350+ klanten beoordelen mij met 5 sterren |  Gratis bezorging vanaf € 69 |  Cleanen | Beschermen | Reparatie

cropped-Logo-Sneaker-reinigerV2.png
Zoek

Midsole cleaner getest

Een midsole is de witte of gekleurde rand aan de zool van je sneakers. Deze hebben de neiging snel vies te worden en daardoor zien je schoenen er niet zo fris meer uit. Gelukkig kun je daar wat aan doen met een midsole cleaner. Ik heb verschillende cleaners van verschillende merken getest en deze twee midsole cleaners hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding én zijn makkelijk in gebruik: Carbon Lab en Tarrago. Je leest er hier meer over.

  • Tarrago midsole cleaner
  • Carbon Lab midsole cleaner

Tarrago midsole cleaner

Tarrago is een Spaans merk met allerlei onderhoudsproducten voor schoenen en sneakers. De midsole cleaner van dit merk komt als tweede uit de test.

Het is een zeer goede cleaner voor zolen van alle soorten materiaal. Je brengt het schoonmaakmiddel gemakkelijk aan met een kwastje, even laten inwerken en je veegt met een microvezel doek al het vuil van de midsole. Met de verpakking van 50 ml doe je ongeveer 20 paar schoenen, dus het is ook nog eens een prijsbewuste keuze.

De beste resultaten boekte ik persoonlijk op rubberen zolen, zoals die van Alexander McQueen en Mason Garments schoenen. Voor vieze zolen van bijvoorbeeld Nike Air Jordan en Nike Air Max midsoles gebruik ik altijd de midsole-cleaner van Carbon Lab.

Carbon Lab midsole cleaner

De midsole cleaner van Carbon Lab is mijn nummer één. En niet zonder reden. Deze cleaner is super makkelijk in gebruik en de meeste vlekken verdwijnen als sneeuw voor de zon. Ook die lastige zwarte vegen op je midsole krijg je gemakkelijk weg met Carbon Lab cleaner.

Je gebruikt ‘m als volgt: doe een klein beetje op een microvezel doek, veeg met kleine cirkelbewegingen je midsole schoon en laat even drogen. Daarna is het aan te raden de zolen te beschermen met Carbon Lab midsole sealer. Zo blijven je zolen langer schoon en hoef je minder van het product te gebruiken. Scheelt weer!

Tip: De cleaner van Carbon Lab vind je ook terug in de complete comfort kit. Een kit met alles wat je nodig hebt om je sneakers schoon te maken … en te houden!

Midsole laten reinigen?

Zijn je midsoles zó vies dat het niet lukt? Of heb je gewoon geen zin om zelf aan de slag te gaan? Dan kun je ze ook professioneel laten reinigen. Stuur of drop je vieze sneakers dan bij de werkplaats van De Sneaker Reiniger of één van de drop points in Nederland en je hebt ze vaak binnen een week weer terug. Kies nu een pakket!

beste midsole cleaner
Deel deze post:

Misschien vind je dit ook leuk

INTRODUCTIE BASISSET ★★★