150  klanten beoordelen mij met 5 sterren |  Gratis bezorging vanaf € 75 |  De Sneaker Cleaning Specialist          

cropped-Logo-Sneaker-reinigerV2.png

Alexander McQueen schoonmaken

Witte Alexander McQueen schoenen, een iconische designer-schoen. Maar een erg besmettelijke voor vuil en invloeden van buitenaf. Met zijn grote witte rubberen zolen die erg snel vuil opnemen, en door het korrelige opervlakte lastig is schoon te maken. In deze blog neem ik je graag mee in een aantal stappen naar perfect schone Alexander McQueens. Veel leesplezier.

witte sneakers schoonmaken
Alexander McQueen cleaning

Wat heb je nodig voor het schoonmaken?

Om Alexander McQueen schoenen goed schoon te maken gebruik ik zelf de volgende cleaning-items:

 • Dr. FrisK sneakercleaner
 • witte microvezeldoek
 • harde en een zachte premium borstel
 • Carbon Lab midsole cleaner.

Met bovenstaande producten krijg je die vieze schoenen in een paar stappen weer blinkend schoon. Volg het stappenplan en neem vooral de tijd. Heb je vragen over het reinigingsproces neem dan contact met mij op via de bekende kanalen. Of ben je op zoek naar een locatie die je Alexander McQueen kan repareren, neem dan een kijkje op sneakerreparatie.nl

Alexander McQueen schoonmaken
Midsole cleaning McQueen

Sneakercleaning set bestellen

Voor het goed reinigen van de Alexander McQueen sneakers adviseer ik je om het profi sneakerpakket (incl. midsole cleaner) te bestellen via onderstaande link. Met 1 set maak je tot wel 100x je schoenen schoon, en deze set komt incl. een handige handleiding voor het perfect reinigen van jouw schoenen.

Stappenplan Alexander McQueen cleaning

In 5 stappen naar een setje frisse McQueens? Scroll naar beneden voor alle tips & tricks.

 1. Veters & binnenzool schoonmaken
  Haal je veters en je binnenzool uit je sneakers. Maak ze schoon met een borsteltje en was ze vervolgens met je sneakercleaner of doe ze op 60 graden in de wasmachine. Zijn je Alexander McQueen veters te vervuild, vervang ze dan met nieuwe veters.
 2. Vuil verwijderen
  Verwijder het grove vuil van je schoenen met een zacht borsteltje. Maak ook de binnenkant van je schoenen vuil- en stofvrij. Dat laatste kan gewoon met de stofzuiger.
 3. Midsole en zool reinigen
  Maak een harde borstel goed nat en doe er een beetje sneakercleaner of ander schoonmaakspul op. Vervolgens is het even flink schrobben tot je onderzool er weer helemaal fris uitziet. Voor de final touch gebruik je de midsole cleaner op een witte doek en boen je de midsole schoon tot deze perfect wit zijn.
 4. Bovenkant en zijkanten schoonmaken
  Vul een bakje met lauw water en meng met een sneakercleaner die geschikt is voor alle materialen. Gebruik vervolgens een zachte Premium borstel of microvezeldoek om met kleine draaiende bewegingen de bovenkant en zijkanten van je Alexander McQueen schoon te maken.
 5. Drogen
  Je schoenen zijn weer schoon. Maar nog wel een beetje nat of vochtig. Leg ze daarom te drogen op een plek bij kamertemperatuur. Leg ze niet in ze zon, want dan kunnen ze verkleuren!

Alexander McQueen veters

Speciaal voor deze iconische Alexander McQueen sneakers heb ik de beste en hoogste kwaliteit veters geselecteerd. En zeg nou zelf, de schoen gaat toch weer stralen met die perfect witte veters erin. Maar welke lengte veter heb je nodig voor jouw Alexander McQueen schoen, zie hiervoor onderstaand schema:

 • 100cm. geschikt voor schoenen met 4 en 5 gaatjes boven elkaar
 • 120cm. geschikt voor schoenen met 6 en 7 gaatjes boven elkaar
 • 130cm. geschikt voor schoenen met 7, 8 en 9 gaatjes boven elkaar

Extra cleaning tips

Hierbij nog enkele tips voor het nog beter reinigen en beschermen van jouw designer schoenen.

 • Heb je een stoomreiniger (karcher), maak dan hiermee eens je zolen schoon. Je zult zien wat een gemak en resultaat dit geeft.
 • Na het cleanen bescherm de schoenen dan goed met een laagje nano-protect, dit zorgt ervoor dat ze langer schoon en fris blijven.
 • zit er schade of krassen op je leer, dan kun je het wit bijwerken met Pure-White. Handig op te brengen door de dosseerdop.
zolen schoonmaken
midsole cleaning Carbon Lab

Alexander McQueens laten herstellen

Ik hoop dat je schoenen weer staan te blinken na deze handleiding, en mocht je er toch geen zin in hebben of het je teveel werk zijn dan gaan onze locaties er graag voor je aan de slag hiermee. Voor een goede cleaning of Alexander McQueen reparatie, neem je een kijkje bij de locaties van sneakerreparatie.nl

Zoek een locatie die gespecialiseerd is in het herstellen van designer schoenen, zoals een Alexander McQueen of Louis Vuitton schoen.

sneakers schoonmaken
Werkplaats Wichmond
Deel deze post:

Misschien vind je dit ook leuk

Aanbieding set:

Dr. Frisk Premium set (incl. borstel)

Nu voor € 22,95