Timberlands schoonmaken, is dit zelf te doen?

Timberlands schoonmaken? Ik zie ze vaak voorbij komen, de van origine grove werkschoen van Timberland. Een robuuste schoen welke zeer geschikt is voor een lange wandeling door het bos. Ze worden vaak goed vies, daar zijn ze immers voor gemaakt. Maar zijn ze ook goed schoon te maken? Lees hieronder de tips en trics van De Sneaker Reiniger.

timberland schoonmaken
Met stoom gereinigde Timberlands

Zelf je Timberlands schoonmaken, of dit laten doen?

Timberland schoenen komen er in veel verschillende uitvoering, materialen en kleuren. En elke schoen heeft zijn eigen schoonmaak programma nodig. Maar het meest verkochte model is toch het model hierboven, de nubuck variant.

Natuurlijk is het zelf goed schoon te maken, maar nog beter is dit te laten doen door een vakman. Breng of stuur ze daarom naar De Sneaker Reiniger. Doe 1 ding vooral niet, doe geen Timberlands in de wasmachine.

Timberlands cleanen, een delicate klus.

De meeste Timberlands zijn gemaakt van nubuck, een delicaat materiaal. Ga niet zomaar aan de slag, maar neem stap voor stap de hieronder beschreven instructie voor Timberlands door:

  • haal de veters en binnenzool uit de schoenen, en maak deze met een sopje (sneakercleaner) goed schoon
  • borstel al het grove vuil van je Timberlands af, je wilt geen zand in het materiaal borstelen
  • borstel met een zachte premium borstel en een beetje lauw water (met sneakercleaner) de schoen schoon
  • laat de Timberlands op kamertemperatuur drogen
  • met een suède/nubuck gum verwijder je vlekken
  • borstel met een tandenborstel het materiaal op zodat de haren weer omhoog gaan staan
  • is de kleur dof geworden, dan kun je de schoen ook behandelen met een Suede color renovator
  • spray de schoenen in met een nano protect spray, zodat ze langer in topvorm blijven.

Belangrijk is om een goede sneakercleaner te gebruiken, die voor suède en nubuck te gebruiken is. Ik ben zelf een fan van de producten van Dr. FrisK hiervoor, bestel een set met dit product met premium brush via onderstaande link.

Timberlands laten schoonmaken

Heb je geen zin om zelf je Timberland schoon te maken? Dat begrijp ik, het is een tijdrovende en best intensieve klus. En het resultaat is nog te bezien, daarom is het laten reinigen een goed idee. En ook voor reparatie of vervangen van je zolen kun je bij mij terecht. Drop of stuur je schoenen naar de werkplaats of drop ze op 1 van de locaties.

Timberlands schoonmaken
Timberlands schoonmaken

De Sneaker Reiniger reinigt jouw Timberlands met de beste producten en stomer. Schade kan ik repareren, en vervaagde kleuren breng ik weer tot leven. Voor een online boeking klik hieronder:

Drop of stuur ze daarom naar De werkplaats in Wichmond, en ontvang ze weer in tip top staat retour. Boek online een comfort of premium cleaning voor jouw schoenen, of stuur mij een bericht via het contactformulier.

werkplaats
Frank De Sneaker Reiniger
Deel deze post:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Misschien vind je dit ook leuk

Please check that this widget Google Reviews has a Google Place ID set.