Geel leer wit maken

Geel leer wit maken? Hebben je witte sneakers wat te lang op een te zonnige plek gestaan, dan kan het voorkomen dat je leer of de zool een vieze vergeelde kleur krijgt. Niet echt mooi, maar gelukkig is hier wat aan te doen. Lees hieronder mijn tips voor het weer wit maken van je leer of zool.

Vergeeld leer op je schoen weer wit maken

Is het leer op je schoenen geel geworden dan zijn er een paar technieken die je kunt gebruiken om dit te verhelpen. De eerste methode is het reinigen van je leer met sterke cleaners (lees hieronder). De tweede methode is het leer te bedekken met een dekkende witte laag, lees hieronder hoe dit aan te pakken.

geel leer

Licht vergeelde leren schoenen?

Heb je leren schoenen die licht vergeeld zijn maak dan de volgende sneaker cleaning melange om ze mee te poetsen:

  • oxi poeder vermengt met lauw water of natuurazijn, of
  • tandpasta vermengt met een beetje lauw water
  • sneakercleaner hoog geconcentreerd met water

vergeeld leer
Gele sneakers wit maken

Maak eerste de sneakers goed schoon met een sneakercleaner, en pak daarna een mengsel zoals hierboven beschreven en poets deze met een witte doek goed uit. Laat het mengsel even intrekken en spoel de schoen dan schoon met lauw water. Als het goed is komt langszaam de witte kleur weer terug, het kan zijn dat je de behandeling een paar keer moet herhalen.

Sterk vergeelde leren schoenen?

De makkelijkste oplossing hiervoor is toch wel de flacon met Sneaker-White, door een doseerdop gemakkelijk een witte laag te verdelen over de gehele sneaker. Tussen de lagen 15 minuten drogen, en je hebt na 2 of 3 lagen weer perfect witte sneakers.

Witte sneakers schoonmaken
Geel leer wit maken

Zijn de leren schoenen sterker verkleurd dan moet je ook wat meer werk doen om dit te verhelpen. Mijn favoriete oplossing is toch wel het opnieuw verven van de witte schoen. En dit is gemakkelijker als gedacht, hierbij de stappen die je moet nemen:

  1. goed cleanen van de schoen met een sneakercleaner
  2. met een wattenbol en wat aceton de toplaag van het leer verwijderen
  3. na een half uur drogen verven van 2 lagen met witte leerverf.

Tussen elke verflaag 30 minuten laten drogen, en na 24 uur kun je de schoenen weer fijn dragen. Je geniet weer volop van witte sneakers.

Vergeelde zolen/midsole?

Is je schoenzool vergeeld? Dan heeft De Sneaker Reiniger hier een goede behandeling voor. Met een uv-behandeling weet ik de meeste vergeelde zolen weer een stuk witter te krijgen. Vaak zelfs weer in originele staat, deze behandeling is gemakkelijk te boeken via mijn webshop.

Ook heb ik een ongelings-set samengesteld om zelf je verkleurde zolen te ontgelen, deze is te bestellen in de shop onder het kopje zelf schoonmaken. Met deze set kun je tot wel 20 paar sneakerzolen ontgelen, het enigste wat je nodig hebt is een krachtige zon of een uv-lamp.

Ook verkoop ik deze ontgeler separaat. Dit product is ook zeer goed te gebruiken bij verkleurd plastic speelgoed en van allerlei vintage plastic producten. Twijfel je of je een product kunt ontgelen, stuur mij dan een foto via de bekende kanalen.

sneakers ontgelen

Wil je dit liever laten doen, stuur ze dan naar mijn werkplaats. Je stuurt de sneakers naar mij op en ik zorg dat je binnen een paar werkdagen weer frisse witte sneakers in huis hebt. Klik hier voor deze uv-behandeling. De Sneaker Reiniger is er voor jouw geel leer wit maken!

Ben je op zoek naar nieuwe witte sneakers, neem dan eens een kijkje bij mijn tweede webshop refurbished sneakers.

Deel deze post:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Misschien vind je dit ook leuk

Please check that this widget Google Reviews has a Google Place ID set.