150  klanten beoordelen mij met 5 sterren |  Gratis bezorging vanaf € 75 |  De Sneaker Cleaning Specialist          

cropped-Logo-Sneaker-reinigerV2.png

Sneakers verkleuren, wat te doen?

Sneakers verkleuren, het is eigenlijk niet te voorkomen. Maar er is ook heel vaak wat aan te doen, verkleurde sneakers kunnen weer op kleur gebracht worden met de volgende technieken en producten. De Sneaker Reiniger krijgt in de werkplaats wekelijks sneakers binnen waarvan de zool vergeeld is, of het suede vervaagd. Lees hier hoe ik dit verhelp?

20211020 154422
zwart suede bijgekleurd

Suede schoenen vervagen, wat te doen?

Suede kan door tijd en dragen kleur verliezen, ook bij het schoonmaken verlies je altijd wel wat van de kleurkracht. Gelukkig zijn er op de markt handige doseertubes met suede color, waarmee je gemakkelijk de kleur van je suede weer terug haalt. Deze zijn online goed te vinden onder suede color renovator. Zie hieronder wat je hiermee kunt behalen qua resultaat.

Is de schade erger dan kun je suede schoenen laten verven door De Sneaker Reiniger. Wij gebruiken hiervoor een krachtige suede dye (verf). Verkrijgbaar in de meest voorkomende kleuren.

Witte sneakers schoonmaken
Pure White voor witte sneakers

Zolen verkleuren door zon

Laat je schoenen zo min mogelijk in daglicht of volle zon staan, hiervan gaan sneakers verkleuren. Vooral witte sneakers of witte zolen gaan dan snel vergelen, en dit is niet zo mooi. Ook hier is wat aan te doen, en wel met een UV-techniek of Pure White laag.

De Pure White laag geeft je via een handige tube de mogelijkheid om een witte laag over je gele schoen heen te maken. Dit blijft vaak een paar weken zitten, en kun je herhalen wanneer je maar wilt.

Voor een permanentere oplossing ga je voor de UV-Techniek. Hierbij gebruik je zonnekracht om je schoenen weer terug te keren in hun originele kleur. Ik verkoop in de webshop sets om dit zelf te doen, maar je kunt dit ook als extra optie bij het schoonmaken van je sneakers boeken.

ontgelen midsole
Vergeelde zolen

Schade of verkleuring aan leren schoenen

Ook leren schoenen kunnen verkleuren of schade oplopen. Al zal dit minder snel gebeuren als met andere materialen. En ook de oplossing van een verkleuring in leer is lastiger dan bovenstaande oplossingen. Om een leren schoen opnieuw te verven moet eerst de oude laag weggehaald worden. Daarna is leer goed te verven met leerverf, en af te werken met een transparante laklaag.

krasjes sneakers
schade aan leren schoenen?

Kleine schades op leer zijn gemakkelijk bij te verven met de leerverf van Tarraggo. Je neemt een klein beetje en verft een laagje op de kras of schade. Wil je dit liever laten doen, stuur dan een bericht via het contactformulier naar Frank De Sneaker Reiniger.

Deel deze post:
Producten benoemend in deze blog:
No data was found

Misschien vind je dit ook leuk

Aanbieding set:

Dr. Frisk Premium set (incl. borstel)

Nu voor € 22,95