Website update | 10% korting op alles met code UPDATE10

10% korting op alles met code UPDATE10

Vans sneakers schoonmaken, Vans in de wasmachine?

Vans schoonmaken, hoe doe je dit?

Vans zelf schoonmaken of dit laten doen? Kunnen Vans sneakers in de wasmachine?

Ja dit kan, maar om ze echt goed schoon te krijgen raad ik een stoom en hand reiniging aan. Het schoonmaken van Vans sneakers is een delicate klus en ze beschadigen snel.

vans reinigen
Vans schoonmaken met een premium brush

Gooi je ze toch liever in de wasmachine, lees dan hieronder hoe je het beste Vans sneakers met de wasmachine wast.

Hoe Vans schoonmaken of wassen?

Het beste kun je Vans met een goede sneakercleaner schoonmaken, zoals een cleaner van Dr. Frisk. Zitten er gele vlekken in je witte Vans dan is een mengsel van Soda met schoonmaakazijn de oplossing.

Smeer met een tandenborstel dit mengsel goed over de schoen, en laat dit even intrekken. Dan met een vochtige doek de schoen goed schoon poetsen.

Belangrijk is dat je een goede sneakercleaner pakt met een premium brush, dit omdat je deze zachte borstel nodig hebt voor het zachte materiaal van een Vans.

Vans sneakers wassen in de wasmachine, hieronder de stappen:

Wil je toch voor gemak gaan? Dan op eigen risico, maar houdt je aan de volgende stappen:

1. Haal de zolen en veters uit je Vans. Het is beter om deze apart te wassen. Dit mag ook wel iets warmer dan de sneaker, want veters en zool hebben vaak extreme vlekken.
2. Haal het grove vuil met een Premium Brush van je Vans. Hierdoor voorkom je dat er zand en viezigheid in de wasmachine komt.
3. Stop je schoenen in een kussensloop. Maak de voorkant van de kussensloop goed dicht. Dit kan met bijvoorbeeld een tie-rip.
4. Zorg ervoor dat de schoenen niet teveel kunnen bewegen in de wasmachine, stop er bijvoorbeeld wat lakens of doeken bij.
5. Kies voor een lage temperatuur (30 graden), en doe er niet teveel waspoeder bij. Voorkeur heeft vloeibare wasmiddel, dit blijft niet in de gymp zitten en trekt goed in. Ook doet een beetje azijn vaak wonderen.
6. Dan een belangrijke stap, het drogen van de schoen. Stop deze sneakers niet in de droger. En zet ze ook niet op de kachel. Laat ze rustig op kamertemperatuur drogen, en zet ze ook niet in de zon. Dit kan tot verkleuringen leiden. Ook zijn er speciale drogers op de markt voor het sneller drogen. Bijvoorbeeld van Shoefresh. Deze gebruik ik ook voor het drogen na het reinigen met de hand.

Belangrijk is het om ook je sneakers na het cleanen goed te beschermen, neem hiervoor een goede sneaker protector.

Wil je echt schone Vans lees dan hieronder verder en maak gebruik van de service en vakmanschap van De Sneaker Reiniger.

De Sneaker Reiniger voor jouw Vans

Ik ga graag met jouw vieze schoenen aan de slag. Heb je bepaalde vlekken of problemen, neem gerust contact met me op. Heb je oude, licht versleten schoenen of sneakers in je kast liggen die je eigenlijk al hebt afgeschreven, geef ze de kans op een 2e leven en stuur ze naar De Sneaker Reiniger. 

Carbon Lab Cleaner
Vans schoonmaken met sneaker cleaner

Ik ga er graag mee aan de slag om de levensduur van jouw schoenen of sneakers te verlengen. Breng of stuur je Vans naar De Sneaker Reiniger.

Mijn bijdrage aan een duurzamere wereld

Met de hand schoonmaken of met stoom geeft een beter resultaat en is zeker beter voor de levensduur van je sneaker. Geen zin om dit zelf te doen, of geen tijd. Breng dan je vieze sneakers naar mij toe. En ik zorg ervoor dat je binnen enkele dagen kunt genieten van je schone schoenen.

Fantastisch om zo mijn eigen, kleine bijdrage te hebben aan een duurzamere wereld.

de sneaker reiniger
Frank De Sneaker Reiniger

Deel deze post:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Misschien vind je dit ook leuk

Categorieloos
Schoenen renoveren, schoenen opknappen Schoenen renoveren, De Sneaker Reiniger is de specialist in het totaal renoveren van jouw favoriete...
Categorieloos
Refurbished sneakers koop/verkoop De Sneaker Reiniger is er ook voor jouw refurbished sneakers. Het reinigen en herstellen van schoenen...
Categorieloos
Zool lijmen. Het gebeurd ons allemaal wel eens, je zool van je schoen laat los. Vooral bij Nike Air...
Categorieloos
Kunnen Skechers sneakers in de wasmachine? Ik krijg deze vraag zo vaak, en ja dit kan in sommige gevallen....
Please check that this widget Google Reviews has a Google Place ID set.