker Reiniger of breng een bezoek aan 1 van de locaties van sneakerreparatie.nl. Ik kan de schoenen voor je oprekken, en ze opgerekt weer naar je huis sturen of droppen op 1 van mijn locaties.

sneakers kuisen
Frank De Sneaker Reiniger
Deel deze post:

Misschien vind je dit ook leuk

INTRODUCTIE BASISSET ★★★