150  klanten beoordelen mij met 5 sterren |  Gratis bezorging vanaf € 75 |  De Sneaker Cleaning Specialist          

cropped-Logo-Sneaker-reinigerV2.png

Nep Nike Air Max kopen van Ali Express, Fake is dit wat?

Misschien heb je er wel eens aan gedacht: nep Nike Air Max kopen van Ali Express. Als professioneel Sneaker Reiniger zie ik ook heel wat Nikies voorbij komen waarvan ik me afvraag of ze wel echt zijn. Maakt mij niet uit, ik maak ze gewoon goed schoon en fris. Maar ik ben wel nieuwsgierig naar die fake sneakers. En jij waarschijnlijk ook. Daarom testte ik zelf het verschil tussen originele en neppe Air Max.

Test: echte vs neppe Nike Air Max

Om de proef op de som te nemen, heb ik mijn favoriete Nike Air Max via Ali Express besteld. Voor een bedrag van 44 euro had ik na 3 weken wachten de fake Nike Air Max 1 Day Pompidou binnen. En wat lief van Ali, ik kreeg er ook een paar gratis Nike sneaker sokken bij. Toch mooi meegenomen.

Goed, zie hier de verschillen:

REAL

20190921 114403
Real
20190921 114716
Real
20190921 114421
Real

FAKE

fake sneakers
Fake
20190921 114651
Fake
20190921 114554
Fake

Is die nep Nike Air Max van Ali Express je geld waard?

Nog voor het uitpakken wist ik het meteen: er zit een duidelijk verschil tussen echte en neppe Air Max. Originele Nikies worden namelijk geleverd in een mooie rode doos. Niet in een plastic zak. Maar goed, je kunt niet alles hebben. Zeker niet voor Ali-prijzen. Dus door naar de schoen zelf:

Materiaal
Het duidelijkste verschil vinden we bij het materiaal. Bij de sneakers van Ali Express voelt alles goedkoop en minder stevig. Daarbij is de schoen ook veel lichter. Hieraan merk je ook dat het leer niet echt is.

Comfort
Ook over het comfort kunnen we kort zijn: de pasvorm voelt vreemd en instabiel aan. De Air Sole, juist het kenmerk van de Air Max, werkt niet naar behoren. Het loopt allemaal wat soft.

Kortom, niet echt iets om enthousiast van te worden. Zeker niet als sneakerliefhebber.

Betere optie: koop refurbished!

Wil je nu niet de volle pond betalen voor een paartje Nike Air Max, maar wél originele sneakers kopen? Check dan eens refurbishedsneakers.nl! Daar vind je allerlei originele sneakers die helemaal opgeknapt zijn zodat ze weer nieuw lijken én voelen. Voor een fractie van de oorspronkelijke prijs. Bekijk het assortiment en laat je verrassen!

nep nike air max
Echte (links) & nep (rechts)

Zo kun je neppe Nike Air Max herkennen

Weet jij wat echt en nep is? Zo kun je neppe Air Max vaak al snel herkennen:

  • Check de afwerking. Fake sneakers hebben vaak scheve naden of schuine zolen.
  • Bekijk het logo. Veel details kloppen niet (vergelijk hierboven de ‘swoosh’ nog maar eens). Vaak is het logo trouwens ook niet netjes geplaatst.
  • Voel het materiaal. Imitaties zijn vaak lichter en geproduceerd met goedkopere materialen.
  • De schoenen worden geleverd in een tas en niet in een originele doos. Big red flag!

Ook zie ik fake sneakers voorbij komen die beter op het origineel lijken. Deze worden vaak via andere kanalen aangeboden en komen wellicht wel uit dezelfde fabriek als de originele. Daar betaal je dan vaak ook net iets meer voor. Je herkent deze soort ‘neppe’ schoenen dan vaak ook aan de afkorting UA: Unauthorized sneakers. Tevens zijn er op dit moment apps om de echtheid van schoenen te checken, een voorbeeld hiervan is de app CheckCheck.

De Sneaker Reiniger, ik clean ook nep sneakers

Als De Sneaker Reiniger reinig ik alle soorten sneakers. Nep of echt, real or fake. Voor elke soort sneaker met vlekken of vuil kun je bij mij terecht. Nare geurtjes verwijder ik met ozon, en met stoom verwijder ik vuil en vlekken.

Drop ze op 1 van mijn locaties, of stuur ze via de pakketdienst naar mij toe. Gemakkelijk en duurzaam. Ben je op zoek naar sneakers die wel 100 procent origineel zijn, neem dan eens een kijkje op mijn platform www.refurbishedsneakers.nl

werkplaats
Frank De Sneaker Reiniger
Deel deze post:
Producten benoemend in deze blog:
No data was found

Misschien vind je dit ook leuk

Nieuw: Mijn Cleaning Formule

premium set

Complete set

Van 27,95 voor 24,95