Website update | 10% korting op alles met code UPDATE10

10% korting op alles met code UPDATE10

Natte sneakers, wat te doen?

Natte sneakers? Het gebeurt iedereen wel eens, klets natte sneakers. Soms kom je midden in een herfstbui terecht, of je hebt de hele dag in de plassen gedanst op je favoriete festival. Helemaal doorweekte natte sneakers, wat nu? De eerste tip van ons is gooi ze vooral niet in de droger, dit kan echt slecht aflopen voor je sneaker.

Natte sneakers, laat ze niet te lang nat

De meeste sneakers hebben een verlijmde zool, deze zal langzaam kunnen loslaten in de droger. Ook gaat het vaak veel te snel en te warm in de droger, waardoor je upper krom kan trekken. Dat ziet er gewoon niet fraai meer uit, maar wat kun je wel doen met je natte sneakers.

natte sneakers

Tips wat te doen met natte sneakers:

  • een erg simpele truc is het vullen van je schoen met kranten, deze zullen het vocht snel opnemen. Heeft je sneaker een lichte binnenkant, pas dan op met het afgeven van het zwart van de krant. Pak dan gewoon wc papier of  een keukenrol, dit werkt net zo goed
  • zet je sneakers ook niet op de verwarming, dit gaat ook vaak te hard. Je zool kan op deze manier uitdrogen, dan zie je langzaam een rimpelpatroon hierop verschijnen. Laat je sneakers gewoon op kamertemperatuur drogen, duurt wel wat langer. Maar zo blijven ze er wel netjes uitzien. Ook zijn er speciale drogers te koop om je sneakers te laten drogen.
  • Stinken je schoenen ook nog eens van het water of vuil, doe ze dan in een plastic zak. En stop ze een nachtje in de vrieskist, alle bacteriën zullen dan afsterven. Zorg wel dat ze eerst droog zijn voordat je ze in de vriezer stopt, anders krijg je sneaker ijsjes!

Heb je nog meer vragen over het drogen van je sneakers neem dan gerust contact met ons op, ook voor het laten reinigen van je sneakers kun je hier klikken.

de sneaker reiniger
Frank De Sneaker Reiniger
Deel deze post:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Misschien vind je dit ook leuk

Please check that this widget Google Reviews has a Google Place ID set.