375+ klanten beoordelen mij met 5 sterren |  Gratis bezorging vanaf € 69 |  Cleanen | Beschermen | Reparatie

cropped-Logo-Sneaker-reinigerV2.png
Zoek

Schoenen in de droger, kan dit?

Schoenen in de droger? Vaak stellen mensen mij de vraag, kan ik mijn natte schoenen in de wasdroger doen? Mijn advies is, soms kan dit. Maar vaak kan dit ook niet, en daarom adviseer ik het om niet te doen. De risico,s en hoe je wel je schoenen kunt drogen leg ik uit in deze blog.

Gaan schoenen kapot in de droger?

Hoge temperaturen kunnen schade toebrengen aan de stoffen, materialen en lijmen die gebruikt worden bij het maken van jouw schoenen. Zelfs als de schoenen in de lage temperatuur instelling worden gedroogd, kan de warmte de lijm en andere materialen binnenin de schoenen aantasten. Het drogen in de wasdroger kan ook leiden tot vervorming van de schoenen. Wanneer de schoenen aan warmte worden blootgesteld, kan het materiaal uitzetten en de schoenen vervormen. Schoenen in de droger, wat zijn de risico,s.

Risico,s schoenen in de droger:

  • lijm schoenen laat los
  • kleuren vervagen door de warmte
  • verlies van vorm van de schoen
  • krimpen van de schoenen.

Hoe moet je schoenen dan wel drogen?

Om de levensduur van jouw schoenen te verlengen, is het dus het beste om ze op een traditionele manier te drogen.

De beste manier om je schoenen zonder schade te drogen is door ze aan de lucht te laten drogen. Het is het beste om ze niet in de zon te plaatsen, omdat dit de kleur en de stof kan vervagen. Zet de schoenen op een schone, droge plaats, zoals een kast of een plank, maar nooit direct op de verwarming

Om te voorkomen dat schimmel en bacteriën groeien, kun je een absorberende stof gebruiken, zoals wc-papier of keukenpapier. Neem geen krantenpapier hiervoor, want de zwarte inkt van de krant kan afgeven in je schoen. Wikkel de schoenen in het papier en laat ze een dag of twee drogen. Schoenen drogen kan beter langzaam, dan te snel.

drogen sneaker

Wanneer je schoenen gevoelig zijn voor water, kun je ze ook drogen met behulp van een föhn. Zet de föhn op de koude stand en houd de föhn zo ver mogelijk van je schoenen verwijderd. Kijk regelmatig om te zien of de schoenen droog zijn.

Schoenen die gemaakt zijn van leer of suède, kun je ook drogen met behulp van een haardroger. Zet de droger op de laagste stand en houd de droger zo ver mogelijk van de schoenen verwijderd. Het is belangrijk om te onthouden dat je schoenen nooit mag verwarmen boven 30 graden Celsius. Schoenen die te warm worden, kan leiden tot schade aan de stof of de kleur.

Ook zijn er speciale schoenendrogers op de markt, zoals een shoefresh. Deze maken je schoenen in een paar uur helemaal droog zonder schade of problemen.

Deel deze post:

Misschien vind je dit ook leuk

VAKANTIEGELD DEAL★★★