350+ klanten beoordelen mij met 5 sterren |  Gratis bezorging vanaf € 69 |  Cleanen | Beschermen | Reparatie

cropped-Logo-Sneaker-reinigerV2.png
Zoek

Hoe kan ik schoenen van binnen reinigen?

Schoenen van binnen reinigen is een lastige klus, maar De Sneaker Reiniger kan je helpen. Schoenen kunnen van binnenuit onhygiënisch worden omdat ze in contact komen met vuil en bacteriën die zich in de schoen kunnen ophopen. Dit kan leiden tot nare luchtjes, schimmel en andere gezondheidsproblemen. Om de hygiëne van schoenen van binnenuit te waarborgen, zijn er enkele maatregelen die genomen kunnen worden:

Binnenkant schoenen onderhouden

De binnenkant van je schoenen wordt snel vies, en is ook erg lastig te reinigen. Zelf reinig ik dit door met een stoomreiniger het vuil los te blazen, en dit met een microvezel doek schoon te poetsen. Daarna neem ik een goede sneakercleaner en met de premium borstel borstel ik de binnenkant fris. Laten drogen en dan inspuiten met een odor spray om ze langer goed te laten ruiken.

Om je binnenkant langer schoon te houden heb ik de volgende tips:

 • Regelmatig schoonmaken: Schoenen moeten regelmatig van binnen en buiten gereinigd worden om vuil en bacteriën te verwijderen.
 • Inlegzolen vervangen: Inlegzolen moeten regelmatig worden vervangen of goed schoongemaakt om schimmel en nare geurtjes te voorkomen.
 • Luchtcirculatie bevorderen: schoenen moeten op een luchtige plaats worden bewaard om schimmelgroei en onaangename geuren te voorkomen.
 • Schoenen wisselen: Het is raadzaam om meerdere paar schoenen te hebben om de schoenen voldoende tijd te geven om te drogen en te ademen.
 • Schoenverzorging: U dient regelmatig schoenverzorgingsproducten te gebruiken om het materiaal van schoenen te beschermen en te verzorgen.

Ook is het belangrijk schoenen goed te beschermen tegen invloed van buitenaf, de protect spray hieronder is zeer geschikt voor de binnenkant van schoenen.

Binnenkant schoenen reinigen voor goede hygiene

Over het algemeen kan de hygiëne van schoenen van binnenuit worden verbeterd door regelmatige reiniging, het vervangen van inlegzolen, luchtcirculatie en schoenverzorging. Het is belangrijk om voor de hygiënische omstandigheden van schoenen te zorgen om gezondheidsproblemen te voorkomen. Als het echter al te laat is en de binnenkant van de schoenen vies is en stinkt, zijn hier speciale schoonmaaktips.

 • Doe je schoenen uit en verwijder losse inlegzolen: Eerst moet je je schoenen uitdoen en alle losse inlegzolen verwijderen.
 • Schoenen goed uitschudden: Vervolgens dient u de schoenen goed uit te schudden om losse vuildeeltjes en stof te verwijderen. Vuil verwijderen met een borstel: U kunt een zachte premium borstel gebruiken om vuil van de inlegzolen te verwijderen. U kunt ook een stofzuiger met een borstel gebruiken.
 • Een sneaker reinigingsmiddel kiezen: Er zijn goede reinigingsmiddelen voor schoenzolen die gebruikt kunnen worden. U kunt ook allesreiniger of milde zeep gebruiken.
 • Schone schoenen: Breng het reinigingsmiddel aan volgens de instructies van de sneaker reiniger en spoel de schoenen grondig af. Veeg met de premium borstel met verdunde sneakercleaner de binnenkant van je schoen schoon. Met de microvezel doek haal je het vuil weg.
 • Lastige plekken: lastige plekken of echt diep in je schoen kom je met een tandenborstel, neem hiervoor een zachte tandenborstel en een beetje sneakercleaner.
 • Schoenen laten drogen: De schoenen moeten dan goed drogen voordat je ze weer draagt. Het is raadzaam om ze op een luchtige plaats te bewaren om schimmelgroei te voorkomen.

Cleaningset voor binnenkant schoenen reinigen

Met onderstaande set kun je zeer goed de binnenkant van schoenen reinigen alsmede de binnenzool. In deze set zit een sneakercleaner, premium borstel en een witte microvezel doek. Zo zie je goed hoeveel vuil je wegveegt.

Deel deze post:

Misschien vind je dit ook leuk

INTRODUCTIE BASISSET ★★★