149 klanten beoordelen mij met 5 sterren |  Gratis bezorging vanaf € 75 |  De Sneaker Cleaning Specialist          

Sneaker cleaning: wat wel en wat niet?

Sneaker Cleaning. Langer met je sneakers doen! sneaker cleaning, wat kun je wel doen en wat niet met je mooie sneakers. Een paar belangrijke tips voor het goed reinigen van je schoenen, en wat waarschuwingen wat je echt niet moet doen met je kostbare sneakers!

1. niet doen: sneakers in de wasmachine

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, doe je goede sneakers niet in de wasmachine. Door de enorme hoeveelheid water en vele omwentelingen zie ik maar al te vaak de binnenvoering verzakken of verplaatsen. En dit gaat ten koste van het loopcomfort en stevigheid van je schoen. Ook zie ik maar al te vaak verkleuring van materiaal optreden en vlekken die niet te verklaren zijn. Het beste is toch met de hand wassen.

sneakers in de wasmachine
Sneakers in de wasmachine

2. wel doen: sneakers beschermen

Voorkomen is beter dan genezen: daarom is het raadzaam je sneakers goed te beschermen. Met een goede beschermingsspray zorg je ervoor dat vuil en vocht niet kan hechten aan jouw schoenen. Spuit vanuit 30cm. je gehele schoen in, en laat het product minimaal 10 minuten intrekken voor je naar buiten gaat. Herhaal deze handeling elke 3 weken voor het beste resultaat.

sneakers beschermen
Nano protect spray

3. niet doen, je upper schoonmaken met een harde borstel

In bijna elke sneaker cleaning set zitten 2 borstels, een harde borstel en een zachte premium borstel. Maar waar gaat dit soms fout? De harde borstel is bedoelt voor de onderkant en zijkant van de zolen. Dit om het grove vuil te verwijderen en hard te kunnen boenen.

Maar ga je met deze harde borstel ook het zachte materiaal van je upper doen, dan gaat het mis. Hiervoor gebruik je de premium borstel. Doe een klein beetje sneakercleaner in een bakje water en wrijf je upper goed schoon. Gebruik een witte doek om ze daarna droog te deppen, zo zie je precies hoeveel vuil je verwijderd. Hieronder bestel je een complete set incl. deze premium borstel.

4. wel doen, veters schoonmaken

Een onderdeel van je sneakerscleaning waarmee je snel resultaat boekt is het schoonmaken van je veters. Als deze weer mooi wit worden of als je ze vervangt dan zien je sneakers er wel weer een stuk beter uit. Je veters gooi je gewoon in de wasmachine in een netje. Doe er een klein beetje wit oxi poeder bij voor het witste resultaat. En zijn je veters niet mooi meer, vervang ze dan met nieuwe veters.

sneakers schoonmaken
Veters schoonmaken

5. wel doen: sneaker cleaning door De Sneaker Reiniger

Laat je sneakers schoonmaken door een vakman. Zo verleng je de levensduur van sneakers als iemand anders erop uitgekeken is en met een beetje geluk tik je mooie vintage sneakers op de kop die nergens verkrijgbaar zijn! Heb je oude, licht versleten schoenen of sneakers in je kast liggen die je eigenlijk al wilt vervangen, geef ze de kans op een 2e leven en stuur ze voor een sneakerscleaning op. Ik ga er graag mee aan de slag om de levensduur van jouw schoenen of sneakers te verlengen.

Fantastisch om zo mijn eigen, kleine bijdrage te hebben aan een duurzamere wereld.

Frank De Sneaker Reiniger
Deel deze post:
Producten benoemend in deze blog:
No data was found

Misschien vind je dit ook leuk

Uitgelicht product:

profi pakket

Designer Schoen Cleaning Pakket

van 36,95 voor € 32,95