149 klanten beoordelen mij met 5 sterren |  Gratis bezorging vanaf € 75 |  De Sneaker Cleaning Specialist          

Hoe moet je sneakers schoonmaken?

De Sneaker Reiniger neemt je mee in een stappenplan om je kicks weer als vanouds te laten stralen. Neem de tijd en veel lees en schoonmaak plezier met sneakers schoonmaken.

veter schoonmaken

1) VETERS EN BINNENZOOL

Haal je veters uit je schoenen en maak je veters schoon of vervang deze, zo zien je sneakers er gelijk een stuk beter uit. Je veters kun je in een beker met sneakercleaner doen en gerust een nachtje laten trekken. Borstel ze hierna grondig met een borstel. Zorg dat je ze bij het drogen goed recht hangen.

Bij sterke verkleuring van witte veters kun je een klein scheutje Glorix of dikbleek toevoegen. Probeer eens een andere kleur of een andere stijl veter om je sneaker van een nieuwe look te voorzien. Haal ook je binnenzool uit de schoen en maak deze schoon met de Premium borstel en de reinigingsgel. De binnenzool en veters kun je ook in de wasmachine doen. Let wel op doe nooit je sneakers in de wasmachine. Zie hiervoor mijn blog. Ik ben al te vaak sneakers tegen gekomen die krom getrokken zijn of waar de zolen losgelaten zijn omdat deze eerder in de wasmachine geweest zijn.

2) GROVE VUIL

Borstel met een premium borstel eerst het grove zand en vuil van je upper sneaker. Hierdoor voorkom je dat je het vuil straks in je schoen poetst. Zorg ervoor dat er ook in de schoen geen zand en vuil meer zit, zuig met een stofzuiger de binnenkant goed schoon.

3) MIDSOLE EN SOLE

Maak voor het reinigen van de onderzool en midsole de borstel goed vochtig en doe er een beetje sneaker cleaner op. Bij deze handeling kun je bijna niet te hard poetsen, voor echt hardnekkige vlekken kun je ook een nagelborstel gebruiken. Herhaal deze handeling net zo lang tot je midsole en sole naar tevredenheid shinen. Midsole nog niet goed schoon? Gebruik dan midsole cleaner van Collonil.

4) UPPER REINIGING

Vul een bakje met lauw water en voeg hier een klein scheutje sneaker cleaner toe. Doe een beetje sneaker cleaner op de natte borstel en maak roterende bewegingen over je upper. Zorg ervoor dat je goed ziet wat je doet, teveel schuim beperkt je zicht op wat je aan het doen bent. Veeg of dep met een microvezel doek over de upper om het vuil op te nemen.

schoonmaken1 1

Gebruik voor de upper de reinigingsgel of spray welke geschikt is voor alle soorten materialen. Echter moet je er echt goed op letten met welk schoonmaak-item je de sneakers reinigt. Gebruik bij bv. flyknit geen borstel maar een microvezeldoek of een spons om de schoen te reinigen. Dit om beschadiging van je upper te voorkomen.

Herhaal deze stappen zo vaak als nodig is, maar meestal is met 2 x borstelen de sneaker weer klaar voor de volgende ronde. Je kunt de sneakercleaner gel niet over doseren, dus bij sterkere vervuiling spuit dan gerust 3 doseringen op je borstel. Ook kun je op een vlek de gel direct op de vlek spuiten.

5) DROGEN SNEAKERS

Laat je sneakers goed drogen, bij voorkeur op een plek op kamer-temparatuur. Laat je sneakers niet in de volle zon staan, dit kan ervoor zorgen dat je sneaker verkleurd. Pas tevens op met het laten drogen van jouw sneakers en doe dit niet op de verwarming om nare vochtvlekken te voorkomen. Mocht de binnenkant van de sneaker erg nat zijn, dan kun je er wat keukenrol in stoppen. Dit zorgt ervoor dat je sneaker iets sneller droogt.

ozon
nano

6) SNEAKERS BESCHERMEN

Om je sneakers een langer leven te beschermen is protectie en onderhoud belangrijk voor je sneakers. Door De Sneaker Reiniger Shield spray of SB Nano protect te gebruiken bescherm je de sneaker tegen vuil en water.

Weet dat Nano Protect op waterbasis is geproduceerd, laat deze Shield goed in de sneaker intrekken. Spuit vanaf 20cm. afstand de gehele sneaker in.Heb je op je witte sneakers krassen of beschadigingen werk deze dan bij met SB Pure White, door de doseerspons gemakkelijk te gebruiken op de krassen. Schud dit product voor gebruik goed.

Frisse sneakers

Ruiken je sneakers niet meer zo fris, doe ze dan een nachtje in de vrieskist. Dit breekt de geur moleculen af en zorgt ervoor dat je sneakers geur neutraal worden. Behandel ze daarna met De Sneaker Reiniger Fresh-Spray en je kunt er weer tegenaan.

Ik hoop dat je sneakers na de behandeling lekker schoon zijn. Mocht je toch vlekken tegenkomen die moeilijk te verwijderen zijn, neem dan contact met mij op via de website. Voor een echte dieptereiniging met stoom en ozon-behandeling boek je gemakkelijk online een reiniging. Stuur je sneakers naar mij toe of drop ze op 1 van mijn locaties.

Laat je sneakers schoonmaken door De Sneaker Reiniger

Is het stappenplan zoals hierboven beschreven je teveel werk, weet De Sneaker reiniger hoe je het beste je sneakers weer in topconditie krijgt. Ik help je graag om je sneakers weer te laten shinen en de levensduur van je kicks te verlengen. Heb je vieze vlekken in je sneakers, bv. bloed of rode wijn? Of ruiken je kicks niet meer zoals ze horen te doen? Stuur mij een bericht en ik help je graag verder.

Deel deze post:
Producten benoemend in deze blog:
No data was found

Misschien vind je dit ook leuk

Uitgelicht product:

profi pakket

Designer Schoen Cleaning Pakket

van 36,95 voor € 32,95