350+ klanten beoordelen mij met 5 sterren |  Gratis bezorging vanaf € 69 |  Cleanen | Beschermen | Reparatie

cropped-Logo-Sneaker-reinigerV2.png
Zoek

Zoolmates schoonmaken

Zoolmates schoonmaken, met het handige stappenplan van De Sneaker Reiniger heb je in een handomdraai schone zoolmates. Dit 100% Nederlandse sneakermerk wint snel aan populariteit, en het is extra duurzaam als je langer met je schoenen doet. Daarom is het onderhouden en schoonmaken van je schoenen erg belangrijk. Veel leesplezier!

Wat zijn Zoolmates sneakers?

Zoolmates is een Nederlands sneakermerk, waarvan de schoenen ook in Nederland worden geproduceerd. Dit scheelt uitstoot en verspilling van materiaal en transport. Daardoor is het goed voor milieu en de Nederlandse economie. Ze hebben een duurzame sneaker ontwikkeld voor dames en heren, en om het concept nog duurzamer te maken adviseren wij ze goed schoon te houden en te beschermen.

Zoolmates schoonmaken

De schoenen van Zoolmates zijn gemaakt van chroomvrij leer, en dit is gemakkelijk schoon te maken met een goede sneakercleaner. De zolen zijn van gerecycled rubber, en deze zijn met een midsole cleaner erg gemakkelijk te reinigen.

Hieronder 4 simpele stappen voor schone Zoolmates:

  • met de premium borstel verwijder je stof en vuil van de schoenen
  • was ze met een mengsel van lauw water en sneakercleaner goed schoon, gebruik voor de zolen de harde borsel en voor de upper (leer) de zachte premium borstel
  • droog de schoenen met een microvezel doek
  • de veters kun je een rondje mee laten draaien in de wasmachine (40-60 graden).

Zijn de midsoles (rubber) sterk vervuild dan gebruik je midsole cleaner om deze goed schoon te krijgen. Doe een beetje midsole cleaner op de microvezel doek en wrijf de zolen schoon, je zult verstelt staan van het resultaat.

Cleaningset voor Zoolmates

Onderstaande cleaningset is zeer geschikt voor het reinigen van je Zoolmates, bestel hem hier en meestal heb je de set morgen al in huis. In deze set vind je een mijn eigen sneaker-cleaner, een DFNS premium borstel en midsole cleaner van Carbon Lab. Met deze set maak je tot wel 50 paar Zoolmates schoon, dus hardstikke duurzaam.

Dan ben je klaar met Zoolmates schoonmaken en heb je weer stralende Zoolmates, om ze nog langer schoon is het zaak ze goed te voeden en te beschermen.

Zoolmates voeden en beschermen

Na het schoonmaken van Zoolmates is het belangrijk om leer te voeden, dit doe je door ze met de microvezel doek in te smeren met bijvoorbeeld 1909 leercreme. Dit voedt en beschermt het leer optimaal, en na dat dit product goed is ingetrokken spray je een waterproof laag over de schoen.

Voor bescherming van de schoenen adviseer ik DFNS protector spray, deze is 100% biologisch en beschermd zeer goed tegen invloed van buitenaf. Regen en vuil maken geen kans in het leer te trekken, zo blijven ze langer schoon.

Wil jij langer doen met je Zoolmates, dan is het zeer raadzaam de schoenen 1 x per maand goed schoon te maken. Ook is het beschermen van je schoenen erg belangrijk, voedt ze met een leercreme en spuit ze 1 x per maand in met een waterproof spray.

Zoolmates laten schoonmaken

Heb je weinig tijd, of wil je dit soort klussen aan de vakman overlaten. Stuur de zoolmates dan naar de werkplaats van De Sneaker Reiniger, hier weten ze wel raad met vieze schoenen. Met een comfort pakket wordt het leer goed schoongemaakt, en de zolen met een midsole cleaner en handstomer weer stralend wit. Heb je vragen over het schoonmaken van Zoolmates, open dan de chat of stuur mij een mail met je vraag. De Sneaker Reiniger staat klaar voor vieze Zoolmates.

Deel deze post:

Misschien vind je dit ook leuk

INTRODUCTIE BASISSET ★★★