150  klanten beoordelen mij met 5 sterren |  Gratis bezorging vanaf € 75 |  De Sneaker Cleaning Specialist          

cropped-Logo-Sneaker-reinigerV2.png

Schoenen oprekken, schoenen te klein?

Je hebt nieuwe schoenen gekocht, maar deze zitten nog niet echt lekker. Je schoenen zijn wat te krap, dat is niet fijn. Wil je dat ze weer fijn zitten en je geen blaren aan je voeten veroorzaken? In deze blog neem ik je mee langs verschillende tips voor het inlopen van je schoenen of het oprekken van de knellende schoenen. Beniewd naar mijn tips? Lees dan gauw verder!

Nieuwe schoenen inlopen

Zijn jouw nieuwe schoenen iets te krap, loop ze dan voorzichtig in. Doe een paar wat dikkere sokken aan, en loop eerst wat rondjes door je huis (max 1 uur). Doe dit een paar keer en je zult zien dan je uiteindelijk de hele dag pijnloos je schoenen kunt dragen.

Vooral leren schoenen zullen in het begin strak zitten, maar naar verloop van tijd wijder en ruimer worden. Wees dus niet te snel met oprekken, het is zonde om schoenen te krijgen die echt te ruim zitten.

sneakers reinigen utrecht
schoenen inlopen

Schoenen oprekken, 3 handige tips

Zijn je schoenen echt wat te klein, hier is wat aan te doen. Met de volgende 3 tips rek je thuis je schoenen genoeg uit om ze weer als gegoten te laten zitten.

Tip 1: met ijs je schoenen oprekken

Vul 2 diepvrieszakjes met water, sluit deze goed af en doe ze in je schoenen. Laat hierna je schoenen 2 uur in de vriezer staan, door het vriesproces zal het water uitzetten en jouw schoenen tot wel een halve maat oprekken. Deze methode werkt erg goed bij leren pumps en leren schoenen.

oprekken met ijs
oprekken met ijs

Tip 2: schoenen oprekken met een fohn

Een fohn maakt je schoenen warm en zorgt ervoor dat het materiaal uitzet. Verwarm je schoenen goed, pas op dat je niet te dichtbij fohnt ivm verbranden van het materiaal. Na het verwarmen kun je een grote houten schoenspanner in je schoenen doen en deze een uur laten staan. Ook kun je dikke sokken aandoen en een klein rondje lopen in de warme schoenen.

fohn oprekken
Met een fohn je schoenen oprekken

Tip 3: gebruik een oprekspray

Als je leren schoenen een maatje groter wilt hebben, trek ze dan aan en spuit ze in met oprekspray volgens de instructie op de verpakking. Terwijl het product opdroogt loop jij een rondje met de leren schoenen zodat ze goed opgerekt worden.

Deze speciale oprekspray maakt de vezels losser, waardoor het materiaal langzaam oprekt. Sommige sprays zijn ook te gebruiken op suede en nubuck schoenen, maar lees hiervoor eerst de handleiding van de betrefende spray.

Schoenen te klein? oprekken in mijn werkplaats

Geen zin om bovenstaande te proberen, of moeten ze echt een groot stuk opgerekt worden. Stuur ze dan naar de werkplaats van De Sneaker Reiniger. Ik kan de schoenen voor je oprekken, en ze opgerekt weer naar je huis sturen of droppen op 1 van mijn locaties.

sneakers kuisen
Frank De Sneaker Reiniger
Deel deze post:

Misschien vind je dit ook leuk

Nieuw: Mijn Cleaning Formule

premium set

Complete set

Van 27,95 voor 24,95