150  klanten beoordelen mij met 5 sterren |  Gratis bezorging vanaf € 75 |  De Sneaker Cleaning Specialist          

cropped-Logo-Sneaker-reinigerV2.png

Suede sneakers schoonmaken, hoe moet dit?

Suede sneakers schoonmaken en onderhouden. Iedereen weet wat een enorm delicaat materiaal suede of nubuck is, vlekken en verkleuring in deze stof is geen feestje. Lees hieronder de stappen die De Sneaker Reiniger neemt om suede sneakers weer tot leven te brengen. 

Suede sneakers schoonmaken, niet te nat reinigen

Eerst en vooral is het essentieel om te onthouden dat suède een delicaat materiaal is dat speciale zorg vereist. Als je suède sneakers wilt schoonmaken, kies dan altijd voor een zo droog mogelijke reinigingsmethode om beschadiging van het materiaal te voorkomen. Begin met het investeren in een zachte premium borstel van hoge kwaliteit, die speciaal is ontworpen om vuil en puin weg te nemen zonder de stof te beschadigen.

Belangrijk is bij suede en nubuck niet veel vocht te gebruiken bij het reinigen. Het droger reinigen van Suede en Nubuck kan zeer goed met de sneakercleaner van Collonil of Saphir sneaker cleaner, dit is een vriendelijke reiniger geschikt voor alle materialen.

  • Verdun een beetje cleaner met water op een premium borstel en borstel dit over het suede. Laat even intrekken en veeg dan met een schone doek de schoen schoon.

Vlekken in suede behandelen

  • Vervolgens is het tijd om die vervelende vlekken aan te pakken! Gebruik voor lichte vlekken gewoon een schoon suede gum om zachtjes over de vlek te wrijven tot hij verdwijnt. Denk eraan voorzichtig te zijn, want overmatig wrijven kan het suède materiaal beschadigen. Zijn de kleuren vervaagt of dof, dep met een color renovator op het suede om de kleur weer tot leven te brengen.
  • Ga na deze handelingen met een suède borstel over het materiaal heen, kijk goed welke kant je op borstelt. De ruwe metalen haren zorgen ervoor dat je suède weer gaat leven, de haren komen weer naar boven.

Suede onderhouden

Als je alle vuil en vlekken uit je suède sneakers hebt verwijderd, is het cruciaal dat je ze volledig laat drogen voordat je ze weer draagt. Plaats je pas gereinigde sneakers in een goed geventileerde ruimte, uit de buurt van direct zonlicht of warmtebronnen, want hierdoor kan het suède materiaal krimpen of vervagen.

Overweeg ten slotte te investeren in een hoogwaardige suèdebeschermende spray om je sneakers er langer fris en schoon uit te laten zien. Dit magische product helpt vuil, water en vlekken van je geliefde suède sneakers te weren, zodat ze zo lang mogelijk in topvorm blijven.

suede sneakers
suede sneakers gereinigd met dr frisk

Suede sneakers schoonmaak-set

Suede vies of vlekken? Vrees niet, collega-sneakerliefhebbers, want wij hebben een uitgebreide set samengesteld waarmee je je favoriete suède sneakers effectief kunt schoonmaken en ze er net zo fantastisch uit kunt laten zien als op de dag dat je ze kocht!

In mijn webshop verkoop ik alles voor het goed reinigen van je suede sneakers. Zodat iedereen thuis zijn suede sneakers schoonmaken kan als een vakman. Hieronder een set waarmee je gelijk thuis aan de slag kunt gaan:

Inhoud:

  • Collonil Sneakercleaner
  • DFNS Premium borstel
  • Suede borstel
  • Color renovator (multicolor).

Suede en Nubuck schoenen schoonmaken

Schoenen van suède en Nubuck zie je tegenwoordig in alle soorten en maten. In veel wat exclusievere schoenen en sneakers zit Suede verwerkt, maar dit is wel een delicate leersoort. Vlekken hechten snel en zijn er ook best moeilijk uit te krijgen. Ook heeft suede en nubuck de neiging om kleur te verliezen door zonlicht en uitdroging. Daarom is ook bij deze leersoorten voeding van het leer erg belangrijk.

suede schoonmaken
Suede sneakers schoonmaken en color renovator blauw

Vergeet niet dat bij Suede en Nubuck het belangrijk is de schoenen goed te beschermen, dit kun je doen met een Nano Protector, dit zorgt ervoor dat vuil en water niet kunnen binnendringen in deze delicate materialen.

Mochten de kleuren van je materiaal erg vervaagd zijn, dan zijn er diverse kleur-renovators te verkrijgen. Let hierbij goed op dat je de juiste kleur selecteert. De meeste kleuren verkoop ik in mijn webshop.

Suede Sneakers laten schoonmaken

Suede Sneakers laten schoonmaken, hiervoor ben je bij mij aan het juiste adres. Voor alle soorten sneakers, Nike Air Max, Vans, Nike Air Jordan, Converse, Puma enz. En ja, ook voor je suede sneakers schoonmaken kun je in de werkplaats terecht. Via deze site kun je de sneakers hiervoor aanmelden.

Of je kunt dit natuurlijk zelf doen met de door mij speciaal voor sneakers geselecteerde schoonmaak pakketten. Zie op mijn blog vele artikelen over het reinigen van sneakers, hier staan vele tips en trics.

Wat is suede, en wat zijn de eigenschappen?

Suède, oh suède! Laten we een duik nemen in de prachtige wereld van dit zeer gewilde materiaal! Suède is een ongelooflijk luxueuze en verfijnde leersoort met een unieke fluweelachtige textuur. Dit betoverende materiaal wordt gemaakt van de onderkant van dierenhuiden, meestal van koeien, lammeren of geiten. Bij het maken van suède wordt de huid zorgvuldig geschuurd om de zachte, delicate vezels bloot te leggen, wat resulteert in een weelderige en boterzachte afwerking.

Laten we nu de fascinerende verklaring achter de naam ‘suède’ onderzoeken. Dit fantastische materiaal dankt zijn naam aan de Franse uitdrukking “gants de Suède“, wat letterlijk vertaald “handschoenen uit Zweden” betekent. Suède handschoenen waren inderdaad een populair modeartikel in Zweden in de 18e eeuw, en het exquise materiaal won al snel internationale populariteit vanwege zijn unieke charme en elegantie. Een ding dat u in gedachten moet houden wanneer u suède producten koopt, is dat dit delicate materiaal speciale zorg en aandacht vereist. Door zijn fluweelachtige textuur is suède gevoeliger voor slijtage, vlekken en waterschade dan andere soorten leer.

Met een beetje zorgvuldige behandeling en enkele gespecialiseerde reinigingstechnieken kunt u de schoonheid en allure van uw suède artikelen echter jarenlang behouden! Van chique schoenen en handtassen tot stijlvolle jassen en meubels, suède heeft ongetwijfeld een blijvende impact gehad op de wereld van mode en design. De unieke textuur en veelzijdigheid maken het een favoriet onder ontwerpers en consumenten. Dus ga je gang en verwen jezelf met dit luxueuze materiaal dat verfijning, stijl en klasse uitstraalt. Vergeet niet uw suède artikelen met de zorgvuldige aandacht te behandelen die ze verdienen, zodat ze er nog jaren fantastisch blijven uitzien!

sneaker schoonmaken
Deel deze post:

Misschien vind je dit ook leuk

Nieuw: Mijn Cleaning Formule

premium set

Complete set

Van 27,95 voor 24,95