400+ klanten beoordelen 5 sterren | Clean | Protect | Repair

cropped-Logo-Sneaker-reinigerV2.png
Zoeken

Mijn verhaal

Domeinnamen

Hallo, mijn naam is Frank. Twee jaar geleden hield ik me in mijn vrije tijd bezig met het kopen en verkopen van domein namen: ik zocht naar namen van websites die nog geen bezitter hebben maar interessant kunnen zijn voor iemand die op dat domein een eigen onderneming wil starten. Ik kocht deze namen voor een klein bedrag en al snel leerde ik me aan om de websites in de basis ook te vullen met content.

Speciaalbiertjes

De zoektocht ging verder en verder want laten we wel wezen: de meeste sites hebben al een bezitter. toch deed ik leuke ervaringen op: zo heb ik een site aangekleed en gebouwd die voor een bierbrouwer interessant zou kunnen zijn. En al snel werd ik benadert of ik deze site wilde afstaan in de ruil voor een paar honderd liter speciaal biertjes. De komende verjaardagsfeestjes was ik met de meest uiteenlopende speciaal bier-pakketjes een graag geziene gast.

www.sneakersreinigen.nl

Dit fenomeen hield me steeds meer bezig en ik was op zoek naar iets dat er nog niet is maar wel past in deze tijdsgeest. Toen ik een paar nieuwe sneakers had gekocht, kreeg ik het idee: schoenenmakers zijn er wel en voor kleding een stomerij maar aan wie kun je jouw witte sneakers geven als deze heel vies zijn? In Nederland kwam ik niets tegen. Met een Duitse vriendin kijk je echter ook vrij snel bij de Oosterburen en daar kwam ik zo waar een schoenen reiniger tegen op het internet.

Gelijk kocht ik de domeinnaam van www.sneakersreinigen.nl dit was de eerste naam die voor dit concept in mij opkwam. En ook hier ging ik ermee aan de slag om de website aan te kleden, er zou vast een keer iemand interesse hebben in deze website die hier zelf een start mee wil maken.

Waarom wachten?

Naarmate ik me meer bezig hield met het maken van de website, en met het verdiepen in het proces hoe je op een duurzame manier schoenen kunt reinigen, begonnen mijn handen te jeuken. Waarom eigenlijk wachten op de persoon die deze website wil kopen? Ik kan net zo goed zelf kijken of ik een van de eerste sneaker reinigers in Nederland kan worden? In deze periode was dit een hobby, een leuk project voor de avond-uurtjes. En zo kwam van het een het ander: ik ging steeds meer aan de slag met de website, en ik stond ervan te kijken hoe makkelijk een KvK te realiseren is. Mijn start in het (hobby)ondernemerschap!

Wanneer durf je?

Maar wanneer durf je het eerste paar schoenen te reinigen van een klant die hiervoor betaald? Best een spannend moment natuurlijk waar veel oefening aan vooraf ging: ik heb contact gezocht met de schoenen reiniger in Duitsland en hem verteld dat ik in Nederland een start hiermee wil maken. Hierin kreeg ik alle hulp en ik heb een heleboel geleerd in die tijd over het perfect reinigen en herstellen van sneakers. Daarnaast heb ik veel onderzoek gedaan naar welke manieren van reinigen doeltreffend zijn en hoe dit zo duurzaam mogelijk kan.

De eerste schoenen die eraan moesten geloven waren schoenen van mezelf. Ook kocht ik schoenen op Marktplaats met het doel om te oefenen. Ik stond versteld van het resultaat: oude tweedehandse schoenen leken bijna nieuw! Schoenen die iemand dus afgeschreven had, konden gewoon nog een ronde mee. In de huidige wegwerpcultuur een mooie tegenhanger die mij versterkte in mijn plan om nu ook echt schoenen voor anderen te reinigen.

De Sneaker Reiniger

Na een goed gesprek met Dennis van Shoepimp Apeldoorn gaf hij mij de gouden tip om mijzelf De Sneaker Reiniger te noemen. En daarmee was mijn bedrijf echt klaar om Nederland te voorzien van schone en frisse sneakers.

Heb je oude, licht versleten schoenen of sneakers in je kast liggen die je eigenlijk al hebt afgeschreven.

Geef ze de kans op een 2e leven en stuur ze naar De Sneaker Reiniger. Ik ga er graag mee aan de slag om de levensduur van jouw schoenen of sneakers te verlengen.

Mijn bijdrage aan een duurzamere wereld

Met de hand schoonmaken of met stoom geeft een beter resultaat en is zeker beter voor de levensduur van je sneaker. Geen zin om dit zelf te doen, of heb je geen tijd? Breng dan je vieze sneakers naar mij toe. En ik zorg ervoor dat je binnen enkele dagen kunt genieten van je schone schoenen.

Fantastisch om zo mijn eigen, bescheiden bijdrage te hebben aan een duurzamere wereld.

Webwinkel Keurmerk

ZOMER SALE ★★★