149 klanten beoordelen mij met 5 sterren |  Gratis bezorging vanaf € 75 |  De Sneaker Cleaning Specialist          

Sneakers schoonmaken met stoom

Sneakers zijn de trend en veel mensen hebben meerdere paar sneakers in huis. Het probleem met sneakers is dat ze snel vies worden, zeker witte en suede sneakers. De Sneaker Reiniger gebruikt een techniek met de stoomreiniger om de sneakers helemaal schoon te maken. Hieronder neem ik je mee langs welke technieken en stoomreinigers.

Sneaker (zolen) schoonmaken met stoomreiniger

De stoomreinigers die ik gebruik bieden de perfecte oplossing:  ik reinig je sneakers vlekkeloos met stoom en speciaal voor sneakers geschikte reinigingsmiddelen. Voor het grovere vuil, zoals modder en uitgaansvervuiling op je onder en buitenzool gebruik ik een zwaarder type stoomreiniger (scarpa vapor).

Ook een Karcher SC2 of SC3 is hier goed voor te gebruiken, deze kun je beide instellen in stoomcapaciteit. Hier zitten diverse opzetborstels bij, welke je regelmatig moet vervangen voor het beste resultaat. Ook doe ik op de zolen eerst een laagje midsole cleaner, en laat dit 10 minuten intrekken voor ik ga stomen.

20220228 140835 resized
Karcher stoomreiniger SC3

Met stoom vlekken uit mesh verwijderen

Veel vlekken zitten er vaak al wat langer in, en dat maakt het verwijderen van deze vlekken lastig. Daarom heb ik een speciale methode ontwikkeld om sneakers met stoom schoon te maken. Door stoom zorg ik ervoor dat de vlekken loslaten in bv. suede, nubuck en mesh. De stoomreiniger krijgt bijna alles schoon, door een combinatie van stoom onder hoge druk en een instelbare temperatuur. Doordat het materiaal eerst krimpt en dan rekt, laat het vuil aan de oppervlakte los.

sneakers schoonmaken stoom
Handstomer Karcher

Voor het mesh en delicate stoffen gebruik ik een lichter type hand-stoomreiniger, je wilt namelijk niet dat het materiaal smelt over verkleurd. Handig is om het materiaal eerst voor te wassen met een mengsel van sneakercleaner en oxi poeder. Dit een uurtje in laten trekken en dan lekker stomen, bij ernstige vervuiling kun je dit een paar keer herhalen.

Cleaningkit stoomreinigen

Voor het reinigen van mesh en sneakers met stoom heb ik een speciale cleaningkit samengesteld, deze bestel je hieronder. Hiermee maak je tot wel 100 paar mesh of delicate sneakers schoon.

Sneaker Ozon-behandeling

Naast de stoomreiniger werk ik ook met een ozon apparaat, deze zorgt ervoor dat de schoen goed droogt en nare geurtjes verdwijnen. De ozonlamp zorgt dat bacterien en nare geurtjes worden afgebroken. Je sneakers zijn na deze behandeling weer helemaal schoon en ruiken fris.

sneakers ozon
Ozon behandeling

Geen zin om zelf aan de slag te gaan, drop of stuur ze dan naar mijn werkplaats in Wichmond. Met stoom en ozon ga ik graag met jouw schoenen aan de slag.

Deel deze post:
Producten benoemend in deze blog:
No data was found

Misschien vind je dit ook leuk

Uitgelicht product:

profi pakket

Designer Schoen Cleaning Pakket

van 36,95 voor € 32,95