375+ klanten beoordelen mij met 5 sterren |  Gratis bezorging vanaf € 69 |  Cleanen | Beschermen | Reparatie

cropped-Logo-Sneaker-reinigerV2.png
Zoek

Bloed uit mijn sneakers verwijderen?

Een plotselinge bloedneus. In je vingers gesneden tijdens het koken. Er kan altijd een druppel bloed op je sneakers vallen. Gelukkig hoeft dat niet het einde van je sneakers te betekenen. Je kunt gewoon dat bloed uit je schoenen halen. Maar hoe verwijder je bloedvlekken, ik ga je helpen.

Benodigdheden bloed verwijderen:

Voor het verwijderen van bloedvlekken uit je sneakers heb je het volgende nodig:

  • schone doek
  • witte azijn (optioneel) of vlekkenpen
  • zout
  • sneakercleaner
  • zachte borstel

Zo kun je bloed uit je schoenen halen:

  1. Verwijder eerst zoveel mogelijk bloed met een vochtige microvezel doek. Dat doe je door te deppen. Als je gaat wrijven, trekt de vlek juist dieper in. Gebruik koud water om de doek uit te spoelen en vochtig te houden, zodat het bloed niet uitdroogt.
  2. Giet witte azijn over vlek (optioneel) en strooi er vervolgens flink wat zout over. Laat alles 5-10 minuutjes intrekken. Zit er een kleine bloedvlek, probeer dan deze vlekkenpen.
  3. Giet een beetje warm water over de vlek en dep weer schoon met een vochtige doek, net zo lang tot het bloed uit je schoenen is verdwenen.
  4. Voor de laatste bloedresten (als die er al zijn) gebruik je een goede sneakercleaner* en een zachte borstel of premium brush. Doe een beetje sneakercleaner op je borsteltje en wrijf dit met kleine, draaiende bewegingen zachtjes in. Spoel uit en laat de schoenen op kamertemperatuur drogen.

*Je wilt je schoenen schoonmaken zonder de stof te beschadigen. Een goede sneakercleaner bijt niet en is geschikt voor alle materialen. Van suede en leer tot aan canvas en mesh!

Alles-in-een Cleaning Set

De Sneaker Reiniger Premium Cleaning Set bevat alles wat je nodig hebt om al je schoenen schoon te maken. Bloedvlekken, wijn, modder … you name it. Bestel ‘m nu en maak je schoenen tot wel 50 keer (!) veilig en snel schoon! Bloed uit je schoenen halen met De Sneaker Reiniger.

Lukt het toch niet om de vlek te verwijderen?

Krijg je de bloedvlek er toch niet uit, stuur dan je sneakers op naar De Sneaker Reiniger. Ik zal met stoom en speciaal voor bloedvlekken ontwikkelde reiniger de vlek te lijf gaan. Nog meer tips voor het goed reinigen van je sneakers?

Leestip, 2 handige blogs voor het reinigen van schoenen en waarom je sneakers niet in de wasmachine moet doen.

Tip1: sneakers in de wasmachine

Tip2: 12 handige tips voor sneakers schoonmaken

De Sneaker Reiniger, de duurzame oplossing voor je sneakers. Sinds kort bied ik ook tweedehands sneakers aan via mijn platform Refurbished Sneakers.

de sneaker reiniger
Frank De Sneaker Reiniger

Update: deze blog verscheen voor het eerst op 17 september 2018 en werd op 25 februari 2022 geactualiseerd.

Deel deze post:

Misschien vind je dit ook leuk

VAKANTIEGELD DEAL★★★