149 klanten beoordelen mij met 5 sterren |  Gratis bezorging vanaf € 75 |  De Sneaker Cleaning Specialist          

Midsole repaint, verf zelf je sneaker midsole

Bij de meeste sneakers ziet de midsole er na een tijdje niet meer zo mooi uit. Zeker bij Nike Air Max slijten de zolen erg hard en ook bij je Jordans bespeur je al snel wat verkleuring. Niet erg. Dat gebeurt. Maar het is wel vervelend. Gelukkig kun je er wat aan doen met een midsole repaint. Ik leg je uit hoe je in 5 simpele stappen zelf je zool kunt verven met een speciale marker.

Wanneer moet je een midsole repaint doen?

Een midsole repaint is het opnieuw verven van de midsole (of het bijwerken hiervan). Je behandelt je zolen bijvoorbeeld als ze aan het slijten zijn. Je ziet dan kale plekken of andere beschadigingen. Door een laag nieuwe laag verf aan te brengen, zien je sneakers er dan weer fresh uit én bescherm je ze weer even tegen verdere beschadigingen.

Let op: als de verf van je zool bladert of simpelweg loslaat, moet je eerst de oude laag strippen met aceton. Check ook daarvoor de stappen hieronder.

Midsole repaint Air Max 1
Repaint resultaat

Wat heb je nodig?

Dit heb je nodig voor het verven van de midsole van je sneaker:

 • Sneakercleaner
 • Aceton
 • Schilderstape
 • Wattenschijfjes
 • Crep Midsole Marker

Je kunt alles verkrijgen bij de drogist om de hoek of bij de plaatselijke bouwmarkt. De markerstift en sneakercleaner bestel je hier.

Midsole Repaint in 5 stappen

Zo doe je een midsole repaint en geef je jouw favoriete sneakers weer een frisse look:

 1. Maak de schoen schoon
  Begin met het reinigen van je sneaker en maak de zool schoon met een sneakercleaner. Zo voorkom je dat er straks vuil in je verf terecht komt (wil je niet!). Gebruik een speciale midsole cleaner voor het beste resultaat.

 2. Plak je sneaker af
  Plak zowel de upper sneaker als de zool goed af. Belangrijk, want zo krijg je strakke lijnen en voorkom je dat je per ongeluk wat verf krijgt waar je het niet wil hebben. Gebruik voor het afplakken van je sneakers een schilderstape van goede kwaliteit.

 3. Verwijder oude verf (optioneel)
  Is de verf van je zool aan het afbladeren? Verwijder oude lagen dan eerst met aceton of een deglazer. Doe hiervoor een beetje aceton op een wattenschijf en wrijf de oude verf er voorzichtig af. Hoe kaler de zool wordt, hoe strakker je midsole repaint straks wordt. Maak de zool hierna goed schoon met een natte doek en laat de schoen even drogen. Als er kale plekken zijn door slijtage, dan kun je vaak direct over de bestaande laag verven met je marker.

 4. Verf je midsole
  Gebruik een speciale midsole marker om je sneaker midsole te verven. Verf zoveel mogelijk met lange stroken. Laat elke laag eerst 15 minuten drogen voordat je een volgende laag erover aanbrengt. Zo weet je zeker dat het resultaat strak blijft en de verf goed hecht. Na de laatste laag (meestal 3) laat je de sneaker 24 uur drogen. Hierna kun je de tape verwijderen.

 5. Bescherm je sneakers
  Je hebt natuurlijk geen zin om over een paar maanden wéér je zolen te moeten verven. Gelukkig zit er in de midsole marker al een beschermende laklaag verwerkt. Je hoeft ze dus niet na te lakken. Maar om je zolen langer mooi te houden, kun je ze het best wel nog even insprayen met de Crep Protect beschermspray!

Zo werkt het (video)

Check hier een strakke midsole repaint bij een Jordan en ontdek hoe de markerstift werkt:

Geen zin om zelf aan de slag te gaan?

Snappen we. Het is soms ook best even een klus. En daar heb je niet altijd tijd voor (of zin in). Daarom kun je je sneakers laten reinigen en je zool ook laten verven bij de Sneaker Reiniger. Je hoeft de spullen dan niet aan te schaffen en je hebt gegarandeerd een strak resultaat. Win-win.

Boek hier jouw midsole repaint behandeling!

werkplaats
Frank De Sneaker Reiniger

PS. Ben je op zoek naar tweedehands sneakers, kijk dan eens op mijn tweede website: www.refurbishedsneakers.nl

Deel deze post:
Producten benoemend in deze blog:

Misschien vind je dit ook leuk

Uitgelicht product:

profi pakket

Designer Schoen Cleaning Pakket

van 36,95 voor € 32,95