Nep Nike Air Max kopen van Ali Express, Fake is dit wat?

Nep Nike Air Max sneakers, of toch origineel Nike?

Nep Nike Air Max! Als sneakercleaner ontvang ik vele soorten en maten sneakers. En steeds vaker denk ik bij mijzelf, zijn dit wel originele sneakers? Niet dat het mij echt veel uitmaakt, ik maak ze gewoon goed schoon en fris. Maar nieuwsgierig maakt het me wel. Wat voor een wereld schuilt hier achter?

En herken ik wel of sneakers echt of nep zijn? Ik zie vooral Nike Air Max 1 binnenkomen waarvan ik denk dat deze wel eens van Ali Express zouden kunnen zijn. Het gaat hier dan ook vaak om nep Nike Air Max.

Daarom ben ik maar eens een zoektocht gestart naar wat is nep, en hoe goed of slecht zijn deze sneakers?

Sneakers besteld via Ali Express

Om de proef op de som te nemen, heb ik mijn favoriete Nike Air Max maar eens via Ali Express besteld. Voor een bedrag van 44 euro  had ik na 3 weken wachten de Nike Air Max 1 Day Pompidou binnen.

En wat netjes van Ali, ik kreeg er ook een paar gratis Nike sneaker sokken bij. Het geheel geleverd in een plastic zak met het Nike logo erop. Het eerste verschil met mijn originele Nike,s. Deze kwamen namelijk in een mooie rode doos.

20190921 114617
links real en rechts fake

Fake of Real Nike Air Max, herken jij dit?

Zie hier de verschillen :

Zie jij wat echt is en wat nep? Let op de volgende details:

  • afwerking, nep sneakers hebben vaak scheve naden of schuine zolen
  • details en logo, veel details kloppen vaak niet. Het logo is veelal niet netjes geplaatst
  • keuze van materialen, imitaties zijn vaak geproduceerd met goedkopere materialen
  • geen doos, maar geleverd in bv. een tas.

Hieronder zie je een paar foto’s van de originele Nike in vergelijk met de sneakers van Ali Express. Oordeel zelf deze replica’s, goed of niet nagemaakt?

REAL

20190921 114403
Real
20190921 114716
Real
20190921 114421
Real

FAKE

20190921 114510
Fake
20190921 114651
Fake
20190921 114554
Fake

Fake sneakers van Ali Express, geld waard?

Na het uitpakken wist ik het meteen, er zit wel echt verschil tussen real and fake sneakers. En gelukkig, want ik was best een beetje bang dat we al jaren opgelicht worden door de firma Nike. Er zijn zoveel verschillen, maar de belangrijkste is toch wel de keuze van materiaal. Bij de sneakers van Ali Express voelt alles minder stevig, maar vooral goedkoop aan.

Tevens het gewicht van de Nike sneaker van Ali Express is beduidend lichter, hieraan merk je dat het leer helaas ook niet echt is. Ook over het comfort kunnen we kort zijn, de pasvorm voelt vreemd en instabiel aan. Ook de air sole, toch het parade paartje van een Air Max werkt niet naar behoren, het loopt allemaal wat soft. Voor De Sneaker Reiniger is het duidelijk, ik raak er niet enthousiast van.

Ook weet en zie ik fake sneakers voorbij komen die beter op het origineel lijken. Maar deze worden vaak via andere kanalen aangeboden, en komen wellicht wel uit dezelfde fabriek als de originele. Het blijft een schimmige wereld.

20190921 114617

De Sneaker Reiniger, ook voor Fake sneakers

Als De Sneaker Reiniger reinig ik alle soorten sneakers, nep of echt, real or fake. Voor elke soort sneaker met vlekken of vuil kun je bij mij terecht. Nare geurtjes verwijder ik met ozon, en met stoom verwijder ik vuil en vlekken.

Drop ze op 1 van mijn locaties, of stuur ze via de pakketdienst naar mij toe. Gemakkelijk en duurzaam. Of bestel voor het zelf reinigen van jouw favoriete sneakers een op maat samengestelde sneaker cleaner set.

werkplaats
Frank De Sneaker Reiniger
Deel deze post:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Misschien vind je dit ook leuk

Uitgelicht deze week:

Dr. Frisk Cleaning Set incl. Premium Brush (geschikt voor alle materialen)

€29.95