Frank

De Sneaker Reiniger

De Sneaker Reiniger, Lovin’ them clean!

Suede sneakers schoonmaken, hoe moet dit?

suede sneakers

Suede sneakers schoonmaken en onderhouden. Iedereen weet wat een enorm delicaat materiaal suede is, vlekken en verkleuring in deze stof is geen feestje. Lees hieronder de stappen die De Sneaker Reiniger neemt om suede weer tot leven te brengen. 

Belangrijk is om met de juiste reinigingsproducten en materialen aan de slag te gaan, dit om geen schade aan het suède te veroorzaken.

In mijn webshop verkoop ik complete sets voor het goed reinigen van je sneakers. 

Suede en Nubuck schoenen schoonmaken

Schoenen van suède en Nubuck zie je tegenwoordig in alle soorten en maten. In veel wat exclusievere schoenen en sneakers zit Suede verwerkt, maar dit is wel een delicate leersoort. Vlekken hechten snel en zijn er ook best moeilijk uit te krijgen. Ook heeft suede en nubuck de neiging om kleur te verliezen door zonlicht en uitdroging. Daarom is ook bij deze leersoorten voeding van het leer erg belangrijk.

suede schoonmaken

Het reinigen van Suede en Nubuck kan zeer goed met een Premium Foam of Dr. Frisk sneaker cleaner, dit is een vriendelijke reiniger geschikt voor alle materialen.

  • Doe hiervan een klein beetje op een microvezeldoek en verdeel dit over het leer. Laat even intrekken en veeg dan met een schone doek de schoen schoon.
  • Zitten er vlekken in je Suede, neem dan een Suede vlekkengum en wrijf hiermee de vlek uit het materiaal. Veeg en poets niet te hard, suède en nubuck zijn delicate leersoorten.
  • Ga na deze handelingen met een suède borstel over het materiaal heen, kijk goed welke kant je op borstelt. De ruwe metalen haren zorgen ervoor dat je suède weer gaat leven, de haren komen weer naar boven.

Ook bij Suede en Nubuck is het belangrijk de schoen te beschermen, dit kun je ook weer doen met een Nano Protector, dit zorgt ervoor dat vuil en water niet kunnen binnendringen. Speciaal voor suède en nubuck heb ik een reinigings-set samengesteld, deze is hier te bestellen.

Mochten de kleuren van je materiaal erg vervaagd zijn, dan zijn er in de markt kleur-renovators te verkrijgen. Let hierbij goed op dat je de juiste kleur selecteert.

Sneakers schoonmaken

Sneakers schoonmaken, hier voor ben je bij mij aan het juiste adres. Voor alle soorten sneakers, Nike Air Max, Vans, Nike Air Jordan, Converse, Puma enz. Via deze site kun je de sneakers door mij laten reinigen.

Of je kunt dit natuurlijk zelf doen met de door mij speciaal voor sneakers geselecteerde schoonmaak pakketten. Zie op mijn blog vele artikelen over het reinigen van sneakers, hier staan vele tips en trics.

sneaker schoonmaken
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest

Hebben jouw sneakers ook behoefte aan een opfrisbeurt?

Laat ze reinigen door de sneaker reiniger

De Sneaker reiniger, Lovin’ them clean!

krijg nu

10% korting

Op het schoonmaken van jouw sneakers door de sneakerreiniger

Code: korting10