350+ klanten beoordelen mij met 5 sterren |  Gratis bezorging vanaf € 69 |  Cleanen | Beschermen | Reparatie

cropped-Logo-Sneaker-reinigerV2.png
Zoek

Milieuvriendelijke en duurzame sneakercleaners getest

Een sneakercleaner moet goed reinigen. Maar het is ook wel lekker als ‘ie een beetje duurzaam is. Met een kleine ecologische footprint. Dat voelt toch nét even wat beter. Daarom heb ik 4 milieuvriendelijke, biologische en meest duurzame sneakercleaners voor je getest. Dit zijn ze:

  1. DFNS Footwear Cleaning
  2. First Amsterdam Shoe cleaner
  3. ShoeSustain van Muller&Sons
  4. De Sneaker Reiniger cleaner

Review: Duurzame sneakercleaner van DFNS

De producten van DFNS Footwear Cleaning zijn met recht duurzaam te noemen. Overal is aan gedacht. Van flessen gemaakt van rietsuiker tot aan de 100% biologische cleaner. Hier doe je jezelf en de natuur een groot plezier mee.

Maar werkt het ook? De duurzame cleaner ruikt in ieder geval heerlijk. Ook komt er een goede schuimlaag vanaf. Dat geeft je echt het gevoel dat je je schoenen grondig schoonmaakt. In combinatie met de bijgeleverde premium borstel kom je ook goed diep in de vezels van de materialen.

Het valt mij gelijk op dat het product niet extreem krachtig is en dat maakt het zeer geschikt voor bijvoorbeeld suede en nubuck leer. Dat zijn namelijk materialen die je echt niet wilt beschadigen!

Review: First Amsterdam shoe cleaner

Zoals de naam al doet vermoeden, komen de producten van First uit Amsterdam. Daarnaast is de cleaner geurloos, op waterbasis (dus niet brandbaar), non-toxic en vrij van drijfgassen als PFOS en PFOA. Maar liefs voor 99 procent biologisch afbreekbaar, maar toch genoeg kracht om goed te reinigen.

Verder is het product vergelijkbaar met die van DFNS. Zowel in kracht, werking en gebruik. Ook bij First Amsterdam kun je namelijk weer een heerlijke geur en schoede schuimlaag verwachten. Daarmee krijg je in no time weer echt frisse schoenen. Zeker weten.

Duurzame sneakercleaners van First Amsterdam. Voor reiniging met een glimlach.

Review: ShoeSustain Muller&Sons duurzame sneakercleaner

ShoeSustain is dat ene merk dat de sprong heeft gewaagd om een organische, milieuvriendelijke serie schoenreinigingsproducten te introduceren en raad eens? De resultaten zijn verbluffend.

Laten we het over duurzaamheid hebben, mensen! ShoeSustain heeft het schoonmaken van sneakers naar een heel nieuw niveau getild door producten te creëren die niet alleen zeer effectief zijn, maar ook vriendelijk voor onze kostbare planeet. Ja, hun producten zijn duurzaam, verminderen de ecologische voetafdruk en bevorderen een gezonder milieu. Hoe cool is dat?

En dan nu het biologische aspect. De schoonmaakmiddelen van ShoeSustain zijn gemaakt van ingrediënten die 100% biologisch zijn. Geen agressieve chemicaliën, geen synthetische stoffen, alleen pure, natuurlijke goedheid voor je geliefde sneakers. Stel je voor dat je een schoonmaakmiddel gebruikt dat net zo zacht is voor je schoenen als de natuur zelf – dat is wat ShoeSustain je biedt!

De reinigingskracht van deze producten is niets minder dan spectaculair. Ze verwijderen moeiteloos vuil, viezigheid en hardnekkige vlekken, waardoor je sneakers er weer als nieuw uitzien. Het feit dat ze duurzaam en biologisch zijn, doet niets af aan hun effectiviteit. Ze zijn zelfs beter dan de meeste conventionele sneakerreinigingsproducten op de markt!

Dus als je al een tijdje op zoek bent naar een sneakerreiniger die aan alle eisen voldoet – effectiviteit, duurzaamheid en biologische samenstelling – dan is ShoeSustain je antwoord. Het is tijd om je sneakers de liefde en zorg te geven die ze verdienen en tegelijkertijd je steentje bij te dragen aan ons milieu. Maak je klaar om de magie van de duurzame en biologische sneakerreinigingsproducten van ShoeSustain te ervaren!

Review: De Sneaker Reiniger Sneakercleaner

De duurzame sneakercleaner van De Sneaker Reiniger is voor 98% biologisch afbreekbaar. Als milieubewuste sneakercleaner sta ik er dus zeker achter.

Ik heb de De Sneaker Reiniger Sneakercleaner getest en getest en het is toch echt wel mijn favoriet op het gebied van sneakercleaning. Het product heeft namelijk net wat meer reinigingspower dan DFNS en First Amsterdam, waardoor je zelfs de meest vieze sneakers weer stralend schoon kunt krijgen. Zeker in combinatie met de premium borstel.

Maar zo’n krachtige reiniger brengt soms ook een klein risico met zich mee. Daarom adviseer ik je altijd om deze duurzame sneakercleaner eerst op een klein, onopvallend deel van je schoen te proberen voordat je je hele sneaker ermee schoonmaakt. Deze cleaner is zeer geschikt voor stoffen, leren mesh en flyknit sneakers. Voor suede sneakers adviseer ik om Shampoo Direct van Collonil te gebruiken.

Meer weten over duurzame sneakercleaners?

Heb je nog vragen over de duurzame sneakercleaners of wil je meer weten over het duurzaamheidsverhaal? Je kunt me hier of via de bekende kanalen te bereiken. Samen maken we de wereld duurzamer … en gezonder! De schoenspecialist voor sneakers.

Deel deze post:

Misschien vind je dit ook leuk

INTRODUCTIE BASISSET ★★★