Geel leer wit maken

Vergeeld leer wat geel geworden is weer wit maken

Hebben je witte sneakers wat te lang op een zonnige plek gestaan, dan kan het voorkomen dat je leer langzaam een vergeelde kleur krijgt.

geel leer

Ook zie je vaak bij witte zolen dat deze door daglicht langzaam vergelen, en dit is natuurlijk niet zo mooi. Gelukkig is hier wat aan te doen. Hierbij enkele tips van De Sneaker Reiniger om vergeelde sneakers en schoenen weer mooi wit te krijgen.

Licht vergeelde leren schoenen?

Heb je leren schoenen die licht vergeeld zijn maak dan de volgende melange om ze mee te poetsen:

  • oxi poeder vermengt met lauw water of natuurazijn, of
  • tandpasta vermengt met een beetje lauw water
vergeeld leer
Gele sneakers wit maken

Maak eerste de sneakers goed schoon met een sneakercleaner, en pak daarna een mengsel van hierboven en poets deze met een witte doek goed uit. Laat het mengsel even intrekken en spoel de schoen dan schoon met lauw water. Als het goed is komt langszaam de witte kleur weer terug.

Sterk vergeelde leren schoenen?

De makkelijkste oplossing hiervoor is toch wel flesjes met Sneaker-White, door een doseerdop gemakkelijk een witte laag te verdelen over de gehele sneaker. Tussen de lagen 15 minuten drogen, en je hebt na 2 of 3 lagen weer perfect witte sneakers.

Witte sneakers schoonmaken
Geel leer wit maken

Zijn de leren schoenen sterker verkleurd dan moet je ook wat meer werk doen om dit te verhelpen. Mijn favoriete oplossing is toch wel het opnieuw verven van de witte schoen. En dit is gemakkelijker als gedacht, hierbij de stappen die je moet nemen:

  1. goed cleanen van de schoen met een sneakercleaner
  2. met een wattenbol en wat aceton de toplaag van het leer verwijderen
  3. na een half uur drogen verven van 2 lagen met witte leerverf.

Tussen elke verflaag 30 minuten laten drogen, en na 24 uur kun je de schoenen weer fijn dragen. Je geniet weer volop van witte sneakers.

Vergeelde zolen/midsole?

Is je midsole vergeeld, dan heeft De Sneaker Reiniger hier een goede behandeling voor. Met een uv-behandeling weet ik de meeste vergeelde zolen weer een stuk witter te krijgen. Vaak zelfs weer in originele staat, deze behandeling is gemakkelijk te boeken via mijn webshop.

sneakers ontgelen

Je stuurt de sneakers naar mij op en ik zorg dat je binnen een paar werkdagen weer frisse witte sneakers in huis hebt. Klik hier voor deze uv-behandeling.

Deel deze post:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Misschien vind je dit ook leuk

Please check that this widget Google Reviews has a Google Place ID set.