149 klanten beoordelen mij met 5 sterren |  Gratis bezorging vanaf € 75 |  De Sneaker Cleaning Specialist          

Natte sneakers, wat te doen?

Natte sneakers? Het gebeurt iedereen wel eens, klets natte sneakers. Soms kom je midden in een herfstbui terecht, of je hebt de hele dag in de plassen gedanst op je favoriete festival. Helemaal doorweekte natte sneakers, wat nu? De eerste tip van ons is gooi ze vooral niet in de droger, dit kan echt slecht aflopen voor je sneaker.

Natte sneakers, doe ze niet in de droger

De meeste sneakers hebben een verlijmde zool, deze zal langzaam kunnen loslaten in de droger. Ook gaat het vaak veel te snel en te warm in de droger, waardoor je upper krom kan trekken. Dat ziet er gewoon niet fraai meer uit, maar wat kun je wel doen met je natte sneakers?

natte sneakers

Sneakers drogen, tips:

  • een simpele truc is het vullen van je schoen met kranten, deze zullen het vocht snel opnemen. Heeft je sneaker een lichte binnenkant, pas dan op met het afgeven van het zwart van de krant. Pak dan gewoon wc papier of  een keukenrol, dit werkt net zo goed
  • zet je sneakers ook niet op de verwarming, dit gaat ook vaak te hard. Je zool kan op deze manier uitdrogen, dan zie je langzaam een rimpelpatroon hierop verschijnen. Laat je sneakers gewoon op kamertemperatuur drogen, duurt wel wat langer. Maar zo blijven ze er wel netjes uitzien. Ook zijn er speciale drogers te koop om je sneakers te laten drogen.
  • Stinken je schoenen ook nog eens van het water of vuil, doe ze dan in een plastic zak. En stop ze een nachtje in de vrieskist, alle bacteriën zullen dan afsterven. Zorg wel dat ze eerst droog zijn voordat je ze in de vriezer stopt, anders krijg je sneaker ijsjes!
  • Je kunt sneakers ook zeer goed drogen met een speciale schoenen droger, bijvoorbeeld die van shoefresh zoals ik gebruik in de werkplaats.

Lees hierbij mijn blog over wat te doen bij stinkende schoenen.

Heb je nog meer vragen over het drogen van je sneakers neem dan gerust contact met ons op, ook voor het laten reinigen van je sneakers kun je hier klikken. Ben je op zoek naar tweedehands sneakers, neem dan eens een kijkje op mijn tweede website refurbished sneakers

de sneaker reiniger
Frank De Sneaker Reiniger
Deel deze post:
Producten benoemend in deze blog:
No data was found

Misschien vind je dit ook leuk

Uitgelicht product:

profi pakket

Designer Schoen Cleaning Pakket

van 36,95 voor € 32,95