149 klanten beoordelen mij met 5 sterren |  Gratis bezorging vanaf € 75 |  De Sneaker Cleaning Specialist          

Milieuvriendelijke en duurzame sneakercleaners getest

Naast dat een product goed moet reinigen, is ook de ecologische footprint van een product tegenwoordig erg belangrijk. Daarom heb ik de 3 meest duurzame en biologische sneakercleaners voor jou getest en op een rijtje gezet

  1. DFNS Sneakercleaner
  2. Piggy Proof Sneakercleaner
  3. Dr. FrisK Sneakercleaner

DFNS Duurzame Sneakercleaners getest

Deze mooi vormgegeven fles springt gelijk in het oog, en het product ruikt heerlijk. Ook komt er een goede schuimlaag vanaf en heb je echt het gevoel dat je goed aan het cleanen bent. In combinatie met de bijgeleverde premium borstel kom je ook echt diep in de vezels van de materialen.

Het valt mij gelijk op dat het product niet extreem krachtig is, en dat maakt het zeer geschikt voor bijvoorbeeld suede en nubuck leer, materialen die je echt niet wilt beschadigen.

Dit product is met recht duurzaam te noemen, werkelijk overal is aan gedacht. Van de flessen uit rietsuiker tot aan het compleet biologische product. Hier doe je jezelf en de natuur een groot plezier mee.

Piggy Proof Sneakercleaner getest

Een zeer vergelijkbaar product met DFNS zijn de cleaners van Piggy Proof, zowel in kracht, werking en gebruik. Ook hier weer een heerlijk geur en een goede schuimlaag, zo krijg je echt frisse schoenen.

De producten van Piggy Proof worden niet op dieren (de naam zegt het al) getest en zijn geurloos, op waterbasis en niet brandbaar, non-toxic en vrij van drijfgassen,  PFOS en PFOA.

Reiniging met een glimlach. Duurzame sneakercleaners van Piggy Proof.

Dr. FrisK Sneakercleaner getest

Mijn favoriet op het gebied van sneaker-cleaning, want dit product heeft net wat meer reinigingspower als de producten hierboven beschreven. Maar dit brengt ook gelijk een risico met zich mee, ik adviseer dan ook altijd om eerst een klein onopvallend stukje te proberen alvorens je gaat cleanen met Dr. FrisK.

Het product is voor 98% biologisch afbreekbaar, dus ook hier kan ik als bewuste sneakercleaner prima achter staan. Dit product werkt erg goed in combinatie met de Premium borstel, deze verkoop ik dan ook in een complete set via de website of hieronder.

Heb jij vragen over de producten of over het duurzaamheidsverhaal, dan ben ik via de bekende kanalen te bereiken. Samen maken we de wereld gezonder en duurzamer.

Deel deze post:
Producten benoemend in deze blog:

Misschien vind je dit ook leuk

Uitgelicht product:

profi pakket

Designer Schoen Cleaning Pakket

van 36,95 voor € 32,95