200+ klanten beoordelen mij met 5 sterren |  Gratis bezorging vanaf € 75 |  Cleanen | Beschermen | Reparatie

cropped-Logo-Sneaker-reinigerV2.png

Milieuvriendelijke en duurzame sneakercleaners getest

Een sneakercleaner moet goed reinigen. Maar het is ook wel lekker als ‘ie een beetje duurzaam is. Met een kleine ecologische footprint. Dat voelt toch nét even wat beter. Daarom heb ik 3 milieuvriendelijke, biologische en meest duurzame sneakercleaners voor je getest. Dit zijn ze:

  1. DFNS Footwear Cleaning
  2. First Amsterdam Shoe cleaner
  3. Dr. FrisK Sneakercleaner

Review: Duurzame sneakercleaner van DFNS

De producten van DFNS Footwear Cleaning zijn met recht duurzaam te noemen. Overal is aan gedacht. Van flessen gemaakt van rietsuiker tot aan de 100% biologische cleaner. Hier doe je jezelf en de natuur een groot plezier mee.

Maar werkt het ook? De duurzame cleaner ruikt in ieder geval heerlijk. Ook komt er een goede schuimlaag vanaf. Dat geeft je echt het gevoel dat je je schoenen grondig schoonmaakt. In combinatie met de bijgeleverde premium borstel kom je ook goed diep in de vezels van de materialen.

Het valt mij gelijk op dat het product niet extreem krachtig is en dat maakt het zeer geschikt voor bijvoorbeeld suede en nubuck leer. Dat zijn namelijk materialen die je echt niet wilt beschadigen!

Review: First Amsterdam shoe cleaner

Zoals de naam al doet vermoeden, komen de producten van First uit Amsterdam. Daarnaast is de cleaner geurloos, op waterbasis (dus niet brandbaar), non-toxic en vrij van drijfgassen als PFOS en PFOA. Maar liefs voor 99 procent biologisch afbreekbaar, maar toch genoeg kracht om goed te reinigen.

Verder is het product vergelijkbaar met die van DFNS. Zowel in kracht, werking en gebruik. Ook bij First Amsterdam kun je namelijk weer een heerlijke geur en schoede schuimlaag verwachten. Daarmee krijg je in no time weer echt frisse schoenen. Zeker weten.

Duurzame sneakercleaners van First Amsterdam. Voor reiniging met een glimlach.

Review: Dr. FrisK Sneakercleaner

De duurzame sneakercleaner van Dr. Frisk is voor 98% biologisch afbreekbaar. Als milieubewuste sneakercleaner sta ik er dus zeker achter.

Ik heb de Dr. Frisk Sneakercleaner getest (de uitgebreide review lees je hier) en het is toch echt wel mijn favoriet op het gebied van sneakercleaning. Het product heeft namelijk net wat meer reinigingspower dan DFNS en First Amsterdam, waardoor je zelfs de meest vieze sneakers weer stralend schoon kunt krijgen. Zeker in combinatie met de premium borstel.

Maar zo’n krachtige reiniger brengt soms ook een risico met zich mee. Daarom adviseer ik je altijd om deze duurzame sneakercleaner eerst op een klein, onopvallend deel van je schoen te proberen voordat je je hele sneaker ermee schoonmaakt.

Meer weten over duurzame sneakercleaners?

Heb je nog vragen over de duurzame sneakercleaners of wil je meer weten over het duurzaamheidsverhaal? Je kunt me hier of via de bekende kanalen te bereiken. Samen maken we de wereld duurzamer … en gezonder! De schoenspecialist voor sneakers.

Deel deze post:

Misschien vind je dit ook leuk

SNEAKERFREAK SET ★★★★

ALLEEN HET BESTE!

Voor alle materialen